Moj C5 Break 2.2 Exclusive

Začel/a bizi10, April 15, 2008, 08:34:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bizi10

Pozdravljeni,

Kot je ?e Dvorjan v eni temi omenil sem postal novopečeni lastnik C5-ke Break 2.2 HDi Exclusive letnik 2004. Avto ima prevoženih cca. 70.000 km za katere verjamem da so realni. Avto je od slovenske lastnice, ki je z njim delala cca. 20.000 km letno in za moje pojme lepo ohranjen.

Seveda noben rabljen avto ni brez napak zato imam nekaj vprašanj:

- varnostni pas na voznikovi strani se slabo navija v navitje in mu moram pomagati kar mi ni všeč. Je mogoče zadevo razdreti in očistiti ter podmazati da bolje teče? Ima kdo kakšen predlog kako se tega lotiti?

- med vožnjo ali v prostem teku se če je res ti?ina v avtu sliši rahlo piskanje/cviljenje, ki izgine če zamotam volan levo ali desno, ali pa če malo stopim po gasu. Serviser na Citroenu meni da naj bi se sližala hidravlična pumpa in da je to normalno? Jaz bolj sumim kak jermen. Je imel kdo podobno težavo?

- med vožnjo po kakšni strmi cesti navzdol se poredko a občasno ko zavijem na stopalki sklopke začuti nekakšen trzljaj in nekaj malega za?krta. Kaj bi to bilo? Ker drugače  lahko takoj po tistem zavijem kamorkoli, menjujem prestave itd. in bo vse v redu.

V prilogi pa je ?e ena slikca avta v sne?nih razmerah. :)

deyo

@bizi10, verjetno so C5-tkarji spregledali tvoja vprašanja.

No počakajmo, se bo kmalu našel kateri, ki ti bo dal potrebne odgovore.

Pa srečno vožnjo.

michoBX

Citat- med vo�njo ali v prostem teku se če je res ti�ina v avtu sli�i rahlo piskanje/cviljenje, ki izgine če zamotam volan levo ali desno, ali pa če malo stopim po gasu. Serviser na Citroenu meni da naj bi se sli�ala hidravlična pumpa in da je to normalno? Jaz bolj sumim kak jermen. Je imel kdo podobno te�avo?

Piskanje se pojavlja tudi pri na¹i xantiji - se bo¹ privadil, in ne bo¹ več opazil. Èe bi drsal jermen se bi bolj sli¹alo...
Hja, dougcajt mi je ja...

bizi10

Danes sem dobil avto še z globinskega čiščenja s katerim sem bil izredno zadovoljen saj so avto sčistili da je čist kot bi ga opral v pralnem stroju. Ni bilo sicer poceni ampak so se pa tudi namatrali (5 ur notranjega čiščenja) da so ga očedili. :)

gigo

Citat od: bizi10;33672Danes sem dobil avto �e z globinskega či�čenja s katerim sem bil izredno zadovoljen saj so avto sčistili da je čist kot bi ga opral v pralnem stroju. Ni bilo sicer poceni ampak so se pa tudi namatrali (5 ur notranjega či�čenja) da so ga očedili. :)

Mene čisto iz firbca zanima kolko računajo za takšna globinska čiščenja.

Lp
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

parovelb

Citat od: bizi10;33562- varnostni pas na voznikovi strani se slabo navija v navitje in mu moram pomagati kar mi ni všeč. Je mogoče zadevo razdreti in očistiti ter podmazati da bolje teče? Ima kdo kakšen predlog kako se tega lotiti?

Imam isti problem, ki pa ga omilim tako da pas privzdignem. ÄŒe ga dvignem nad režo, gre normalno noter. Mislim da je vse stvar umazanije, ki se nabere kjer pas vstopa v plastičen pokrov. Kako se to počisti... ne vem še.... bom pa probal s čistilnim benzinom....
vedno piha kontra.....

bizi10

Citat od: gigo;33673Mene čisto iz firbca zanima kolko računajo za takšna globinska čiščenja.

Lp

Globinsko čiščenje kot je bilo pri meni je obsegalo vodno čiščenje stropa, stenskih oblog, sedežev, tal ter kompletnega prtljažnika. Moj avto je bil že zelo umazan notri tako da so imeli z njim 5 ur dela ( od tega strop uro in pol ter prtljažnik sigurno tudi več kot uro). Tako da ponavadi ni toliko ur čiščenja. Kolikor sem pa preračunal je bila pa ura 22 EUR tako da skupaj je pri meni bilo čiščenje 110 EUR.

Xandrej

V MB je kemično čiščenje ter impregnacija usnja avto ko iz trgovine 70€...

- Glede navijalca pasa... Pri meni je enako pa me več ne moti. Spustim pa lepo počasi nazaj navije pa je...

bizi10

Citat od: Xandrej;33679V MB je kemično čiščenje ter impregnacija usnja avto ko iz trgovine 70€...

- Glede navijalca pasa... Pri meni je enako pa me več ne moti. Spustim pa lepo počasi nazaj navije pa je...

Tu je vprašanje če je čiščenje stropa tudi všteto. Drugače pa dobra cena. Pri meni ja pa tako bilo tako da je strošek krila še avtohiša kjer sem to kupil tako da sem doplačal samo 33 EUR za čiščenje stropa.

Xandrej

all inklusiv!

Ker gre moj drugi teden...

psihopat100posto

Xandrej kam ga to pelješ, se mi zdi ugodna cena, kako dolgo traja čiščenje?
lp

Xandrej

Celi dan traja je rekel...  Je pa v avtohiši maribor tam eden vzel v najem avtopralnico pa to izvajajo... Videl 2 avta... V nulo!

gigo

Tale težava se je pojavljala tudi na Xsarah. Odstrani plastiko s stebrov in pokrov navijalca ter spihaj s kompresorjem, sčisti odvečno umazanijo s krpo in boš videl razliko.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens