El. stekla - Xsara

Začel/a Gox, April 04, 2008, 03:40:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

V knjigici od Xsare piše da naj bi se stekla ob daljšem pritisku na gumb avtomatsko zaprla, oziroma odprla.

(funkcija, da ne rabiš držat gumb do konca odprtja ali zaprtja)

A je ta zadeva odvisna od modela do modela? Ali imajo vse xsare tako?

Pri Naši namreč to ne deluje, šipa se spušča, ali dviga samo dokler držiš gumb...tako voznikova kot sovoznikova.

Kje pa je sploh ta "čip" ?e lahko tako rečem, ki pri daljšem pritisku spusti šipo do konca sam? A je to odvisno od stikala? Ali imajo stekla še kakšno posebno enoto?

LP
Goran

Xandrej

Hin gumbek po moje. Ali pa ga razstavi pa ?čisti pa bo laufalo spet... Mora pa delat.

Gox

Gumba sem ?e razstavil, ker sem pregledoval zakaj ne svetita ?arnički v njih.

drugače gumba delata BP, šipe odpira zapira normalno... samo avtomatsko pa ne gresta :-)

Lp

Goran

izi

To je pa zame nekaj novega kateri letnik xsare pa je to .
Grem takoj peverit na svojo ?e slučajno to dela.
izi

Gox

gigo

To sem ?e nekajkrat tuhtal ko sem od kolegov in sodelavcev nekatere xsare vozil in ?e zdaj nisem prišel do zaključka. Moje mnenje je, da je bilo vse odvisno od modela. Kolkr sm sam sprobaval jebilo ta funkcija delovala za SX opremo in Exclusive. Lahko pa je kot je povedal andrej kak stik. Sam nisem nikoli sprobaval kontakte tako, da kake slike žal nimam. Lahko pa pogledam v haynesa ?e hoče?.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Picdriver

Sem imel Xsaro 1.6 SX letnik 1999, pa se ne spomnim, da bi imela avtomatska stekla?! ?e ?e, potem je bila samo ?oferjeva (tako kot pri XP), ostalo pa pol avtomatsko (drži? tipko do konca). Kar pa se tiče pritiska je na XP ravno obratno. ?e kratko "klikneš" gre samodejno, ?e pa drži? za trenute se šipa ustavi, ko spusti? tipko. Na C3 pa mislim, da je tako, kot si napisal. očitno imajo v vsakem modelu svoj modul?!

dvorjan

Na moji 1.8 16v s SX opremo je to delovalo samo na soferjevi strani (vsaj tako mi spomin pravi).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

V?eraj sem govoril s kolegom, ki vozi Xsaro I letnik 2000, 2.0Hdi SX, pa pravi da nima te opcije.

Zgleda da je bilo odvisno od modela do modela...Bom ?e enkrat pogledal v navodila, mogoče je kakšna zvezdica zraven opsia, da velja samo za določene modele.

LP

Gox

Sem preveril navodila,

kakor piše je ta funkcija odvisna od modela. (zvezdica zraven teksta)

Kjer pa deluje, deluje samo na voznikovi šipi.

očitno, da potem Naša Xsara nima tega, bo treba ?e naprej dr?at gumb :-)

(je pa to zelo nerodno pri cestninskih postajah, saj zaradi namestitve stikal na sredinski konzoli te?je zapirač okno z desno roko in zraven ?e brzine menjava? :-))

izi

Jaz sem na svoji preveril pa ne dela pa tudi lučke ne svetijo.
Me zanima kaj se da napravit, da bi svetile.
izi

Gox

@picdriver

Dober post, nisem ga ?e videl na forumu :-)

Bom tudi sam menjal te ?arničke, ker so stikala povsem v temi.

Lp