Alternativno prezračevanje vozila

Začel/a hadei, Marec 19, 2008, 10:17:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Alternativno prezračevanje vozila

Po prebranem članku moram priznat, da so MB ?tudentje "prave glavce". ?e v realnosti to deluje kot je opisano je tak?na stvar zelo dobrodošla. Seveda cene sedaj ne bom komentiral, ker nekomu je preveč drugemu v redu itd. Sama ideja je odli?na.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

mogoče bi bilo ceneje, da se ?e obstoje?o ventilacijo v avtomobilu predela tako, da bi ob takih primerih iz kabine ?rpala topel zrak.

Son?ne celice bi lahko vgradili nekam pod rob vetrobranskega stekla, tako da bi dodaten ventilator imel energijo za ?rpanje zraka.

LP
Goran

CitroX

Včasih sem avto brez klime hitro prezračil tako, da sem odpl prtljažnik stranska okna, potem pa gas rikverc...
Sicer bo pa rešitev v steklih s tekočimi kristali, ki bodo okno zatemnili ali pa tudi svetlobo prestrezali za polnjenje kakšnih akumulatorjev...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

michoBX

Sli?ati je drago, samo ?e pomislimo, da je vgrajena (son?na celica, mini ventilator, loputa in baterija) x 2 + plastična brizga, je cena ?e zmerna. V kolikor bi dali to kitajcem v proizvodnjo za ve? miljonov kompletov, pa bi bla cena okoli 20ih evrov ...
Hja, dougcajt mi je ja...

Jerry

Me prav zanima kako se bo tole obneslo!

Po svoje se mi ne zdi ravno neumno ampak......
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?