Pranje motorja

Začel/a sušo, Februar 11, 2008, 02:39:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sušo

Citat od: Xandrej;29323Samo ni pa mi jasno kako je to z motorjem naredil, da se tak sveti.

WD40 ...       Morda ?

Xandrej

Ne ne WD40 je vnetljiv pa se vseskup v?ge neko drugo finto je naredil madona.:ahh1:

sušo

No pol pa nevnetljiva varianta ene nafte v spreju. Sej kukr se vid na slikici je zadeva na debelo namazana/Našpricana trenutek pred fotko. Ne verjamem da je to izgled na dolgi rok.

gregor

Na dolgi rok se fajn prah gor prime. :-)
Pri Naših trgovcih ?e velikokrat videno, da je plastika v motornem prostoru na debelo Našpricana z maxibrilom, predvsem pri uvoženih avtih "izjemno ohranjenih".
O vnetljivosti maxibrilla pa je verjetno dovolj, ?e povem, da je uporaben tudi kot start sprej.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

hadei

Obi?ajno "čisti" motorji nekaj prikrivajo. V primeru XM-a bi rekel, da je obnovljen v drugem pa...
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

?uj Hadei, da ne bova zapeljala iz teme ven. Moj je čist ko suza in ne skriva oz. prikriva nič (vsaj zaenkrat). Pa napisal sem, da so očistili plastiko okoli in ne motorja :argue1:

Xandrej

Hadei pridi mojega pogledat, nikoli pran pa nič z 200 000 kilometri. Motor kot se re?e. Seveda se te plastike obrišejo vsaki? ko se avto pere...

hadei

Motor v nobenem primeru ne more biti čist razen, ?e je prostor motorja hermeti?no zaprt. A, ne?! V nasprotnem primeru, pa pod haubo pride precej praha in ?e po močnosti kakšen list ipd. Tak, da ne mi bureka prodajat o čistih motorjih. Zato pa motor brez praha ali podobne nesnage je lahko samo opran in nič drugega.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@xandrej, saj se vidi ali je motor suh in čist, ali je opran recimo pred prodajo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Citat od: hadei;29637Motor v nobenem primeru ne more biti čist razen, ?e je prostor motorja hermeti?no zaprt. A, ne?! V nasprotnem primeru, pa pod haubo pride precej praha in ?e po močnosti kakšen list ipd. Tak, da ne mi bureka prodajat o čistih motorjih. Zato pa motor brez praha ali podobne nesnage je lahko samo opran in nič drugega.

Zdaj boš mi rekel, da je vsran pa imam avto 3 leta pa nikoli se ni to pralo? Pobri?e se plastike in to je to. Ne sveti se kot ta na slikah ampak je pa čisto. Vsak teden se pobri?e... Nikoli ni bil pran. (niti nimam jajc za to) Sem ga s suho krpo čistil celi dan ko sem avto dobil potem pa samo sproti pobri?e? pa je... Lahko pa prideš pogledat. :BigThumbs:

Zdaj pa je tudi glede na to, da prah omenja? to je sigurno ni pa vsran niti masten niti nič...

hadei

Moj motor ni čist, ker je precej pračen, ni pa masten. Plastika pa je čista toliko koliko jo obrišejo serviserji vsakih 20.000 km.
Ali prah pobri?ete z tisto super mikro antipračno krpo ali s ?em drugim?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ja s staro jelenovo ko?o...

hadei

Pa potem s to isto krpo bri?e? celoten avto?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ti mene malo...

očitno si ?e videl moj avto pa glede na to, da se sveti ko satan to ne delam z isto krpo se ti ne zdi. Za pranje imam eno jeleno vo ko?o za stekla, eno za zunanjost avtomobila, eno za med vrati najstarej?o pa za motorni prostor...

hadei

To pa je dosti krp. Od katerega proizvajalca je najboljša?
[SIGPIC][/SIGPIC]