Vzdrževanje notranjosti vozila

Začel/a hadei, Junij 04, 2008, 10:39:38 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Kako pogosto èistite notranjost vozila?

x meseèno
9 (50%)
x tedensko
4 (22.2%)
okler se ne spotaknem ob kupu smeti
5 (27.8%)
e èistim, to dela žena/punca
0 (0%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 18

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Notranjost čistim precej manj kot zunanjost.

Ponavadi ko ga operem, potem še tepihe stresem in je to vse. Pa prah na armaturki obrišem.

Drugače pa mislim, da posesam notranjost cca 1x na 3 mesece. Takrat tudi šipe obrišem.

Lp
Goran

Citroenovc

Jaz pa prej obratno ...

Zunaj je avto itak takoj umazan ... Noter se pa splača malo potrudit ... OK, sesam redko (dokaj redno pa stresem vse preproge) ... zato pa večkrat na leto ščistim in nato obrišem komplet notranjost (plastične dele) s armorall protectantom - se zelo splača ... BX ima pri 17 letih starosti notranjost praktično ko novo ...
OK

LP
Primož

garac

@primož a zgornji rob armature še ni počen?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rok.si

Evo, jaz tudi razmišljam tako kot Primož. Notri naj bo čist, zunaj pa ni tako nujno.

Gox

Aja, sem še pozabil povedat, da ko avto znotraj očistim, potem dolgočasa čist ostane.

Vozim se večinoma sam, v avtu ne jem sendvičev :-) Tako da še največ se umaže voznikov tepih.

LP

Citroenovc

@gaši - ne ni še počen. Tudi to pripisujem temu, da ga redno natopim z armorallom (zagotovo malo doda na prožnosti) ... No pa mislim, da je za tisti rob smrt predvsem:
- dolgotrajno vedno znova parkiranje na vročini (negaražiran avto, ajde)
- slabe bunke spredaj pa avto nabija bolj od normalnega

@rok - :-)

@gox: no itak - tudi jaz imam še najbolj pogosto ravno stresanje preprog ... kadim tudi ne v avtu (niti ne pustim sopotnikom) ... ipd ...
OK

LP
Primož

andraž

Pri meni je bolezen hujše stopnje. Spaček in žaba sta redno čiščena zunaj in znotraj. Temeljito. Kombi, ki pa je delovno vozilo pa ima noter vrečke od sendvičev, papirčke, kakšno plastenko...

LP, Andraž

michoBX

Mam kr navado, da ga vsaj enkrat na mesec malo bolj očistim. Na interval pa vpliva tudi vreme...
Hja, dougcajt mi je ja...

Lovro

Znotraj ga očistim po potrebi, odvisno, do kdaj se umaže (sesanje, čiščenje in mazanje z raznimi sredstvi). Večkrat pa stresem preproge in pobrišem prah.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Vsak teden posesam ter operem stroj... To je to. Važno pa mi je, da je noter čist.

Gox

Včeraj sem se po enem mescu odločil da operem res že umazanega AX-a.

Zjutraj sem ga opral, malo kasneje je bil že dež.

Potem ga je še dvakrat manjša ploha ujela, popoldan pa še ena močna nevihta, ko je vsaj dve ure deževalo.

Še danes se ni posušil :-) (čeprav je bil opran in nič vožen, pa ni več čist :-))

LP
Goran

tišlar

granda največkrat čisti  zunaj in znotraj  žena tako da je vedno zelo čist
kombija ki je moje orodje pa sam bolj poredko največkrat takrat ko je že kar dost prašen
zuna ga  pa tud ko je že kar precej umazan peljem v pralnico