Vozili smo novi C5 II 2008

Začel/a DejanO, April 19, 2008, 11:45:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Ogledali smo si dva ljepotana: prodanega Exclusive 2,0HDi aut. (z HP vzmetenjem) in Attraction 1,6HDi (brez HP), katerega smo tudi v enournem testu solidno preizkusili;

Prvo k dizajnu: zadovoljen! Res iz par zornih kotov spominja na kak�en izdelek iz de�ele vzhodno od Rena, a vseeno bodi zapisano: nemci ne vedo narediti nem�kega avta tako prefinjeno. C5 je lep, resni�no lep. Izgleda mladostno, moderno, dinami�no, nima ve� �isto ni� debelu�nosti prej�nje cepetke. Najlep�i pogled je od "šreg" naprej ali pa od strani zadaj. V prvi varijanti je kot majhen C6, v drugi pa prav nekaj posebnega, s to konkavno �ipo. Res lepo in razpoznavno;

Najbolj navdu�uje majhen spojler�ek v zadnji lu�i - zelo Citroenovsko, tak�ne stvari ga naredijo pravega!
Alko

�e moje mnenje o novem C5: avto je res repo izdelan, kvalitetni in na otip prijetni materiali, odli�ni �tevci, dober radio, za limuzino odli�na preglednost naprej in presenetljivo udobno in hkrati dinami�no podvozje.

Prostora zadaj dovolj, spredaj pa bolj malo za noge, predvsem zaradi �iroke konzole.
DejanO

Evo par zunanjih fotk:
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

dvorjan

Lepo, lepo. Ste se morali do stricev Avstrijcev zapeljati, ali so prisli oni dol?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

@dejan0 kako se obnesejo klasično vzmetenje? Me prav zanima v prid katerih bo prodaja?  Sem bil včeraj v Celovcu, a sem bil žal prepozen za kak test.
Lepe slikce ste naredili:emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Te pa se mamo za neko evropo pa imajo jodlari 1 dni prej avto tam ko mi... Jesus jesus... Citroen slovenija v rit se zaleti!

aygo

ÄŒakajo na praznik dela:Hammer3:
[SIGPIC][/SIGPIC]

DejanO

Vzmetenje je zelo tiho, lepo pobira neravnine, recimo rob ceste, ne zmedejo ga kratke grbine, je seveda trši od HP (xantia s katero smo se peljali gor) in ni tako občutnega nihanja karoserije. HP 3+ naj bi bil res nekaj posebnega, ampak je med njima zelo mala razlika pravijo. No to ne morem trditi ker nisem vozil oz. še ga nimajo s HP3+.

Tam so že sedeži bolj foteljski, še bolj izdatno nastavljivi, še boljša plastika in materiali, več kroma, el. ročna,...
Exc. aut 2.0 HDi so imeli v salonu, ampak že prodanega.

Ni kaj, je kar napredek napram prejšnji C5, zraven so bila lastnika Xantije (Alko) in C5 I (Alkotov oče Tunč). Tunč je navdušen, od začetka je celo mislil, da vozi bencinca in hidravliko. ÄŒez par km mu je bilo malo bolj jasno.
:BigThumbs: