C5 II - crkujoče H7 žarnice

Začel/a c5break, Marec 26, 2008, 12:17:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

c5break

Pozdravljeni,

pri mojem dobro leto in pol starem C5 II mi je danes  crknila ?e tretja H7 ?arnica OSRAM, ki jo nabavim in jo zamenjajo na Samovi v LJ. Da o pozicijskih lučeh sploh ne govorim - zdržijo max. 2 meseca.
Ali ima kdo pameten nasvet, ( morda druga znamka ?arnic in kje jih nabavim )kako bi te intervale malo podaljžal ?

Vnaprej hvala in lep pozdrav

P.S. - včeraj pa sem zamenjal ?e ?etrto H7 - so mi naložili, da je to spločen problem, ker se zaradi pove?ane svetilnosti pregrevajo in je treba računati na pogoste menjave, ali res ?

dvorjan

Pozicijske zarnice kupi kje drugje (mogoce imajo slabo serijo), saj te ponavadi dolgo drzijo. Jaz sem menjal obe sele pri 120.000 km.

Glede H7 - poskusi s kaksno drugo znamko Philips, ipd., lahko tudi cunga-lunga - mogoce te pa presenetijo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

marjank

deyo

Pa da ni kaj narobe z elektriko? Sem imel podoben primer na Astri, kjer so mi potem sam enih par metrov ?ice vgradili pred prve luči (dodaten upor) in je zadeva sedaj ?e tri leta ok. Prej so mi pa crkovale kot po tekočem traku.

boltar

Kupi dve "filipsove" inobe zamenjaj hkrati.Na žarnice boš pozabil.

Men so jih zamenal pr AMZSju, kjer sem jih tud kupu.

Hrvoje Marin

Citat od: c5break;32209Pozdravljeni,

pri mojem dobro leto in pol starem C5 II mi je danes  crknila ?e tretja H7 ?arnica OSRAM, ki jo nabavim in jo zamenjajo na Samovi v LJ. Da o pozicijskih lučeh sploh ne govorim - zdržijo max. 2 meseca.

Pozicijskih luči kako su mrli tako je ostalo.

Citat od: c5break;32209Ali ima kdo pameten nasvet, ( morda druga znamka ?arnic in kje jih nabavim )kako bi te intervale malo podaljžal ?

Klaxcar skoro 1 let, sad je Bosch, cenjejši cca 5€ i valja.

Citat od: c5break;32209Vnaprej hvala in lep pozdrav

P.S. - včeraj pa sem zamenjal ?e ?etrto H7 - so mi naložili, da je to spločen problem, ker se zaradi pove?ane svetilnosti pregrevajo in je treba računati na pogoste menjave, ali res ?

NE.

Hrvoje Marin

Reda nekog porad kupio sam i H6W.. 10€ Osram par, promjena nije laka ali može se.

H6W je 10W Halogen, postoji na istom grlu i 4W, a par stoji 1€ Hella.

Pozdrav,

Hrvoje

p.s.

Zagreb Firenca sim tam 5.2 l/100 :emot112:http://www.citroenar.eu/images/smilies/Untitled-3.gif DW10BTED + ML6C

milko27

Ali mi lahko kdo pove če lahko sam zamenjam žarnico za žaromet(kratka luč) na C5 II 1.6 dizel letnik 2005 in na kakšen način mislim da je H7.Včeraj mi je pregorela pa sem gledal not pa je vse zaprto

laguna

enake težave imam tudi jaz v letu in pol menjal že kar nekaj žarnic ne štejem več bile so tudi različnih proizvajalcev.na servisu mi tudi niso mogli pomagat da tako pač je.tudi sam sem jih skušal menjat,vendar ni šlo.moraš imeti kirurške prste

zlikovski

Glede tega je lahko samo alternator vzrok, se pravi, da daje prevelik tok v sistem EL. napeljave.
Posledično ckvanje žarnic,.... V najslabšem primeru pa računalnika.

Xandrej

To bi jaz prepovedal! Vsaka žarnica vsaj one glavne kratke in dolge luči bi morale bit dostopne vsakemu!!! Ne pa da se rec. pelješ v nemčijo pa ti 1 luč sveti 10 ur ker je ne moreš zamenjat pa nič ne vidiš.... Kak je to mogoče mi ni jasno... Vse nekaj drkajo z temi standardi pol pa si ne moreš ene pokakane žarnice manjat...

Na desni strani akumulator ven vzet na drugi pa se drkat....

garac

andrej, menda je eu sedaj izdala neko direktivo, da mora biti žarnica dostopna, da jo lahko vsak sam zamenja, samo kdaj stopi to v veljavo pa ne vem. Seveda velja za vozilo, ki bodo šele prišla s proizvodnih trakov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Ja saj upam, da bodo to rešli ker to je res katastrofa.... Ne rečem za xenon žarnico pa še ta ne crkne takoj ampak postane plava in vidiš, da bo riknila počasi. Zamenjaš obe pa spet gasa naprej...

milko27

Odpeljal sem se do servisa v Cerkljah kjer mi je to zrihtal v minuti.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/