Katere znamke olje ma?e motor vašega vozila

Začel/a garac, Januar 24, 2008, 05:32:08 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

V motorju mojega avta je olje znamke

otal
74 (69.8%)
astrol
5 (4.7%)
alvoline
3 (2.8%)
hell
1 (0.9%)
lf
6 (5.7%)
obil
3 (2.8%)
ral
0 (0%)
p
0 (0%)
sso
1 (0.9%)
rugo
13 (12.3%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 71

garac

Zanima me, katero olje vlivate v motor vašega citroeNaš Priporočeno s strani PSA je sicer Total, ki ga za slovenijo uva?a kenex, vendar je potem problem dobiti olje iste znamke za dolivanje. Dandanes se sicer vsa olja z enakimi karakteristikami me?ajo med seboj, a vseeno vsak prisega na svoje.
V časih cimosa so za citroene priporočali olja ina. V času kapitalizma pa je blagovnih znamk veliko ve?.
S katerim oljem, se vam zdi, da je va? avto najbolj zadovoljen, oziroma na katerega prisegate?
Kje menjate, oziroma kupujete olje?

Znamk je precej ve?, kot polj v anketi, zato nekatere priznane znamke niso zajete v njej:emot26:
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

aygo

V XP je olje Total Quartz 7000,je ?e prvo nalito v tovarni.
[SIGPIC][/SIGPIC]

soncek

Moj C3 je ravno iz servisa - 30.000 km je naredil v 10 mesecih in včeraj dobil sve?e olje Total.
Menjali so ga pri Jenku, kjer se servisira tudi sicer.

Gox

V mojem Ax-u laufa TOTAL Quartz 7000, 10W40, pravkar menjano.

drugače vedno Total, moj mehanik toči samo Total. Avto servisiram na 10000-15000km, v tem času pa mi ne popije nič olja, tako da mi ni potrebno dolivati.

LP
Goran

CitroX

- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Hydraulic

Ax in Zx pravita da hočeta samo Total in pa? samo tega dobita. očitno imata isti okus kot @gox-ov ?parov?ek
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

gregor

Prej Total ali Shell, trenutno pa sintetika iz Leclerca.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Markolin

Name :
XTC 100% Pure Synthetic Motor Oil 5W40

Description :
Offers the best protection and performance in gasoline and diesel powered vehicles, and is particularly suited to turbo-charged, multi-valve, direct injection and pump injector engines. It meets or exceeds the performance requirements of API SJ/CF, ACEA A3/B3, BMW, Ford (WSS-M2C917-A), GM (Saab/Opel), M-B 229.3, Porsche, VW 502.00, 505.00, 505.01 and all Japanese auto manufacturers.

CitroX

Citat od: gregor;28341Prej Total ali Shell, trenutno pa sintetika iz Leclerca.

Ali je to tista varjanta 4 litre za nekin 16?? To je noro poceni (sem zadnji? videl), pa me zanima, kakose pa to sploh odnese....

andraž

V spačka in DS Total quartz 5000, 15-40, menjava na 5000 km. Menjam sam, kupujem pri Avtonova v Lj. Malo razmišljam o 20-50, ker je menda najboljše za starej?e motorje. Total ne proizvaja tega olja.

GSclub

Citat od: CitroX;28376Ali je to tista varjanta 4 litre za nekin 16?? To je noro poceni (sem zadnji? videl), pa me zanima, kakose pa to sploh odnese....

po mojih izku?njah zelo slabo. sem ga imel v GSA, ki sicer glede olja ni pretirano zahteven. ob v?igu je lučka za pritisk olja gorela ?e kakih 5 sekund (sicer ugasne praktično takoj ob v?igu). poleg tega je bil motor zelo glasen, ob odvzemu plina je kar butal. zato sem ga ?e po 3000km zamenjal z normalnim oljem iste gradacije in oboje je izginilo.

CitroX

Zanimivo. Cena je res ?udna.
No jaz bom verjetno ostal na Castrol TXT, ker je dobro odnese, avto ima 160 tiso?, popije pa ga čisto nič na 15 tiso? km.
Kaj ste tu sami totalci? kej ga pa sploh dobite?? Castrol je skoraj v vsaki ?tacuni, total pa ...

Mike666

V Dyani mam total 5000 v X1 Q8 v Xm-a pa bo tudi prišel Q8!
Zanimivo je na etiketi piše kuwait petroleum industries hehe.

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!