xsara 1- vts torzija?

Začel/a ficfiric, Januar 17, 2008, 03:07:19 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ficfiric

Zdravo!
Sem novopečen lastnik xsare coupe,ter sem nekje videl da ima recimo saxo ter saxo-vts malo debelej?o torzijsko palico.
Zanima me če bi se dalo enako narediti tudi z mojo xsaro ter ji menjati torzijo od vts? Resda ni z sedanjo nič narobe, me pa malo moti ker vkolikor je malo naloži? se vredu usede zadek, ter tudi pri dinamičnej?i vožnji bi mi malo pripomogla, lahko pa da v prihodnosti pride tudi kak eibach kit.

Ali pa je mogoče da so 1.8 16v imele iste torzije kot vts, ker sem ugotovil da so tudi nekatere 1.8 16v imele vts oznako.
lp!

Xandrej

VTS je samo oprema...

Pri tebi je edino tr?e zadnje amortizerje nič drugega... oz. tiste teleskope. z debelej?o ?tango neboš čisto nič naredil.

ficfiric

ja pomoje pa ravno nasprotno.Amortizerji kar jst vem ne uplivajo na posedanje avtomobila, le na nihanja karoserije.
In zakaj nebi bilo dobro imeti debelej?o oziroma močnej?o torzijo?

Gox

Pozdravljen,

Jaz mislim, da se ti ne spla?a menjavat torzije. Kje pa bi drugo dobil? Nova je verjetno draga, kakšna z odpada pa ni nujno da bo tudi dobra.

Potem rabiš ?e nekoga da ti jo zamenja, ali pa jo boš sam?

Moje mnenje je da se ne spla?a menjavat.

Pa? se sprijaznič da imaš tak (mehek) avto. Ali pa kupiš drugačnega, ki ti bolj ustreza, oziroma ima karakteristike ki jih želiš.

Kateri motor pa imaš v Xsari?

Lep pozdrav
Goran

Xandrej

Citat od: ficfiric;27775ja pomoje pa ravno nasprotno.Amortizerji kar jst vem ne uplivajo na posedanje avtomobila, le na nihanja karoserije.
In zakaj nebi bilo dobro imeti debelej?o oziroma močnej?o torzijo?

Kaj boš z močnej?o torzijo???? nič močnej?a je samo narejena zato ker avto ki ima 170 konjev ne more imet tako kot ti... Ker je podvozje čisto druga?no od tvojega in SERIJSKO tako zničano. Vi?ino avta pa dolo?ajo fedre trdoto pa tudi amortizerji... ?e da? tr?e amortizerje zadaj se bo avto manj posedel. Ali pa kupi pravo 2.0 16V pa ima to ?e noter. Ena se glih prodaja svetlo modra na avto net. prvič tudi ?e da? celo zadnjo premo od 2.0 16V motorja neboš čisto nič naredil.

ficfiric

Dobil bi jo lahko iz kake ki se prodaja po delih ali na kakem odpadu.Tisto se mi ne zdi problem.Zmontiral pa tudi sam,ker nisem ravno "zelen" v avtomehaniki,če le nebi rabu kake pre?e ali drugega specjalnega orodja.

Kot pravim motor je 1.8 16v in zato me zanima če so imele 1.8 16v z vts opremo mogoče tudi močnej?o torzijo.
Je mogoče kak boljši del podovozja(kak stabilizator), motorja ali notranjosti od vts-ke da bi ga lahko zmontiral na mojo?
Aja! To bi tudi mogoče kdo vedel.Je res v kosih xsara sorodna P306? Kot je recimo saxo soroden P106?

Xandrej

Bodi 100%, da tisti mostovi ki so na odpadih so bolj tako tako sploh za kake take bolj redke modele.

1.8 in 1.8 VTS je en in isti avto s tem, da ima VTS opremo kar pomeni lepše in bolj ?portne sedeže napise na strani itd itd... Tudi 1.8 VTS ima enak zadnji most kot tvoj.

Most od tvojega in od prave je čisto druga pesem.

Glede na to, da ne ve?, da ?e str?a? amortizer postane avto bolj trd posledi?no se manj nagiba in tudi poseda pa da ne loči? torzijo, premo mosta pol sem malo v dvomih o tvojem znanju avtomehanike. :BigThumbs:

ficfiric

Zaradi amortizerjev nisem prepričan če bi se manj usedel,pomoje bi s tem le dobil drugačno du?enje. Kar so mene učili je da amortizer ne nosi nič, oziroma zelo malo, ter ima izključno vlogo da izravnava nihanje karoserije.
Ter nevem od kje ti da ne ločim mosta ter torzije? Mosta tudi omenil nisem in me zanima od kje ti to?
Sklepal sem pa da ima v osnovi isti most le z drugačnimi torzijami ter amortizerji xsara vts, iz izjave na nekem drugem forumu, ker je na saxoju nekdo zamenjal le torzijo z debelej?o iz vts.In če pač ve? da sploh ne gredo tile deli preme ukup me lahko popravi? bolj normalno,kot da nekaj frajari?...

To se mi je pa ?e zdelo da ima potem 1.8vts najbrž le notranjo opremo drugačno.

Xandrej

5x sem ti povedal ti pa ne bere?... Pa povedal sem ti tudi glede opreme pa si čez 2 posta vprašal kak je s tem... Dobro zdaj sva rešla ti pa naredi kakor želiš.

CitroX

Ne vem ?e sta zadevi dovolj podobni, da bi lahko enostavno menjal. Pri saxoju ni gibljive zadnje preme, kako je razliko med obema pa ne vem.
Amortizerji amortizirajo nihanje karoserije. S trčimi je pa? manj nagibanja in je avto "tr?i", nima pa direktne povezave s posedanjem oz. nosilnostjo.
mogoče ima saxo (?pekuliram) tršo torzijo, ker je serijsko veliko ničji in se ne sme posedati za enak hod kot navadni, ker bi nasedel.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

garac

verjetno je vts torzija tr?a, ampak to tista od 20 vts, ker drugače si lahko dobil, pri nas sicer ne, tudi HDI z opremo VTS
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ficfiric

Mimogrede.....kdo ve kje bi dobil sredinski naslon za roko (spredaj seveda) ?

Xandrej

En čas si jih dobil na servisu sedaj pa ne vem. Malo vprašaj okoli mogoče je ?e kje kaj ostalo. :BigThumbs:

Xandrej

Danes sem bil glih na servisu malo pogledat pa sem vpraša pa ?e glih ima en naslon za Xsaro. Pokli?i:

02/450-29-95

:BigThumbs:

ficfiric

hvala!
To je Maribor ne? Zna biti predaleč zame,bom ?e malo drugje povprašal.Se komu sanja vsaj okvirna ceNaš U poštev pridejo tudi rabljeni v dobrem stanju.