Volan trese

Začel/a matic klemencic, Junij 03, 2008, 06:09:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

matic klemencic

Med 115 in 130 km/h mi trese volan. Avto je nov, gume prav tako, tudi na nobeno luknjo ali pločnik nisem naletel. Zanima me ali ima kdo podobne tezave? Ze ko sem vozil testno vozilo je bilo enako, pa mi je bilo receno, da je verjetno kdo z njim naletel na pločnik ali luknjo na cesti. Ne vem sicer zakaj mi trese volan pri omenjeni hitrosti le včasih, ne vedno. Namen imam avto centrirati, ce bo kaj pomagalo. Vendar dvomim, da je tezava v tem. Hvala za odgovore.
Lp

marjank

pa to je citroen --včasih malo trese pol pa spet nič ,pa saj se :emot97:navadiš
to ni zajebancija,sam sem se dolgo ukvarjal s to zadevo zamenjal sem vse gume ,pa je blo bol ,včasih še opazim na določenem cestišč ,da tam nekje trese
ampak se ne ukvarjm več stem,saj bo zginlo
citroen je res zelo.zelo nežen avtuček

honda

meni prav nic, ne trese in avto za tak denar res nebi smel!!! Kar pojdi in uveljavljaj garancijo:Red-Irate:, ce posebno ce res nimas nobenega greha za seboj (plocnik ali kaj podobnega)

bramar

Trenutno meni še nič ne trese ...

marjank

Enostavno pelji avto na po.servis Citroen in naj ti to pregledajo,ker veliko možnosti je tut ,da se kaj poškoduje med prevozom v SLO bodi vstrajen ,saj to ni malo denarja:emot151:

marjank

bramar.. kaj si imel umislih ????

Gox

Mojemu mehaniku C4 Picasso tudi trese pri določenih hitrostih.... že en lep čas se ukvarja s CS in reklamacijami. Zanimivo da ko je kupil OZ feltne ni nič treslo.

Pri dveh kompletih jeklenih platišč pa trese...trenutno je spet na reklamaciji, če se ne motim.

Zadnjič mi je njegov sin omenil, da je šla volanska letev...sam pol sem pozabil preverit kaj je res ...

Bom ob priliki povprašal, kako je rešil zadevo.

LP

bramar

@marjank,
he, he, sem nerodno zapisal, a sem mislil na volan in drugo pri g.picu ... zaenkrat je vse OK ...

Markolin

Meni pri mojem Evasionu dela isto pri isti hitrosti, in sicer od kar sem menjal gume - zimske za letne.
Ker je preveč treslo, sem ga ponovno odpeljal k vulkanizerju - drugemu, kjer je ponovno opravil centriranje gum. Stanje je bilo katasrofalno kot,da ne bi predhodnik balansiral gum. Potrebno je še omeniti, imam ALU platišča brez luknje orig. Citroen, pa je potrebno več dela za nastavit, morda pa tudi ne znajo glih vsi baslansirat takih felten, kdo ve. Sicer se sedaj pozna, da je boljše vendar še vedno ni OK, zanimivo pa je to, se tresenje pojavlja samo pri pospeševanju na AC oz. pri konstatnem držanju motorja, da vleče. ko spustiš gas pedal, pa pri isti hitrosti ne trese več. Sicer so pri meni za zamenjat prednji diski, ki kar precej opletajo, to se opazi pri bremzanju (novi so že pripravljeni, ploščice tudi), tako da bom videl po zamenjavi kako je.
Sem pa že slišal, da je opletal vztrajnik oz. sklopka, pa je bilo treba zamenjati, sice ne vem če bi se to kaj poznalo pri tresenju volana, pa vendar. Razmislit bi bilo potrebno, vsaj pri meni, od kod se pojavlja tresenje samo pri pospeševanju., morda imajo kaj vpliva tudi homokinetični zglobi.

LP

Markolin

NaceM

Ja jaz sem imel na C5 podobne probleme. Gume so bile katastrofalno naštimane. Nad 120 je treslo in treslo. In gume NOVE. Potem smo nekako to uštimali pri drugem vulkanizerju (balansiranje), sam.. Ok...
To z vztrajnikom pa je baje klasičen primer pri močnih citroenih.

Gox

Mojemu mehaniku so končno odpravili težavo s tresenjem volana na C4-ki picasso.

Povedal mi je, da so mu menjali komplet volanski mehanizem in vse kar pride zraven. Sedaj avto ne trese več.

Ob priliki samo še OZ feltne spet namontira.

LP
Goran

tomaž

Tudi meni od vsega začetka trese volan. Servis je naredil že na vem koliko stvari pa zadeva ni nič boljša. Simptomi so enaki kot pri tebi. So kaj naredili na to temo ali še vedno trese? Razlika je samo da ni GRAND. Vozilo je še v garanciji.

Xandrej

Mojemu prijatlu ki je kupil Berlingo novi tudi nekja pokalo pa treslo... Volanski mehanizem je dobil nov!

a se meni samo zdi, da so tile novi citroeni res prava jajca na kubik?