Moj GrisFer C5 2.0 HDi SX FAP

Začel/a Citroenovc, Maj 26, 2008, 01:50:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Jaz sem enkaj slišal, da če je avto bil poliran/voskan/karkoli po notranji strani pleha v vratih - pol začne nekaj škripat tesnilo vrat ...

No pri meni vseeno bolj sumim kak zvočnik (mrežico) - ker pride v resonanco pri določenih obratih ...

@Andrej - meni je pa ravno ta žamet prevesil tehtnico dokončno - ajde, doplačilna Alcantara v Exclusive mi je še lepša - ampak vsekakor je pa tale Moara mnogo boljša od serijskih SX sedežev ... Noter (če odštejem električni pomik sedežev) je tako vizuelno moj enak kot serijski Exclusive ...
OK

LP
Primož

Xandrej

No no glavno da je tebi všeč... :emot112:

Èe sumiš mrežico jo vzami ven pa probaj se brez peljat pa boš videl... Spodaj jo zgrabiš pa ven potegneš... Simpl

Citroenovc

Ja saj bom - sam to je čisto taka opazka ... zaenkrat se še nisem ieml voljo ukvarjat s tem ...

Mimogrede - imaš kak predlog za set 6 zvočnikov, ki bi nadomestili originalne ... (dodaten ojačevalec odpade; morajo bit prijazni serijskemu radiu; oz če se da nanj priklopit dodaten ojačevalec - potem mogoče pride v poštev tudi to ...)
OK

LP
Primož

Xandrej

Rainbow SLX 256 znajo kvalitetno in svetovno igrat na radio ter na ojačevalec. Kretnice pašejo v odprtine za visokotonce. Nikjer se nič ne vidi igra pa svetovno!

Citroenovc

Quanto od oka costatis en tak set?

V zadnja vrata bi verjetno dal koaksialce, ko imajo visokotonček na sredini (?)

Ker mislim, da je limit serijskega hifija ravno zvočniška enota - jitro začne "brenčat" - verjetno mali hod ali kaj takega ... moram dat mrežco dol pa pogledat kaki so zvočniki ...
OK

LP
Primož

dvorjan

@Citroenovc:
Da ne bos presenecen ravno v obratni smeri. Jaz sem zamenjal radio, pa je razlika kot dan in noc na originalnih zvocnikih. Mislim, da je radio tista zalost, ki te s svojimi 4x 15W izhodi omejuje ... Delali so ga pa itak otroci z Vzhoda ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

eustahije

Citat od: Citroenovc;35815Hvala vsem :-)

Eto, v galerijo sem nafilal par prvih fotk ... Predvsem notranjosti, ki mi je res skladnih barv.

http://www.citroenar.eu/album.php?albumid=16

Vsekakor lep avto!
Najboljše mi je seveda razkošje in sredinska namestitev radia in ostalih stvari, vse se nekako 'zelo' sklada s celotnim vozilom. Èestitke, naj služi veliko let...

Citroenovc

Ola

hvala še enkrat :-)

@Dvorjan - jah sam tale radio ima gor še komplet meni za potovalni računalnik + vse parametriranje avta (klima, luči, ipd) - tak da mislim, da bo kar moral ostat ...

OK, v tem primeru je potem rešitev dodaten ojačevalec (upam da ima zadeva kak izhod) ...

Sam mislim da je omejitev predvsem kar enota sama - ker ni slišat popačenja, ki bi bil posledica slabega ojačevalca - ampak popačenje, ki je posledica premalo hoda enote ...
OK

LP
Primož

Citroenovc

No sem si malo poguglal tele Rainbowe - od oka 100Eur za prednji set SLX 265 oz 130 za De Luxe verzijo.

Kaj pa v zadnja vrata (Andrej)? Ne bi ravno v tapete vrtal luknje za še en set visokotoncev (čeprav bi bilo zvočno verjetno bolje, jasno) ...
Maš kak predlog za koaksialni model z integriranim visokotončkom?
OK

LP
Primož

garac

pozabi na zadnja vrata, saj se ne boš zadaj vozil, spredaj si naredi dober zvok pa je
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Kaj nimaš zadaj ločenega sistema? Jaz imam ločen sistem. Pri kjuki visokotonec spodaj pa zvočnik. Načeloma bi rabil ojačevalec z HI imput vhodi ali pa oni vmesnik kateri nadaljuje činče... Navadne slx-e ne de luxe... deluxe imajo prevelike kretnice in ne grejo v odprtine... načeloma imam jaz odzadaj v vratih slx-e 256 če se slučajno kdo z mano vozi, da mu dam nazaj malo glasbe drugače pičim samo spredaj... Spredaj pa imam SAX 256 zradi večjih boljših kretnic in malenkost drugačnega visokotonca. Tak, da zadaj jaz nič nebi samo spredaj.

Citroenovc

Mislim da ni ločen sistem. V opisu je pisalo 6 zvočnikov - na vratih pa ni dodatnega visokotonca.

8+1 (woofer) je pa JBL HiFi paket. Tega se je dalo pa le v Exclusive doplačat.

Meni je pa všeč, da tudi od zadaj nekaj igra ... Bolj tak "v sredi dogajanja občutek" imaš kot spredaj sedeči ...

No nekaj bom že naklanfal ... ampak pride za izvebo čas šez kak mesec, dva, tri ...

zdaj vem v katero smer iskati :-)
OK

LP
Primož

marjank

jaz sem ,kar dobro rešu zadevo, zamenjal a.radijo ,ozvočenje spredaj pustil orig.zadaj pa 16,5 hertz 100 w rms + dodatno vgradil tweeter je.

Zadeva kar kvalitetno špila

CitroDS

lepo lepo Primož! Èim več varnih kilometrov z novim lepotcem:BigThumbs:

P.s: ampak bx je pa še vseeno legenda pa reci kar koli:emot112:

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

Citroenovc

@Maj - valjda da je - saj zato pa ostaja pri hiši ;-)
OK

LP
Primož