Mojstri za vzdrževanje hidravličnih sistemov

Začel/a mirchi, Marec 08, 2008, 11:05:01 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Citat od: rok.si;54198Ne vem no, meni se pa s polnjenjem ne zdi nič narobe.

Pred slabim mesecem sem bil pri g. Nemcu, matematično navdahnjeni pa naj povedo, koliko novih krogel lahko kupiš za 50 EUR.

Tistih 50 eur vsaka 4 leta lažje pogrešam kot pa 165 vsakih ? let (tudi nove krogle verjetno ne držijo večno)

To je samo pod pogojem, da ti 4 leta polnjene sploh zdržijo ane. Kakorkoli in kjerkoli sem jih filal kugle (nekatere celo menjal saj so membrane šle) je mehkoba šla po gobah v 2 mesecih čene še manj. Sodelavcu smo na xsantji menjali vse kugle 6 let nazaj z IFHS-ovimi in še danes je mehkoba takšna kot je bila. Se mi zdi računica dosti boljša od tistih 50 eur na možna 4 leta.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

rok.si

Ja, meni so zdržale. Nujno potrebna polnjenja je bila le centralna, imela je okrog 15 barov (imeti jih mora 62), vzmetne pa so bile še vedno nad polovico tovarniškega pritiska. To so dobre krogle, ki nikdar niso bile pod tisto mejo (5-10 bar), pod katero ne priporočajo več polnjenja. Sta mi pa res čisto na začetku sprednji dve spustili v kratkem času. Ampak, ker sem jih odmontiral iz leta 1991 zapuščenega avta, se nisem sekiral preveč ;) Sem vzel (in dal napolniti) drug komplet in tiste delajo b.p.

V glavnem, če si bom privoščil nove krogle (verjetno že bom enkrat), jih bi vsekakor ravno tako dal napolniti vsakih nekaj let in tako bi gotovo zdržale doooolgo. In če jih vsake toliko časa preveriš in po potrebi napolniš veš, da se voziš v hidravličnem citroenu, ne pa v šajtrgi - s časom se udobje poslabša, ker se to dogaja postopoma se nekako privadiš na to in se ti ne zdi nič narobe.

andraž

Tukaj je samo vprašanje, po koliko ponovnih dodajanjih plina krogla ni več to, kar bi morala biti, če se to sploh dogaja. Ali pa da spusti prej kot tovarniško nova. Èe so kakršnekoli razlike, potem je za moje pojme bolj smiselno kupiti vse nove in imaš lep čas mir. Pri moji DS sta bili sprednji dve leti nazaj napolnjene, hkrati pa je bila zamenjana centralna krogla. Po dveh letih sta prednji dve krogli že dokaj utrujeni, saj je avto precej trd, centralna pa deluje o.k., saj se avto še vedno dokaj hitro dvigne (ima udarno črpalko). Ko bom menjal krogle bom dal noter tovarniško nove, saj niso ekstremno drage, predvsem pa iz radovednosti, da vidim, če bo po določenem času kakšna razlika.
Krogle polni tudi Novak iz Lj.

zlikovski

Jaz to filam doma pri stricu ima pripravo in tester če je dobro nafilana. In me stane 0€

mirchi

Komplicirate!
Novo al nafilano-po moje je tak.Važno je ,da je membrana cela,da ma krogla pravilno velikost,je napolnjena na ustrezen tlak,so dušilke s pravilnim pretokom.Membrana v krogli je iz zelo kvalitetne gme,pretrga pa če je krogla prazna,pa pride do udarca-jama na cesti,robnik...pomembno pa je da mojster,ki jo fila naredi zadevo kot je treba,se pravi očisti tam kjer tesni,preveri tesilo,membrano...Ne bom pametoval,da je vožnja z novimi boljša,verjetno je,mi pa še nikoli ni nobena nafilana ni črknila.Držijo mi po tri,štiri leta pa delam minimalno 30 000 letno.če krogla hitro spusti jo je filal šalabajzer ne pa zato,ker se filanje ne obnese al pa ne splača.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

tct

Èe je membrana cela, jo ni treba filat. Filanje vprašljivih bunk je brez veze, včasih tistim, ki polnijo delamo krivico. Ena vrsta bunk se ne da filat.

jerson1978

fantje jast se sedaj vozim več kot pol leta z filanimi kuglami in avto je mehak zadovoljen sem z g Nemcom kar se pa tiče pritiska v kuglah pa tud verjamem g nemcu ker po njegovih besedah sklepajoč je človek delal v cimusu pa ne kot kak pometač ampak malo naprej v proizvodnji tak da je ziher dobro seznanjen kaj je dobro in kaj slabo za hidravlični sistem iz prvih rok moje mnenje z uslugo sem zadovoljen

vogiv

mamo doma narejeno pripravo za poljenje in dela brez problemov saj za kugle pa ni nekega problema ce ne tesni pač drugo vzamem ko sem dva bx dal v dele pa se vedno rezerva najde če  je vse ok pa  ko jih dobolniš še tudi po 2 letih stvar lepo štimle preverjeno z lastnih iskušenj jeklenka dušika pa stane  tam neki 20 eur:bombs:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

GSclub

sam uporabljam oboje: nove in ponovno napolnjene bunke. če ocenim, da so stare še dobre, jih dam napolnit, sicer kupim nove, običajno IFHS. ne kupujem več rabljenih napolnjenih bunk - z njimi nimam vedno najboljših izkušenj, cena pa je običajno dve tretjini cene novih neoriginalnih, ki se zasedaj zelo dobro obnašajo.

feniXM

za kugle menjat se že 15 let, kar vozim žabe, obračam na Novaka Lj vič, ki za 20 eur da ti v roke obnovljeno kroglo, kar pomeni napolnjeno z dušikom (ker plin neobčutljiv v gostoti na temperaturo) in zeleno pobarvana. Tesnil ne menja ravno... Ko mi enkrat spustila v nekaj tednih, mu pridem tja, pa mi mirno da drugo... stare niti gledal ni... pošteno?
Sebastjan, želim dober dan, vsak dan!!
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Danes napolnil kugle za hidravliko, spet plavamo naprej.

franc22

Pozdravljeni,
Sem nov na citroen forumu, zanima me kdo vam popravlja elektriko na vaših citroenih. Imam namreč problem pri pomiku šipe voznikovih vrat in števcu obratov motorja na mojem XM-u. Za vse koristne informacije bom hvaležen.

Lep pozdrav, Franc

GSclub

citroen Novak, Lj Vič, je meni zrihtal pomik šipe voznikovih vrat. dal sem 50 eur za rabljen mehanizem in 50 eur za delo.

garac

glede na to da si s Horjula torej Trček na Vrhniki
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregor

Za prvi model(y3) imam še jaz en delujoč pomik. 25 eur.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio