Daljinsko centralno zaklepanje XP

Začel/a mcmicky, Marec 21, 2008, 03:32:16 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

mus

haj kako mislis se ne da drug modul centralnega gr prevezat

alesz

Načeloma se da,vprašanje je zakaj,oziroma kaj sploh je napaka.....?

mus

haj alesz sprasujem zato ker se mi je pokvaro ključ (daljinec) in bi rad vedu kje se nahaja skatlica na katero so speljani kabli od motorčkov da nebi preveč razdiro in kaksna je pa ce gre zraven priklopit drug modul daljinca to je sam obesek al pa je se kaka druga varjanta razen nakup original daljinca sam je predrag lp

alesz

Ni modula posebej, elektronika za zaklepajne je v BSI-ju.Èe ti centralno na ključ deluje normalno,bi lahko z dodatnim daljinskim modulom upravljal obstoječega v BSI-ju.Potrebno je najprej sploh določit katero verzijo zaklepanja ina tvoj avto.Prvi picassoji so uporabljali 2 X negativni signal,od 2002 letnika naprej se mi pa zdi,da so imeli že vsi krmiljenje po eni žici

mus

haj mal ze kontam zdej je treba sam prave zice najd ter daljinca mam xp 2000 hdi 2.0 kako bi to najlazje najdu ce si ze mel to zadevo v delu in se to a mam kaj za skurit razen kake varovalke lp

alesz

Ti moduli za dodatno daljinsko zaklepanje ponavadi podpirajo  sistem z dvakrat pozitivno oziro ma dvakrat negativno regulacijo. Za picasoja izbereš  negativno vezavo,ki pa jo nadgradiš po shemi. Žica 6293 je na pinu 5 na 26polnem modrem konektorju na BSI( na prejšnji sliki puščica)shemo modula pa moraš dobiti zraven.........

mus

ok bom za vikend zacel delat se javim kak bo najlepsa hvala upam da bo ratalo lp

mus

haj alesz dobil sem modul sam me se nekaj zanima preden se lotim dela na žico 6293 preklopim zico od dodatnega modula bela je zaklep, belo črna je odklep,rumena pa rumeno črna pa masa zanima me pa a je potrebno ta modul preklopit tudi na strom hv lp

alesz

Kaj nimaš nobenega papirja zraven,ponavadi je cel kup žic s katerimi izbereš kombinacijo zaklepanja,potem stalni plus ,minus in pa tok pod kontaktom za blokado sistema med vožnjo........

mus

haj te stiri zice so na eni strani konektorja na drugi strani konektorja je pa zica parking light,trunk release output, window roll up, gnd,+12v power zdej pa te sprasujem a moram modul preklopit na stalni tok katera zica gre na zico 6293 bela ki je zaklep ali belo črna ki je odklep pa se to kaj pomen oznaka GND to je črna žica
lp

alesz

Citatzica gre na zico 6293 bela ki je zaklep ali belo črna ki je odklep
V bistvu je vseeno ker en pritisk na daljinca je zaklepanje ,naslednji pa odklepanje zadeva pa verjetno nima povratne kontrole.....Pa poišči oznako žice.ker ni nujno da se položaji pinov ujemajo,od začetka so vseke tri mesece nekaj menjali.....
CitatNegative command.
Unlocking and locking are obtained via white wire N° 6293 (position N° 5) in the 26-pin blue connector
coded EH1 of the BSI plant.
Connect as illustrated in annex 8.12.1.

mus

haj probu prerezu zico 6293 priklopu zice kot si nariso pa je bla tema nic sem obrnu zice spet nic pol sem zico nazaj zvezu zdej se pa se na kljuc neda vec zaklenit tak da nevem kje je zdej fora sem varovalke pogledu pa vse cele tud na notranji gumb za zaklep ne gre bom zgleda moral k enmu stromarju peljat lp

seba

Pred kakšnim mesecem sem zamenjal baterijo na dalljincu za odklepanje vrat (pakassa). Vse lepo in prav, ključ-odklepanje delovalo brez problema. Kakšen teden nazaj mi ponovno ni deloval daljinec. Vzamem baterijo ven izmerim pokaže samo 1,5v. Dobro si mislim morda sem kupil baterijo že slabo napolnjeno ali kaj? Grem po novo baterijo izmerim vse ok (mi pokaže 3v),ključ  tokrat tudi sihronoziram (kontakt pritisnrm na gumb držim 10sekund ) Danes po tedni dni mi  ponovno ne dela daljinec, vzamem baterijo ven izmerim in pokaže 1,3v.
Kaj je narobe? Občutek imam kot da nekje žere baterijo, pogledal sem kontakte v daljincu vse ok.
Za dalje nisem več pameten, a kdo ve ali ima kakšno idejo zakaj se to dogaja?

lp,sebastijan

visar

poglej ce se ti akšen element kaj preveč greje (kar je bolj malj verjetno če ti baterija zdrži en mesec), bolj verjetno je kondenz, poglej če je okoli čipov kaj belega ali mokrega.
vsekakor pa ti svetujem da daljinec vzameš iz ohišja,
odstrani baterijo in ga s vlažno (destilirana voda) bombažno krpico temeljito očistiš.
Vzameš lesen zobotrebec in očistiš prostorčke med nogicami čipov ter elemetov ki so zelo skupaj.
Pustiš vezje zunaj ohišja cca dva dni in ga s novo baterijo vgradiš.
Pri vgrajevanju baterije moraš paziti da je nikoli ne primeš na obeh elektrodah.

Istočasno še preveri da ti ohišje ne pušča.
______/\\______
______/\\______