Koliko imate napumpane?

Začel/a Xandrej, Marec 26, 2008, 07:35:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Glede na to, da nas kr nekaj menjuje dimenzijo gum ki so večina enake v kotalnem obsegu,glede zimskih in letnih me zanima kaliko jih napumpate.

načeloma imam zimske 215/55 R16 kot piše na vratih letne pa imam 215/45 R18 pa me zanima kako bi jih vi napumpali ve? kot je predpisano ali tlak je tlak... Bila je debata zato sprašujem. Pa zakaj. Ali tudi letne napumpam v predpisanem tlaku ali bi naj bile ve?? Za C5 je pri normali obremenitvi spredaj 2.5 Bara zadaj pa 2.2. Zahvaljujem, pa se bogu, da ima Bencinska črpalka pri nas ?e klasi?ni barmeter ne one digitalna sranja ki so na vseh oh pa sploh pumpah...:emot80:

Jerry

Nebi rad bil kaj pameten, jaz imam tudi različne pa jih pumpam isto. ?e je prav nimam pojma.

Sem pa tudi jaz zelo vesel ?e pridem do pumpe ki ima tisti 'klasi?ni pupalni stroj'
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

andraž

Pri letnih gumah imam tlak tak kot je predpisan, ko grem na dalj?e razdalje po avtcesti malo ve?, pri zimskih gumah pa cca. 0,4 bara ve? od predpisanega, ker imam drugače občutek, da zaradi mehkej?e gume avto rahlo "plava" po cesti, to pa mi gre na ?ivce. So pa zimske in letne gume enake dimenzije.

LP, Andrač

andraž

Pa ?e to. Manometri na pumpah, tisti digitalni in tudi klasi?ni pogosto ne kažejo niti slučajno natan?nega tlaka v gumah.

mirchi

pol je pa odvisno tudi od gume,klasična,nizkoprese?na,z oja?anim robom,flatrun.Gume tvojih dimenzij bi zaradi večje nalezne povrsine in ničjega preseka definitivno pumpal 0.2 bara vi?je od predpisa,zaradi enakomernega tlaka pa s plinom.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Jerry

Citat od: andrač;32248Pa ?e to. Manometri na pumpah, tisti digitalni in tudi klasi?ni pogosto ne kažejo niti slučajno natan?nega tlaka v gumah.

Sem bil na pumpi v službi pa so preverjali natan?nost merilnikov, tudi tistega  na katerem se pumpajo gume....tko da kar si napisal ne drži. Se pa strinjam, da se tisti ki imajo na ro?ki ob vseh udarcih ko pade ro?ka npr. na tla verjetno tudi raz?telajo.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Xandrej

Ja saj ampak meni so rekli Tlak je tlak!!! Imam napolnjene s plinom in se pravi original po predpisanem... BOm pa videl ko jih bom gor zmontiral kaako bodo stale na avtu...

Garač kaj pravijo strokovnjaki na firmi?

garac

?e se boš držal tovarničkih navodil ne moreš falit verjetno. Sicer pa saj ve?, tako premalo napolnjena, kot preveč napolnjena pneumatika ni ok.

Xandrej polnič z zrakom ali s plinom?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

aygo

Pri letnih in pri zimskih gumah dodam 0.2 bara ve? kot je predpisano,samo se mi zdi,da je razlika v meritvah med Petrolom,OMV in Agipom.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Najbolj natan?no je sigurno pri vulkanizerju. Plin imam na zimskih in letnih in celo pri Spa?ku, sem ga dobil gratis. Plin po mojih izku?njah bolj drži tlak, zdi se mi pa tudi, da gume zdržijo kakšen km ve?. Naj bi bilo pa tudi varneje, ker se plin ne pregreva.

Zdaj pa ?e vprašanje: morda kdo ve, koliko morajo biti napolnjene gume na DS-u. Nikjer nisem našel tega podatka, nekaj na približno napolnit pa tudi ne gre. Zanima me DS od 1967 naprej z 185 15 gumami. Bi bil zelo hvale?en za ta podatek!!!!  :emot145:

rok.si

Andrač, tule si lahko dol potegne? nekaj različnih navodil za uporabo žabe.
http://agua.nu/ds-files/tony-jackson/green-cd/Handbooks/

Eno sem imel na disku in naredil printscreen.

?e je tvoja žaba morda brez servo volana lahko malo eksperimentirač z razli?nimi pritiski v sprednjih gumah - volan z zvišanjem pritiska postane ob?utno mehkej?i, je pa zato na mokri cesti manj stabilen oz. bolj drsi, dobiš pa tudi občutek, da pri prevelikem pritisku avto bolj "nabija" na ostrih robovih ceste.

lp,R.

andraž

Hvala Rok! Tole je v veliko pomoč! Moja žaba nima hidravličnega volana, zato je pri premalo napolnjenih gumah obračanje volana na mestu manjši fitnes, med vožnjo ni nikakr?nih težav. Sem se ?e malo igral z raznimi tlaki, pri vi?jem je bistvena razlika v "teži" volana, vse postane zelo mehko. Podatek o tovarničkem tlaku je vašen zato, da ne napolnim gum totalno preveč, ?koda gum in ?koda udobja.

Hvala, LP Andrač

CitroX

spredaj 2,5 in vzadaj 2,4 na xsari, kar je 0,1 ve? kot je predpisano.
Pumpari bistveno ve? zagotovo ni dobro, je pa smisalno malenkost pove?ati zaradi upora in morebitnih večjih obremenitev.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Gox

Jaz imam sicer enako dimenzijo tako za letne kot za zimske gume. Pumpam pa ponavadi letne gume malo ve?.

Letne napumpam: S 2.3 - Z 2.1, zimske pa S 2.1 - Z 2.1.

Predpisano pa ima tako spredaj kot zadaj 2.0. Ponavadi pumpam doma s kompresorjem in ročnim manometrom.

Lp
Goran