AX barvanje

Začel/a perom, Maj 10, 2008, 02:57:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

perom

Živjo!

Prašu bi, če kdo ve kolk pride barvanje ax-a na novo.
Moj je rdeče barve (l.94), pa je že dost boga.
V bistvu je v treh odtenkih.Na nekaterih
mestih je zaradi kamenčkov odletela plast barve, pa
namerava mal rjavet. Rje drugač še ni, zato bi ga rad
dal čimprej prebarvat, da ne bo še te težave pol.

Nimam pa občutka kolko to stane.

Lep pozdrav!
C4 Coupe 2.0 HDi VTR - 05\' - 151000 km
AX Caban 1.1i - 94\' - 201000 km

Gox

Pozdravljen,

točne cene ne bi vedu, se pa plača barvanje po pobarvani površini.

Sorodniki so prebarvali celo Xantijo še ko smo imeli bivše Tolarje. Barvanje v rdečo jih je takrat stalo, če se ne motim nekaj čez 200tisoč tolarjev.

Na internetu sem zasledil debato o barvanju avtomobilov, pa pravijo ljudje da bi bilo barvanje recimo Opel Vectre cca 1000€.

V Bosni pa cca 500€ za metalik barvo.

Ustavi se pri prvem ličarju pa povprašaj za ceno. Pomojem bo že na hitro vedu okvirno ceno za en AX.

Zdaj pa je spet tako ... avto je zelo malo vreden, tako da mislim da vsako barvanje bo preseglo ceno avtomobila, tako da je tukaj za razmislit, če se splača investirat toliko v avto.

Ga boš imel naprej še nekaj let? Je vse drugo v redu? Se ti splača toliko vložit?

Lp
Goran

Citroenovc

JAz sem se enkrat nekaj menil z enim ličarjem - pa kakor sem poštekal - niti ni draga sama barva + samo barvanje ... draga je (ker pač vzame njemu kar nekaj ur, ki pa niso poceni) priprava (se pravi razdiranje/sestavljanje avta; brušenje stare barve, kit, brušenje, ipd ... - če bi to ti sam naredil -lahko še prideš znosno skozi)

Tak da Gox ima prav - zelo verjetno več (celo nekajkratnik) od tržne vrednosti AXa ...
OK

LP
Primož

perom

Živjo!

Hvala za odgovor fanta, zdj vsaj vem kolk stane to.
Razmišlu sm, da bi ga prebarval, ker je na pokrovu od motorja
dost zbledela rdeča,pa odbijača oba sta tut mal zbledela,
pa še en drugačen odtenk rdeče je na sprednem levem delu
nad kolesom.:emot68:
Sej drugač je res zlo lep, znotri in zunaj, sam
mal bi se ga dal osvežit. Ene 300 evrov bi še dal, 500+ je pa mal
preveč.

A pa pri barvanju moraš čist vso staro dol spravt, al sam tm kjer
je kej opraskan?

deyo

Pa če bi ga najprej samo spoliral. Meni je bila barva tudi na strehi in pokrovu motorja mat (skoraj oranžna namesto rdeča - na Astri), pa sem ga dal spolirat in je sedaj kot nov.

rok.si

perom, jaz tudi priporočam, da investiraš v nekaj polirnih past in riskiraš sobotno popoldne ali pa zapelješ na poliranje k profesionalcem. S poliranjem se da marsikaj narediti !

Za 300 EUR ti ne bo nihče pobarval avta, če pa že, pa bogve, kako bi bilo narejeno. Skoraj 300 EUR stane samo material najcenejšega razreda (Mobihel), kje je še delo (in tega je ogromno!). Èe pa je pobarvano tako, na en-dva-tri, pa lahko barva vsepovsod teče, polna je smeti in megle ter pomaranče, lušči se... zaradi nenatančnega "abdekanja" barva konča tudi tam, kjer je nebi smelo biti itd.
Barvanje avta je projekt, ki ga ne smeš podcenjevati.

perom

Živjo!

Res hvala za odgovore. Dobro, barvanje sem zdaj odpisal, me pa zanima
če se da s polirno pasto razen tega, da se dobi nazaj lesk, izenačit tudi odtenke, ker imam na pokrovu motorja bolj svetlo rdečo, na strehi in vratih pa temno.

Gox

Ne vem kako je s tistimi barvnimi polirnimi pastami, sem jih pa že videl v trgovinah ... Èe se da s tistim kaj pomagat?

Mogoče pa bi dobro da pelješ spolirat profesionalcem, plačaš kakih 150€ pa bojo nardili najboljše kar se da.

@Deyo je Xantijo peljal na poliranje, samo se ne spomnem za kako ceno.

Lp
Goran

perom

Aha, kul. Sej 150 evrov je še kul cena, če dobr opravjo.
A kdo mogoče kakšnega ličarja priporoča?

garac

@perom, kakšnega AX imaš? Oprema, letnik? Èe nisi malo fanatika, kot naš gox, se v ax ne izplača kaj prida vlagati, za barvanje boš dal več, kot je vreden avto
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Citat od: Gox;34839Ne vem kako je s tistimi barvnimi polirnimi pastami, sem jih pa že videl v trgovinah ... Èe se da s tistim kaj pomagat?

Mogoče pa bi dobro da pelješ spolirat profesionalcem, plačaš kakih 150€ pa bojo nardili najboljše kar se da.

@Deyo je Xantijo peljal na poliranje, samo se ne spomnem za kako ceno.

Lp
Goran

Za poliranje Xantije sem sicer plačal 50€ (je bil količinski popust, ker sem teden pred tem dal spolirat Opel Astro, za katero sem pa plačal 120€).

perom

Deyo, kam si pa dal polirat?

deyo

Poliral mi je sosed, ki je avtoličar.

perom

Živjo!

No, nisem kompliciral pa sem ga kar sam spoliral.
Rabu sm slabo urco, pa je k nov. Mal me roke bolijo,
ampak je blo vredno:)

Sm naložu slike med albume.

deyo

@perom, najcenejše do skoraj novega avtomobilčka :BigThumbs: