Kje servisirate svoj citroen?

Začel/a garac, Maj 08, 2008, 05:06:42 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Za moje vozilo znamke Citroën skrbi...

radni servis za vozila citroen
39 (52.7%)
euradni servis vozil citroen
10 (13.5%)
radna splošna mehanièna delavnica
8 (10.8%)
ušar (torej mehanik izven svojega rednega delovnega èasa)
5 (6.8%)
olega, znanec, prijatelj
4 (5.4%)
am
8 (10.8%)
rugo
0 (0%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 72

garac

Seveda vozimo avto v delavnico, kjer zaupamo "strokovnjakom". Navadno najprej vozimo avto, v času garancije na uradni servis, torej k pooblaščenemu serviserju.
Nekateri izmed nas se vozimo celo čez pol slovenje do mehanika, ki ima renome, ki mu zaupamo, za katerega se nam zdi, da najbolje poskrbi za naš avto. Tako recimo kupimo avto v Ljubljani, a prvi servis recimo naredimo v Grosupljem.
Ko poteče garancija, se odprejo še dodatne možnosti, recimo peljati na servis, ki ni pooblaščen, torej k nekomu, ki ima sicer uraden servis, a ta ni opredeljen le na določeno znamko vozil, tudi tam vam udari žig v servisno knjižico, ki seveda ni "uraden" a knjižica bo lepo poštempljana in ob prodaji jo boste lahko pokazali morebitnemu kupcu.
Sledi opcija "fuš" torej servis pri mehaniku, ki sicer dela na servisu, popoldan pa nekoliko dopolni družinski proračun s servisiranjem brez računa. Torej, brez računa, brez zagotovil, da vam kdo povrne nastalo škodo ob morebitnem napačnem posegu, oziroma verjamete, da je mož beseda.
Vaš kolega se spozna na avte, ima orodje, se pač srečata spijeta kako pivo, on vam poserviria avto, zvečer sta oba nasmejana, olje je zamenjano...vi ste za servis odšteli  sixpack ali dva
In še ena možnost, vozilo popravljate sami, ste mehanik, ali pač spreten z rokami.

Seveda je odvisno, koliko let šteje vaš Citroën, a recimo, da tokrat spačkarje, ki večino del opravijo sami izvzamemo

Katero možnost ste izbrali sami?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gigo

Kar je rednega servisiranja opravim vse sam. To je itak tako otročje lahko, da se kdaj vprašam ali je res možno, da nimajo ljudje 1 uro časa na razpolago za zamenjat olje, svečke, filtre, zavorne ploščice ipd.?! Kar se tiče malce bolj zahtevnih posegov se jih lotim do mere kjer stvari poznam. Kjer nastopi elektrika pa sem dobesedno mrzel. Za takšne stvari nastopi oddaljeni Tony Grosupeljski in Vojko (čeprav tudi on ne mara elektrike). he he
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

garac

Seveda ni izvzeta možnost, da manjša dela postorite sami, da vam optiko naredi vulkanizer itd...
sicer peljete vozilo na servis

Zanima me, kako se vi lotite zadev okrog vzdeževanja svojega avta, evo, gigo že en tak primer.

Sam priznam lenoba, problemi z vračilom odpadnih olj in ostalih delov v reciklažo in zdaj je recimo moje najresnejše opravilo na avtu dolivanje tekočine za pranje stekel in premontaža gum na platiščih
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

naj vam bo seznam koncesionarjev vozil Citroën v pomoč

Vsi koncesionarji:

A-COSMOS d.d., Ljubljana
AVTO CENTER JEROVŠEK d.o.o., Grosuplje
AVTO CIT d.o.o., Murska Sobota
AVTO CITY d.o.o., Maribor
AVTO MERLAK d.o.o., Vrhnika
AVTO MURŠIC d.o.o., Velenje
AVTO PLUS d.o.o., Maribor
AVTO SLEJKO d.o.o., Potoče
AVTO TROBEC d.o.o., Ljubljana
AVTO ŠTOLFA d.o.o., Komen
AVTO ŠVARC d.o.o., Ptuj
AVTOCENTER KOŠAK d.o.o., Celje
AVTOHIŠA KOS d.o.o., Polzela
AVTOHIŠA KRANJ d.o.o., Kranj
AVTOHIŠA RUTAR d.o.o., Slap ob Idrijci
AVTOLINE d.o.o., Krško
AVTOMERKUR d.d., Ljubljana (BTC)
AVTOMERKUR d.d., Ljubljana (Samova)
AVTOMERKUR d.d., Novo mesto
AVTOSERVIS ŠPAJZER d.o.o., Trbovlje
BALMICO d.o.o., Slovenj Gradec
CITRO AVTO d.o.o., Sežana
CITROËN SALON KOPER, Koper
KMETIJSTVO VIPAVA d.d. AVTO JESENICE, Jesenice
KMETIJSTVO VIPAVA d.d. CITRO-CENTER, Nova Gorica
ŽGAJNER SERVIS d.o.o., Rogaška slatina
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

in še na gorenjskem vsaj zame najboljši citro serviser

Avtohiša Jenko. Praprotna polica (Cerklje na gorenjskem)

ne vem, kako je z avtoservisom Ivan Bašar na Ljubljanski cesti k Kr, mislim, da ga ni več na seznamu.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Francl

Avtodetr v Mengšu je tudi uradni servis. Se včasih oglasim, ker je ravno najbližji.
:Hammer3:

deyo

Prvi servis sem opravil na Citro Sežana. Sem se sigurno ne vrnem več. Zakaj veste vsi, ki malo bolj prebirate tale forum.
Naslednjič bo še na neuraden Citroenov servis ali pa v kako splošno mehanično delavnico.

Gox

Naši avti so se še v obdobju garancije servisirali pri Citroen Koper, vendar od tega je že dolgo dolgo časa ... + 15 let :-)

Od izteka garancije dalje, pa servisiramo pri sorodniku. (avtomehanika Pongrac) Servisira v glavnem citroene in kakšnega Peugeota vmes.

Toči in prodaja olje Total.

Vedno zadovoljen s servisom :BigThumbs:

LuCit

Manjše stvari seveda postorim sam no včasih tudi kaj bolj zahtevnega. Drugače pa vozim k Novaku v Lj. do sedaj mi je vse naredil super!!!:emot112: Raznim garažarjem in skednarjem, ki računajo pa ne peljem nikoli več, sem imel z CX-om "manjšo" pizdarijo pred pol leta ki sem jo odpravil šele pred kratkim-ga šravfam samo še sam-ker ni nič velikega narobe. Bi pa vprašal katerega mehanika bi priporočili za CX-a, ampak takega da ima delavnico ne pa kakega šalabajzerja.

Citroenovc

BiXi je v glavnem videl občasno Novaka, predvsem pa dr. Tonija. V toplejšem obdobju leta sem mali servis običajno naredil sam ... pozimi pač ne, ker nimam primernega mesta ...

Blondina pa se vozi k dr. Toniju.

@LuCit - kaj pa se je zgodilo CXu pri šalabajzerju?
OK

LP
Primož

aygo

Glede,da je XP še v garanciji na pooblaščeni servis,Avtodetr Mengeš.
[SIGPIC][/SIGPIC]

CitroDS

Jaz vozim za manjše stvari kot so olje, svečke in te stvari ki jih zna vsak mehanik naresti tukaj k enemu, ki ima privat in je dokaj ugoden, pa dobro naredi vse.
Za večje stvari, ki so specifične za xm-a in je potrebno malo več znanja pa na Hrvaško oziroma v Jastrebarsko vas k enemu majstru - ki je bil včasih mehanik na uradnem citroen servisu ( izuču se je na žabah ), zdaj vozi rešilca in popoldan šraufa za znance - večinoma samo xm-e in kakega bx-a.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

gregor

Edino kar mi zavarovalnica časti, popravlja pooblaščeni.
Drugo pa če se le da, sam.
Ker je moj poklic čisto drugo področje (programer), mi je šraufanje hobi.
Èe rabim, imam možnost sposoje delavnice z dvigalom.
Èe pa česa ne znam, imam kolega dobrega mehanika. Recimo bate, ojnične ležaje, ventile raje pustim pri miru.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Xandrej

C5 in 607 in saxo na Avto City... Saxo vidi tudi Goljo.

visar

Avto Merlak... Hitri in zanesljivi, je pa res da sem bolj na novih avtih (razen xantie ki je sedaj 9 let)
______/\\______
______/\\______