Neurja 2008

Začel/a CitroDS, Julij 04, 2008, 07:28:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

U madona... Sranje je to... narava nam vrača. Èimprej porihtajte škodo.

Se kar spomnim 2 pa 3 leta nazaj ko smo imeli celi spodnji štok hiše pod vodo, hin vse od kuhinje, elementov, pralnega, pomivlanega, itd itd... štokov vrat itd itd... Vse zamenjamo, drugo leto pa isto. Nakar se je foter razpizdil poklical župana ter cestarje in jim povedal kako naj naredilo s kanalizacijo pa bo mir. Naredili so točno tako kot je foter hotel (stal zraven) in sedaj lahko pride kaj hoče imamo mir... je pa res, da letos smo imeli do sedaj srečo z neurjem v Lovrencu... Vedno okoli naše kotline... Upam, da bo na tem ostalo...

Mike666

Ja reziltat škode je:
-Popolnoma uničena kuhinja ki je bila skladiščena v novogradni in par stvari  zraven ostalo smo s pomočjo sosedov rešili
-Pri citrotih pa tako; Ga jo je odnesel najslabše zalit je bil do zicev,Bx je zadaj mel malo vode se je kar hitro posušil, ax pa je mel tudi nekaj vode v kokpitu!
Xantia in XM sta odnesla brez problema,tudi traktor je brez težav odnesel te probleme!
Zadaj za novogradnjo sta pa dve veliki luknji cca 5m premera ker si je voda delala prostor! Novogradnjo sem počistil in ni opaziti kakih poškodb!
torej škoda v mejah normale!

garac

strela in vozilo, mislim, da je o tem že nekje pripel prispevek hadei, a ga žal ne najdem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Kolega je že več let nazaj presenetila strela v avtu. Takrat je vozil njegov oče, peljali pa so se v oranžni bolhici (Fiat P126).

Med nevihto je močno zagrmelo in usekalo...v avtu so videli samo blisk, oče je v strahu zapeljal s ceste v neko živo mejo, ma ni bilo nič hudega.

Vsi prestrašeni so potem ugotovili da jih je strela zadela, na avtu je zafrkavala elektika in na strehi je bilo videti ožgano barvo v krogu ...

Pravi da kar neprijetna izkužnja ...

LP
Goran

Mike666

si jih zamislim.kot hrčki v mikrovalovni so morali bit.

Gox

@CitroDS

Kako je kaj z XM-om?

Si že kaj popravljal? Si nabavil stekla?

Lp
Goran

neyc

pri nas nič kaj resnega... mal je kivi razcefralo pa kake rože... avto v garaži,.. c2-ko pa pokrival na taboru (mb), tud brez posledic... moker pa do sp. gat... takega tuširanja pa še ne....

Mike666

Eh to vreme je vedno bolj čudno!

CitroX

To zadnje neurje v MB je bilo prav zanimivo.
Sem bil na kolesu in se vračal s Pohorja. Med spustom je deževalo, vendar ne huje. Potem sem pa peljal od vzpenjače delje po ravnini v rahlem dežju, bilo je prav prijetno toplo. Potem pa pogledam na števec in ugotovim, da z neverjetno lahkoto po "mučenju" po hribčku vozim 30 na uro z mojim "traktorjem".
Ni minilo pol minute, ko me je začelo prehitevati par kroglic toče. Ja prehitevati. In nato zopet pol minute, ko ni bilo več samo par kroglic, vse v vodoravni smeri. Sem obrnil glavo in glejj ga zlomka, kaj smo v kakem filmu ali kaj?? Zrak je bil bel, jaz pa gasa, bežim pred belim "oblakom pogube". Seveda nisem bil dovolj hiter, sktiri se pa ni bilo kam sredi njiv. Problem je nastal, ker sem moral v enem delu zaviti pravokotno na smer nevihte. Noro je bilo tistih 30 metrov, komaj se je dalo premikati brez da te ne spodnese, skoraj nisem videl kam naj zavijem. potem pa po nekem skoraj gradbišču po bližnjici proti qulandiji. "peskalo" me je ko šus, nato sem pa po stopnicah odpeljal v pokrito garažo. Še dobro, da imam čelado :-)
Na srečo ni bila tista zalo uničujoča toča, fasal sem samo nekaj odtisov po rokah in eni nogi, je pa vse izginilo po dveh dneh.

Saj to še niti ni bolo tako hudo. Ko je nehalo točevati po par minutah sem kolesaril proti domu, nato pa kakih 500 m pred blokom naletel na "progo za smučarske teke", ali je pa kak sladoledar majhne kepice zelo radodarno nametal. Mi je kar vroče postalo. Na parkingu pred blokom so ljudje začudeno pogledovali avtomobile, skoraj vsak je kaj fasal. Na srečo sem imel avto parkiran tik ob bloku in ga je dobro odnesel. Moja xsara je fasala par udrtinic na pokrovu morotja, nič hujšega.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

CitroDS

XM-a smo zrihtali že prejšni petek, tako da sedaj spet laufa in se vozim veselo znjim:BigThumbs:

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

Gox

Nevihta prihaja ... že grmi ...

Gox

Kazalo je hudo, na koncu pa smo se izmazali brez dežja ...veter je zapihal in razpihal oblake, sedaj sije spet sonce :BigThumbs:

Gox

Spet huda ura ... sreča jo mi odnesemo brez toče ...

Ob polnoči se je začelo, močna tramontana je zapihala z morja in dež se je ulil ...

Avto sem imel parkiran v prvi vrsti proti morju, komaj sem se priplazil do vrat proti vetru. Potem sem mogu kar močno vlečt, da mi je uspelo sesti v avto. (Sreča je bil parkiran z nosom proti morju, če bi obratno, ne vem če bi lahko vrata odprl, brez da mi jih ne obrne)

Potem je sledila slalom vožnja proti domu, kontejnerji, smeti, mize, stoli, vse po cestah in ulicah, izven mesta pa veje in cela drevesa ...

Doma pa tudi vse razmetano ... rože vse po tleh, tik pred mano je z balkona priletela košara z rožo in se raztreščila na tleh.

Včeraj sem na novo postavil v vrtu bel šotorček za senco, ga dodatno prišraufal in ojačal ogrodje z dodatnimi palicami, vendar vse zamanj, šotor je zdaj zložen in totalno pokrivljen ...

Zjutraj bomo videli kaj je vse razmetano ...

Deyo, pa lahko pove še o njihovem neurju z debelo točo...

Lp
Goran

Citroenovc

Ja človek se počasi naveliča teh neurij ... mi smo že 15. dan brez strehe (prenavljamo) - in tesarji/krovci nas zdaj že malo nateg..jo - prekladajo vnovično postavitev iz dneva v dan, ker morajo kao popravljat posledice viharjev drugod ... JA HALO? Oni flikajo luknje, mi smo pa brez komplet ostrešja - tak da še kam nimamo prislonit kako zasilno kritino (polivinil) ... zdaj pa je na nad stanovanjem en ogromen betonski bazen ki tu in tam veselo "pušča" zaradi odprtin direktno v stanovanje ....
OK

LP
Primož

deyo

Citat od: Gox;39435Deyo, pa lahko pove še o njihovem neurju z debelo točo...

Lp
Goran

Glede na to kakšno neurje in glede na velikost toče smo jo osebno dobro odnesli. Streha je čudežno ostala cela, avtomobila sta bila v garaži, razbilo mi je eno okensko steklo in preluknjalo 5 - 6 rolet. Pa balkonska ograja je utrpela manjše poškodbe.

Žal so jo pa slabše odnesle sosednje vasi, katere je dobesedno prerešetalo.

Je bila kar huda ura in pol.

foto: vir zurnal24.si