Obnovitev regulatorja višine

Začel/a gigo, Januar 20, 2008, 01:54:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Glede Nemca je tak.močakar je star,ima ogromno izku?enj,ne skopari z nasveti,razloži kaj in kako,glede polnjenja in tesnenja kpogel nimam pripomb je pa res da rad da kak bar pritiska ve?.res je tudi da ga leta ma lo matrajo,?e mu pomaga? se da pri njem popravit marsiakj vsega pa sam ne more ve?.

Mnenje iz mojih izku?enj.

ka ti je te naredil tak groznega?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Veloce

Gigo, a bi lahko dal kakšno sliko, kje se ta regulator pri V6 nahaja.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

gigo

Nisem ga slikal gor namontiranega. Tukaj pa ti je vse lepo poslikano in prikazano. Od obnove pumpe do obične menjave silent bloka. Èe pa kaj ne veš pa mu lepo piši. Je razdru že nekaj XM-ov V6. http://www.flickr.com/photos/10230731@N06/3782328212/in/photostream/

Drugače pa se sam spodaj vrži pod avto pri kolesu (sprednjem) je eden drugi pa pri zadnjem.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Veloce

Uf Gigi, noro!!! Hvala ti!!!

Dejmi sam še to povej. Ko odviješ to reč dol, a pol LHM steče ven, al kako?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

gigo

Nekaj LHM-a se vedno uščije, čene drugega iz regulatorja. Sej veš kako se dela ne? Spusti beštjo na pod. Izklopi dovodne cevi. Odstrani vijake ki držijo regulator na podvozju (ponavadi zaruznjeni). Potem pojugaj regulator tolko, da skoči cev za povratek ven.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

superca13

Ve kdo na pamet: ali so višinski korektorji v XM, BX, GS ...vsi enaki ali so znotraj njih kake očem skrite razlike?
Gledam namreč GS-ov korektor in XM-ov korektor...in sta navzven identična, iste cife gor, znotraj za membranami koliko pač lahko vidim tudi ne opazim kake razlike....
Lahko kdo to preveri?

pehorunkl

Hm, začetek kataloške številke je enak pri BX, Xantia, XM.... razlikujejo se le v zadnjih dveh cifrah:
XM: 5291 11 sprednji 12 zadnji
BX: 5291 22, 23
Xantia: 5291 24, 25
Drugačno številko v celoti ima le korektor pri activi / anti roll korektor.

Po moje funkcionirajo vsi popolnoma na enak princip.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

gregor

Citat od: superca13;111503Ve kdo na pamet: ali so višinski korektorji v XM, BX, GS ...vsi enaki ali so znotraj njih kake očem skrite razlike?
Gledam namreč GS-ov korektor in XM-ov korektor...in sta navzven identična, iste cife gor, znotraj za membranami koliko pač lahko vidim tudi ne opazim kake razlike....
Lahko kdo to preveri?

g. Nemec je men rekel, da so enaki.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

superca13

Princip je sigurno enak pri vseh. Je pa zanimivo, da recimo v isti trgovini stane korektor za BX-a par eur več kot za XM-a (gre pa navzven za isti korektor). Prodajajo jih tudi kot: sprednji posebej, zadnji posebej.
Ravno sem tudi prebral na nemškem citro forumu, da sprednji in zadnji (BX) nista identična (čeprav izgledata enako)zaradi različnih osnih obremenitev....
???
Nič jasno.

pehorunkl

Citat od: superca13;111566Princip je sigurno enak pri vseh. Je pa zanimivo, da recimo v isti trgovini stane korektor za BX-a par eur več kot za XM-a (gre pa navzven za isti korektor). Prodajajo jih tudi kot: sprednji posebej, zadnji posebej.
Ravno sem tudi prebral na nemškem citro forumu, da sprednji in zadnji (BX) nista identična (čeprav izgledata enako)zaradi različnih osnih obremenitev....
???
Nič jasno.

To se je tudi meni zdelo, da bi bilo lahko povezano s težo avtomobila. Po moje so razlike minimalne ali pa celo zanemarljive..... vse skupaj je le ista igra pretokov tekočine in tlaka v sistemu.
Zanimivo, da je za karavana in saloon enak korektor zadaj, karavan dopušča za 100kg večjo obremenitev.
Huh, enega zadnjega za BXa imam v kleti, potreboval bi še sprednjega, da bi primerjal.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

gigo

Garantiram xm in bx imata enako. Sem razstavil jih lahko povem s prve roke da sta enaka. Za GS-a pa nimam pojma.