Menjalnik

Začel/a zoki, Maj 11, 2008, 11:45:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zoki

Pozdravljeni še enkrat! Po zadnji premi je "crknil" še menjalnik.

Že nekaj časa nazaj je začelo v menjalniku nekaj cviliti v prostem teku, še posebaj če je bil avto mrzel,....no in sklep je bil da je vrjetno potisni ležaj bil krivec ker ko sem stisnil sklopko cviljenja ni bilo več,... pred kratkim pa so iz menjalnika začeli prihajati še bolj čudni zvoki, na kar mi je moj mehanik, ki mi je popravljal zadnjo premo rekel da se bo menjalnik poslovil,...in zlomka po enem tednu veselja sem izgubil drugo prestavo,...pravzaprav lahko prestavim v drugo, ampak ko stopim po gasi, zleti nazaj v prosti tek,...

prosim za mnenja, izkušnje, nasvete,...

LP! zoki

Xandrej

Mislim, da ti je šel samo sinhron...

zoki

Lepo bi bilo da bi bil le sinhron, ampak mislim da bi bilo najbolj pametno kar cel menjalnik menjat, ker sklopka rahlo cuka, čudno cviljenje ko pospešujem v prvi prestavi, in cviljenje v prostem teku, zatikanje v vzratno, in tudi ko sem kupil avto se prva in druga prestava nista najlepše prestavljali, ostale 3,4,5 se prestavlja gladko, ter rahhlo masten menjalnik,...

Kaj menite? ali bi bilo bolj smoterno drug rabljen menjalnik dobit ali tega popravljat,...

letnik 2002 1.1

maxss

Citat od: zoki;34896Lepo bi bilo da bi bil le sinhron, ampak mislim da bi bilo najbolj pametno kar cel menjalnik menjat, ker sklopka rahlo cuka, čudno cviljenje ko pospešujem v prvi prestavi, in cviljenje v prostem teku, zatikanje v vzratno, in tudi ko sem kupil avto se prva in druga prestava nista najlepše prestavljali, ostale 3,4,5 se prestavlja gladko, ter rahhlo masten menjalnik,...

Kaj menite? ali bi bilo bolj smoterno drug rabljen menjalnik dobit ali tega popravljat,...

letnik 2002 1.1

če boš rabil imam za 150 eur lahko ti ga tudi zamenjam ... L.p. M.

Mirko

Ker se tudi meni prikazuje menjalnik v zvezi s tistim drgnjenjem v taktu koles sem že vse šraufe ocenil kaj in kako.Problem so ročice in sicer kako jih sneti,če kdo to žezna.

zoki

Ali to misliš vzvode ki povezujejo prestavno ročico in menjalnik? Enostavno se le snamejo, čeprav mogoče malo na silo,...Mal je odvisen od letnika,...Na mojem na primer je en vzvod, ki se nekako stisne in dol potegneš od buče, tko da gre čist na izi,...:) ostale pa nmal na silo,...:)

Mirko

Danes sem zopet pogledal tale forum i glej ;ja hvala lepa za napisano,malo sem že sam pomislil na to ampak?????.bom probal.