Bohinj in okolica

Začel/a Gox, Marec 17, 2008, 09:09:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

V?eraj sem se kljub deževnemu vremenu potikal v okolici Bohinja. Turisti?ni vodnik po okoli?kih krajih je bil seveda Naš Garač, ki dobro pozna teren in okoli?ke ceste.

Videl sem kar nekaj krajev, od Bohinjskega jezera , snega na Sorici do obnove od lanskoletne ujme prizadetih železnikov.

Lilo je kot iz ?kafa cel popoldan, vseeno pa smo za trenutek uspeli videti ?e mavrico :-) Pojedli pa smo tudi ogromno pico :emot108:

Par slikic :-)

Slikano ob reki ... uganete katera je ?

Lp
Goran

Gox

De?even prihod v Bohinjsko Bistrico.

Pa ?e slika mavrice na poti na Sorico in obnova mostu na poti proti šeleznikom.

garac

te so slikane v lepšem vremenu gox
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

smarty

Khm, prvo lp vsem,
ja si pa zbral najbolj "prepznaven" vreme v Bohinju.....tako kot pravimo pri nas.... "v Bohin ?ma d? ta mlade"...

res je bil turoben dan....tudi sam nisem vedel kaj bi pošel ta edini dan v tednu ko si prost....

drga? ql slikce......vmes si pa ?e mojo hišo slikal tudi...hehe :)

lp,sm

Gox

Pozdravljen,

e da bi vedela da si tam doma, bi na en ?aj se ustavila :-)

Tako sva hitro slikala, pa zbežala na suho v avto :-)

LP
Goran

smarty

ja sej ?e nisem dolgo na tem forumu, ampak sedaj ko kupujem citroena bom očitno ve? tukaj......
trenutno je ?e en c3 pri hiši, v prihodnosti pa c5 najbrž... izku?nje mam pa sam pozitivne kar se tiče le te znamke.....namreč oče vozi citroene ?e 25let in nikoli ga ni razo?aral....

ok pustimo to da ne bomo blatili teme...hehe

lp,sm

CitroX

Citat od: smarty;31569hehe...so velike pice kajne?
?e si naroči? malo pico jo komaj poje? kaj sele to........

picerija Ema v Srednji vasi v Bohinju...... :D

lp,sm

Kam se spla?a iti na večerjo ali pico v va?ih krajih (Bohinj in okolica)?
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

garac

@citroX, kot najbrž ve?, kraja z imenom Bohinj ni, so pa dobre gostilne v tem koncu: gostilna Rupa, pizzerija Ema (v Srednji vasi), gostilna Pr Mihovc (v Stari Fu?ini, ker dobiš doma?o travarico, borovničke...), Roči? ob jezeru, pa v Ukancu je pizzerija, lahko greš jest v katerega od hotelov, recimo bio hotel Zlatorog...močnosti je ne?teto, poceni varianta je recimo burek pekarne Planika v Boh.Bistrici, odvisno kaj si želiš?
  Poleti paše kak sladoled na mini golfu
[SIGPIC][/SIGPIC]  

smarty

hja poleg nastetega s strani @garac-a imas se v Bohinjski Bistrici restavracijo Zoisov grad (pice, menije in seveda a la card),
nato Pension Tripi?,
v Rib?evem Lazu tudi Dru?inski "mini hotel" ter pension Kristal,
v Ukancu Gostišče Erlah .... pa ?e bi se Našlo, vrjemi;)

garac

@smarty Erlah je tisti v Ukancu na levi ?e prideš v gor? Se nisem spomnil imena. Sem pil recimo zelo dobro kavo v hotelu Jezero, se sladkal in skozi okno ob?udoval pokrajino.

Kako je zdaj kaj z mlekarno? Se je našel kupec? Sicer kar se tiče va?ih koncev si je zanimivo ogledati tudi muzeje, ne le jesti in piti in kup izhodi?? za različne ?porte imate
[SIGPIC][/SIGPIC]  

smarty

@garac ja prav mas, tisto je Erlah ja.

hm....kar se tiče mlekarne nisen kaj preveč na tekočem...

ja prav imas imamo tudi Plan?arski muzej, Oplenova hiša in muzej Toma?a Godca.

ter seveda kup izhodi??nih točk za ?port: zimski (seveda Kobla, Vogel, Sori?ka planina, Pokljuka, Senočeta), pohodničtvo, kolesarjenje, ribolov, ?portno plezanje, adrenalinski park, jahanje, tenis igri??a, vodni park in ?e in ?e.....
skratka je kar nekaj za početi :)

garac

Oplenova hiša? Kje je to? Ima kaj veze z muzejem prve svetovne vojne v B. Bistrici?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

smarty

Oplenova hiša je hm... stara doma?ija ki se je ohranila tako kot se je ?ivelo v starih časi.

kaj ve? si pa lahko ogledate tule -> Oplenova hiša

lp,sm

CitroX

Citat od: garac;31577@citroX, kot najbrž ve?, kraja z imenom Bohinj ni, so pa dobre gostilne v tem koncu: gostilna Rupa, pizzerija Ema (v Srednji vasi), gostilna Pr Mihovc (v Stari Fu?ini, ker dobiš doma?o travarico, borovničke...), Roči? ob jezeru, pa v Ukancu je pizzerija, lahko greš jest v katerega od hotelov, recimo bio hotel Zlatorog...močnosti je ne?teto, poceni varianta je recimo burek pekarne Planika v Boh.Bistrici, odvisno kaj si želiš?
  Poleti paše kak sladoled na mini golfu

Ja, kraja ni, je pa Ob?ina Bohinj.
Zanimajo me trije lokali -  mogoče Srednji vasi, Ukancu in Bohinjski Bistrici.
Ena picerija in dve nepiceriji po nekih normalno prebavljih cenah.
V Rib?evem lazu sem v sicer jedel samo samo na treh lokacijah, pa me nekako ne zanima zelo, je trba ?e okolico obiskati...
Recimo pica, plavajoče zadeve (mehku?ci in vreten?arji), kaka doma?a varjanta in verjetno ?e ?etrta kaj vem kaj.
Bo dolg vikend, pa ?e snega skrivate cel kup tam gori.
:emot169:
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

smarty

hja....za pico ti Priporočam Picerijo Ema ali Zoisev grad, kar se tiče plavajočih zadev pa Hotel Jezero, Domače zadeve pa gostilna Pr?Mihovcu v Stari Fu?ini in gostilna Rupa v Srednji vasi.

Kar se tiče snega ga je ?e zadosti, seveda na Voglu, pa ?e ta vikend ga nekaj napovedujejo.