Servis na x km ali 1 x letno?

Začel/a CitroX, April 22, 2008, 09:05:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CitroX

Xsara ima servisni interval na 20 tisoč km. V letošnjem letu sem (oz bom) opravil bistveno manj - verjeno dobrih 10 tisoč.
Kako je z menjavo olja in s tisto "1 x letno"? Je to zgolj serviserska finta?
Danes obstjajo zelo kvalitetna olja, ki so veliko kvalitetnejša kot v preteklosti tako, da steranej ne bi smelo biti večji problem.
Kaj menite? Jaz recimo, uporabljem castrol TXT.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

garac

če imaš kaj prida mehanika, potem se splača opraviti tisti servis 1x letno. Ne le zaradi menjave olja in filtrov, kajti dober mehanik bo preveril še kup ostalih stvari, morebitna netesnenja na motorju, menjalinku, morda zamenjal filter goriva, filter kabine, preveril stanje zavornih oblog, morebitno zračnost v krmilnem mehanizmu, vzmetenje, kakšno zadevo podmazal...
Ko je avto na dvigalu še sam prečekiraš zadeve, kaj povprašaš
Sicer en klasičen redni servis ni niti velik strošek:gimme_money:
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

CitroX

Se strinjam z zapisanim, to je tudi razlog, ki me na koncu prepriča, da ga peljem na servis, poleti pridejo najverjetneje novi diski in vse tekočine...
Se mi zdi, da pri novih avtih ne omenjajo 1x letno, le kilometre (če seveda nisi ekstremist in narediš 10 tisoč an 5 let).
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

hadei

Prej koristi kot škodi, da opraviš servis. Å e posebej, ker imaš kratke relacije. Å e vedno manj stane servis, kot kakšna okvara zaradi tega, ker si "šparal" na servisu.
[SIGPIC][/SIGPIC]