Utekanje novega dizla

Začel/a Citroenovc, Maj 23, 2008, 08:59:30 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Oj,

C5 2.0 HDi FAP 100kW

v knjižici piše, da je fajn prvih 1500km voziti do max 2/3 max obratov po obratomeru - super - ali kaj ko je obratomer univerzalec in za bencinarja in za dizla in nima šrafiranega "rdečega polja" ...

Tak da - po vaših izkušnjah - kaki so OK obrati za brand new HDi, s katerim se bova družila vrsto let in km in bi zato rad v štartu postavil dobro osnovo ...
OK

LP
Primož

garac

Primož, a si se na koncu odločil za dizla?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Jep.

Bencinarja se itak ni dalo niti dobit.
Iskal sem pa strogo serijo 2004-07.
Potem sem pa še od rabljenega odnehal, ko sem videl par nevzpodbudnih kršev :(

Bolj točno pa med/po vikendu, ko bodo za mano prvi kilometri (prevzem C5 imam danes popoldan).

Pa ob priliki še en "fotošuting" tria pri hiši (BX II, Xantia II, C5 II).
OK

LP
Primož

GSclub

citroenovc, v knjižici z navodili mora biti podatek o najvišjih dovoljnenih vrtljajih za določen motor. na pamet bi rekel max. 4500 * 0,67 = 3000.

Citroenovc

Pa sva doma :-)

Prvi vtis - večina vtisov iz prvih nekaj km je super - edino - rad bi spoznal inženirja, ki je izračunal rajdni krog ... majke mu ... XP je čista katastrofa - tale pa ni daleč stran. Safrane (enako velik) - je ko primabalerina v primerjavi s CePetko pri manevriranju na malih parkingih ... OK, mal se moram še navadit ga - sam vseeno - na domačem parkingu sem s Safom naredil obrat brez popravljanja - s CePetko se mi pa ni izšlo ...

Ampak drugače pa super. Končno nazaj na hidravliki in užitkarim :-)

Ale, grem mal km nabirat :-))
OK

LP
Primož

sušo

Pr našmu Pobegu (Evasion 20 hdi 110KM) se začne rdeč pole na 5000.

Ibanez RG

Citroenovc, CESTITKE!!! Daj si vzami cas pa naredi oz. napisi razlike med vsemi tremi vasimi Citroeni, ce se vozis po recimo isti cesti (trasi). Opisi vse- rukanje, tresenje, zibanje naprej nazaj in levo desno, kateri lepse pozira in nevtralizira neravnine itd. Skratka, primerjalni test terh razlicnih vozil na istem cestiscu. Mislim, da bi bilo to zelo zanimivo.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Citroenovc

Hvala :-)

Hmnja - problem je, ker je BX "kolateralna žrtev" in ni registriran že kako leto. Èaka, se stara in enkrat tudi zanj pride dan, ko se bo vrnil med registrirane ...

No vseeno - tak na prvi vtis - BX je najbolj mehek in udoben; Xantia malo manj mehka, še vedno udobna; C5 mi je na prvo žogo bolj "BXovski" ko "Xantievski" ..
Mi ni čisto jasno kaj je folk mislil pred časom, ko so trobili, da je trd in ni več pravi hidravličar ...
OK

LP
Primož

dvorjan

@Citroenovc:
Cestitke.

Jah, kaj so mislili. Moj se bliza petemu letu, pa je trd ko kak Audi. Sva ravno zadnjic z bizi10 sprobavala razliko - 6 mesecev v starosti vozila se na kuglah pozna neverjetno ... Je pa res da ima bizijev '04 samo 73k km ...

Glede obratov - do 3.000 rpm ... saj bo potem priloznosti za vec. Sploh pa ... avto mora znati stopnjevati pospeske ... tako gre, kot ga od zacetka navadis ... ce ga zamoris ni dobro ...

Uzivaj v nabiranju kilometrine ...

Lp,

Dvorjan
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

Ojla,

no danes sem bil pa nekajkrat malo presenečen nad grobim požiranjem kake grbine ...

Načeloma zelo lepo plava in je skrajno udoben - ampak tu in tam pa prav nemarno pretrese potnike - mislim da bi na istem odseku njegova prednika prišla bolje skozi ...

Je pa po prvih 2 dneh samo še večje navdušenje nad 2.0 HDi motorjem in 6 st menjalnikom ... kombinacija funkcionira izvrstno!
OK

LP
Primož

Xandrej

Ja srečno vožnjo pa obilo užitkov pa pazi na njega...

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs: Pa kako slikico pa to nebi škodilo!

Citroenovc

Andrej - bo - samo prilika mora bit primerna, da naredim lepe fotke ...
OK

LP
Primož

Citroenovc

Po prvem vikendu precej navdušen. Povprečna poraba prvih 500km po compu je 6,1l. Mešano. Bila je LJ, bile so relacije, bile so lokalke in tudi AC. Po omejitvah oz do po 2-5km nad omejitvijo ...

Malo me čudi občutljivost na bočni veter ali pri prehitevanju šleperjev ... Niti BX ni bil toliko občutljiv. Ravno nasprotno - BX je neverjetno neobčutljiv za svojo malo maso.
OK

LP
Primož