Novi lastnik Berlinga

Začel/a jasare, Julij 08, 2008, 10:37:07 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jasare

Lepo pozdravljeni vsi Citroenarji. V bistvu sploh nisem nov lastnik, ampak lastnik novega Berlinga (stari tip). Do pred kratkim sem imel star model, letnik 1998, 1.9 D, prevoženih 130k km, pri meni je služil 4 leta, pa tudi pred njim sem imel Citroena in sicer AX-a 1.4 TRD letnik 1994, lastnik 6 let prevozil 250k km. Ker z nobenem nisem imel problemov je bila odločitev za nov avto enostavna.
Tako je sedaj pri hiši nov C Berlingo 1.6 HDI Elegance+. Takoj po prevzemu sem ga odpeljal na lepotno operacijo in sicer sem dal zatemnit zadnja stekla (75%), razmišljam še o litih platiščih, samo kaj ko ima lepe okrasne pokrove.
Pa še nekaj o vtisih.
Lepo me je presenetil motor, saj je v primerjavi z 1.9D pravi športnik (lepo potegne in vleče), poraba 5.7 l/100km mešana vožnja do max. 3500rpm.
Je pa bila ena stvar ki me je motila in sicer goli koši v prtljažniku. Pri prejšnjem Berlingu me ni toliko motilo ker so bili goli tudi vsi stebrički razen prvih pa še temno zelen je bil. Ta pa je lepo oblečen le ko odpreš prtljažnik se zasvetijo koši. Ker je svetlo modre barve notranjost pa temna je še toliko bolj nadležno. To pa sem rešil tako, da sem si vzel eno soboto časa, nabavil gumiran tepih in zadevo tapiciral. Sedaj je srček na mestu in samo še uživam v vožnji.
V priponki je izgled prtljažnika po obdelavi.
Sej meni ni problem hodit v službo, sam mi gre pa na živce èakati tistih 8 ur, da grem domov..

garac

ko se bo utekel bo šel še bolje in še malce manj porabil. Dober avto si si kupil. Kolko si dal 12 800€? Edino smešno zgleda, da ima vso opremo za nakupovalni voziček, vozička pa ni

Veliko srečnih km. Kakšna barva je modra fresh?
:emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Pozdravljen na forumu

Lahko prilepiš še kakšno slikco Berlinga z zunanje strani :-)

Pa čim več lepih km še naprej ... do naslednjega Berlinga.

Lp
Goran

jasare

Cena je bila 14000€, zraven pa sem dobil še vlečno kljuko-namontirano. Za zatemnitev stekel sem dal pa še 150€.
Vozička ni noter ker sem ga dal ven ko sem slikal prtljažnik-tapicirngo.

Slike bom pripel, samo ga moram najprej slikati.
Sej meni ni problem hodit v službo, sam mi gre pa na živce èakati tistih 8 ur, da grem domov..

garac

A ga nisi vzel s popustom svežine?
Kolko je kljuka, če slučajno veš
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

jasare

Kupil sem ga 20.6. in takrat je bila taka cena. Z 1.7. pa se je cena znižala.
Prodajalec mi je sicer zatrdil da se cena ne bo spremenila, drugače bi počakal še tistih 10 dni in prišparal 1000€.

Kljuka pa mislim da stane 150€ plus montaža. Homologacijo pa sem uredil obenem za kljuko in šipe.

gigo

Èestitke ob nakupu Berlijal. Še kako sliko prilepi oz. si album na forumu ustvari.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens