Ugodna C6 - nateg?

Začel/a dvorjan, Julij 07, 2008, 05:46:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Vceraj sva se s Citroenovcem spustila v spletni lov na zanimive C6-tke. V oci nama je padla predvsem tale z mobile.de:
2.7 HDI, l.06, 42.600 km, full oprema za 18 jurjev eur ...

No in ker mi hudic ni dal spati, sem pridno pisal "privatnemu kupcu" v Nemcijo, dobil pa spodnji odgovor.

---citiram---
Mein Deutsch ist nicht so gut, also will ich schreiben, in Englisch. Ich hoffe, Sie verstehen:
 The car is in perfect condition, all the service inspections were done on time, never had any technical problems with it, the engine runs smoothly.
It is full-option, the interior is in very good condition and very comfortable.
I never had any kind of accident with the car, not even a scratch! The tires are in good shape as well, and the rims are also scratch free.
  Since i bought it, the car was only used by me when i had business trips to Germany(2-3 weeks/year),
but now my firm has no more business in  Germany, so i took the car back home with me, in London, UK.
 The reason why I'm selling the car is that it is very difficult and expensive to register it here, with all the cars having the driving wheel on the right side,and also i find it very hard to drive it on the left side of the road.
  I really want to sell this car quickly  and buy a similar one here, so it would be very nice if you could come and inspect it this week and make all the arrangements... or maybe you have another proposal.

Please reply soon because i have no time to waste, i will sell the car to whoever can come and buy it first !!!

Mit freundlichen Grüßen,
------------

Ker sem prebral kar nekaj podobnih razlicic na drugih forumih, zalostno ugotavljam, da verjetno gre za nateg, ceprav je bistveno manj ociten kot v ostalih primerih. Ne vem, ali bi mozakarju sploh se kaj pisal ...

Vase mnenje?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

michoBX

V kolikor prodajalec hiti, pol je vse skupaj bolj tako-tako... Skoraj prepoceni da bi bilo res. Je pa lepo napisal - prepričljivo...
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

to bi šlo sam po načelu avto, pregled papirjev, keš in čau, drugače zna bit ko uno s čeki pa te scene, citroDS, ti lahko kaj pove o tem

Naj ga pripelje v slo! njegova nemščina je kao slaba pol pa ti spodaj spet uno v nemščini s prijateljskimi pozdravi pa to? Tole ni preveč resno za jemat

Naj ti da naslov, kje je doma, koliko je poštna št. v oglasu?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Meni tudi diši po nategu ... verjetno potem želi kakšne akontacije v naprej za kritje stroškov... in podobno ...

Cena pa je mamljiva seveda..za ta denar dobiš pri nas komaj eno dobro novo C4-ko :-)

Lp
Goran

dvorjan

Citat od: garac;38172Naj ti da naslov, kje je doma, koliko je poštna št. v oglasu?

Ja, saj to sem hotel napisat - taka lepa za hitro natipkat: 21423 Winsen =)

gigo

Jebiga. Èem maš čas, denar in željo se dejta dobit nekje na pol poti (hkrati naredi izlet) in si preglej vozilo oz. pejta na Citro servis naj ga pregledajo. Mogoče pa je po nekem čudežu prava stvar.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Citroenovc

Ja čeprav 21423 Winsen dejansko obstaja, kot sva ugotovila ...

Hmnja - mene malo čudi uvod (ko začne v nemščini) - glede na to, da si mu ti itak v ang poslal ....

Drugače pa kaj vem ... možno je vse ... zgodba niti ni tolko za lase privlečena (mislim da je britanec in da se mu ne splača tolko reg avto z volanom na levi, ipd) ...

Gigov predlog se mi zdi gut štrudl. Voznika za C5 nazaj pripeljat pa tudi imaš ;-)
OK

LP
Primož

Ibanez RG

Po moje se mu ne bo jebalo vozit sem ter tja in bo enostavno rekel "take it or leave it" al pa naj kupec pride do vrat pa se bomo pogovarjal. Sam res se mu nekam cudezno mudi, ko pise, da ga bo dal prvemu ko pride; samo to so marketingske fore. Kao: "ja zadnjega imamo, gospod, ce ne boste zadost hitri..."
Jebi to. Verjetno bi se ga rad cimprej resil in mozno je, da je z avtom nekaj hudo narobe in lastnik o okvari molci (ugotovljena huda okvara na motorju s strani servisa) ali pa mu je res bedarija imet avto z nepravo postavitvijo volana za voznjo v Angliji in mu je vozilo povsem odvec, ceprav je totalno brezhibno.
Tezka odlocitev? Ne za tistega, ki ima v zepu 20 jurjev prevec drobiza v zepu in ki hoce - top of the notch avto.
Jest zase vem, da bo C6 moj naslednji, pa me briga, tud ce samo kruh pa mleko žrem.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

neyc

sam da sosedi vidijo razkoš..... tipično slovensko....

Ibanez RG

Ja, valda, ce meni crkne krava naj se sosedu 3 al pa 4 al kako je blo zdej to misljeno, Neyc?
Boli me pita za vse fuck'n sosede, ce se nisi vozil sestke, si jo daj cimprej; ce si jo ze, potem ne vem ali pa razlozi kaj je slabega o tem avtomobilu. Ga ni avta, ki se ponasa s tako vrhunskim udobjem in ki cloveka tako prevzame kot je C6 (za iste pare, seveda).
Testna voznja mi je vzela vse besede iz ust, ravno tako potnikom zadaj. Nimam nobenih pripomb cez to ladjo.
Zakon avto, pa tud ce samo kruh in mleko žrem.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

zx19td

Fantje, pamet v roke!
Tole je tipičen nateg. Kar pošlji modelu še en mail, pa se začni bol zanimat za avto, kmalu bo zahteval, da mu plačaš 50% vrednosti avtomobila na nek račun, na kar eno osebo... Fora je, da bi nekateri radi na enostaven način prišli do denarja. Isti primer je imel sestrin fant. Zagleda res lepeg passata (fow fan:Hammer3:), pa ista štorija (preselu v  Anglijo, pa volan na napačn stran....) OK, pa je verjev, pa gre naprej, pol pa zahtevajo 4k€ predplačila, pa se je mal pozanimov, pa je vidu, v katermu grmu tiči zajec.... Pa je vseeno šel še naprej, bol za foro kot zares, tako da je prišel do "magičnih" 200€. V zadnjem mailu prodajalcu se je pa mal razpisal, pa mu jih dav po nosu (so postali vsiljivi pa mu vsak dan nabijali nižjo vrednost (bolš 100€ "zaslužit", kot pa nič)),  od takrat ima mir. Aja, sva oba že rezervirala prost dan v službi, da greva gledat avto, pa je reku, d ga ni treba gledat, d je tak kot je, vse vredu z nemu... Pa, način dostave!?! Model sicer "stanuje" v Angliji, avto ima pa v franciji!!! naj bi ga kao pripeljal z ladjo v Trst....
Še enkrat, pamet v roke!

dvorjan

MAh, jaz sem mu samo v drugem mailu raztolmacil, da je trapast, ce misli, da bo lahko avto z DE tablicami prodal v UK, pa da naj mi sporoci, kdaj pride v DE ... Pa ni blo vec nobenega odgovora - niti takih tipicnih s predplacilom, o katerih prebiram na forumih ...

Nic hudega, bomo pa drugega nasli, sicer bo kak evro drazji ...

Citroenovc

Citat od: dvorjan;38392Nic hudega, bomo pa drugega nasli, sicer bo kak evro drazji ...

:BigThumbs:
OK

LP
Primož

valter_besni

uf, morm se zment za kako testno vožnjo. me res firbec matra.

CitroX

Kaj še vedno poteka debata na to temo?

Pred nekaj dnevi je bla oddaja na menda pro7 ali nekem nemškem (rtl2, vox itd) programu, ki je govorila o dveh nemških primerkih, ki sta kupila:

Prva 17 letnica, ki je izpit delala, je ob podpori svoje mamice našla odličen oglas za ugoden (6.000€) polo. Vsebina oglasa je bila popolnoma enaka temu pri C6. Mala je denar nakazala in adijo pamet. Oglas je še vedno bil, tipi pa so sporočili, da se transakcija ni izvršila in naj denar nakaže še enkrat na nek drugi račun.... no, ni še enkrat nakazala denarja, svojih 6.000€ pa ej tudi šlo v k....

Drugi tip, upokojenec,  se je pa zmenil, da bo denar poslal v Anglijo (je bil malo skeptičen) in bo kolegica tam dvignila denar osebno ter predala "pristojnim". Tip je denar nakazal, kolegica je prišla dvignit, denarja pa ni več bilo. Izkazalo se je da je denar dvignil en možki v žesko preoblečen s ponarejenimi dokumenti. V tam primeru je upokojenec denar dobil nazaj, ker se je izkazalo, da je bil denar prevzet s ponarajeno identiteto (stroški fime za posredovanje). Oglas je bil polnoma enak, avto drugi.

Pa ne da slučajno kdo misli, da je ta oglas za C6 resen.

Navali narod! Kupite, ziher bo kul!
:emot112:
:take_picture:
:Hammer3::Hammer3:
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -