Zadovoljni s 5 sedežnim C4 Picasso?

Začel/a azeed, Januar 15, 2008, 02:13:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

azeed

mene pa zanima kako ste kaj zadovoljni lastniki 5 sedežnega C4 Picassota. Sam ga imam 3 tedne in zaenkrat brez večjih problemov.

Sicer nekaj malenkostnih šlamparij pri končni izdelavi in na trenutke precej glasna zadnja prema (posebej pri vožnji čez manj?e luknje ipd.) ampak so plusi zaenkrat dosti večji kot minusi in vsespločen občutek je zadovoljiv.

Zanima me predvsem, ali so znani kakšni "kronični" problemi s tem vozilom?

gigo

Zaenkrat se ?e ne more govoriti o problemih saj je avto premalo časa na tr?i??u. Rojstnih napak ni, lahko pa se pojavijo. To ne zanikam.

Tukaj lahko poišče? kateri modeli so imeli morebitne problemen ter kakšni so bili problemi-napake.
http://www.vosa.gov.uk/vosa/apps/recalls/default.asp
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

deyo

@azzed, član Našega foruma @bramar je svoje prve vtise (sicer z ta večjim pablom) opisal zelo lepo v tej temi :http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=1507

Pa sre?no vožnjo.

Gox

@azeed

Pozdravljen na forumu,

Kakšnega C4 Pica pa si izbral? Barva? Motor?

LP
Goran

pecjoe

azeed, jaz imam 5-sedežnega C4 picassoja ?e skoraj 5 mesecev, naredil sem ?e cca. 11.000 km, ima robotiziran menjalnik, 2.0 HDI motor. Zaenkrat sem kar zadovoljen s tem avtom, saj je res precej udoben, glede na moč motorja ne porabi veliko - povprečno porabo imam 6,8 l/100 km. Motijo me samo določene malenkosti, kot npr.: prednji brisalci bi lahko imeli ve? stopenj oz. bolj redek interval brisanja, na sredini zgoraj bi lahko tudi bolje očistili prednje steklo, včasih pri počasnem zavijanju koles (npr. pri parkiranju)se iz podvozja sliši neko tuljenje, v primeru mokre ceste je zadnje vetrobransko steklo zelo hitro umazano, ker leti svinjarija navzgor izpod premalo pokritih zadnjih koles, pri vstopanju in izstopanju iz avta se s kolenom večkrat zaletim v preoster zaključen rob armature, pokrov motorja bi lahko (glede na visoko ceno avta) ?e imel amortizer za odpiranje in ne pal?ko, ki jo moraš ?e zatikati. Da pa ne bom govoril samo o teh motežih stvareh, pa bi ?e kakšno pohvalno zadevo omenil v zvezi s tem avtom: majhna poraba, notranjost avta se pozimi zelo hitro segreje, poleti hitro ohladi, veliko svetlobe v avtu, veliko udobje med vožnjo in veliko prostora pri nogah, ker ni prestavne ročice, zelo praktično pove?anje prostora z zapiranjem sedežev, udobni prednji sedeži z naslonjalom za roke, in ?e bi lahko Našteval, ker je pozitivnih stvari bistveno ve? kot negativnih. Skratka, zaenkrat mi ni žal, da sem kupil tega lepotca, skrbi me samo, ?e mi bo kdaj crknila kakšna komanda na volanu ali ?e bo kaj narobe z menjalnikom. Zato bom verjetno po 2 letih garancijo (z doplačilom) podaljžal ?e za leto ali dve. Te stroški so bistveno ničji, kot sanacija kakšne večje okvare na avtu.

LP

joe

Xandrej

Brisalci so senzorski avtomatski??? Imajo 2 stopnje in avtomatiko kaj bi ?e rad?

Kako bi ti to re?eil, da bi bolje obrisal? Saj se ne morejo raztegnit!!! Steklo je ogromno kako boš edino ?e si na sreho montirač ?e en brisalez, da ti pobri?e ?e tisti del zgoraj.

Tisto tuljenje je servo pumpa za volan.

Kateri tak avto pa se zadaj ne uma?ejo hitro? VSI! Zato imajo serijske zadnje brisalce, C5 ga nima (le ob dopla?ilu), Peugeot 607 ga nima alfa 166 ga nima in ?e kateri za te vem 100%...

Pal?ka pa je to to ko se za?ne ?parat kar pa so začeli vsi... Kaj ?e? moja Xsara je imela amotrizerje na haubi pa ?e kdo ima pa tukaj bi lahko en bil dovolj saj je hauba alu pa je zelo lahka pa bi bil eden dovolj.:funny34d:

pecjoe

Andrej, kaj ti pomaga avtomatski vklop brisalcev, ?e ti potem prepogosto bri?ejo. Prej sem imel ACCENTA, ki je imel znotraj prve stopnje ?e podstopnje, s katerimi si natan?no nastavil šeleni interval. Saj me sicer to prepogosto brisanje ali ?tevilno vklapljanje prve stopnje ne moti toliko med vožnjo, vendar brisalci za ta avto niso tako poceni.
Kar se tiče slabo očiščenega prednjega stekla ni problem v premajhni pokritosti delovnega podro?ja brisalcev. Problem je, ker ?obe ne razpr?ijo čistila dovolj visoko in široko po steklu in zato ostanejo na robu te pobrisane površine lise. ?obe so žal fiksne in se jih ne da nastaviti. Vidljivost je kljub temu zadostna.
Kar se tiče pranja tega avta, sem pozabil prej omeniti, da ga klasična PETROL-ova avtopralnica opere izredno slabo. Zadnja stran avta ostane popolnoma umazana, ostane pa ?e polno površin na avtu, ki jih krta?e ne dose?ejo. S tem ne mislim kaj slabega o avtu, vendar absolutno Priporočam ročno pranje.

Xandrej

Raje imam vsran avto ko pa da ga peljem na krta?e. :funny34d:

Petrol pa glih ne slavi po dobrih pralnicah ker avto stoji pa krta?e sem in tja laufajo .Morač it na tekoči trak... AMZS ali ?erbinek.

Ob?utljivost senzorja za brisalce se nastavi na servisu, naj ti naredijo eno stopnjo manj ob?utljive pa bo OK. :BigThumbs:

pecjoe

Imaš prav, avtopralnice res niso dobra stvar za avte. Toda pozimi, ko je minus, moraš vseeno nekje oprati avto. drugače ga vedno perem sam doma, nabavil pa sem si tudi visokotla?ni čistilnik, tako da ni problema. V bistvu sem ga samo dvakrat peljal v avtopralnico in sicer na PETROL-ovo, na tekoči trak, kjer so mi res zanič oprali avto. Drugi? sem ga pa peljal v avtocenter ?pan, tam so mi ga pa super oprali.
Pa saj me ne moti, ?e se brisalci vklopijo avtomatsko, ko šipa postane mokra. Toda, ko se vklopijo,za?nejo kar brisat, ne glede na to, da samo malo rosi.Ta interval je absolutno pregost, celo večji kot pri prvi stopnji. Zato potem dam v prvo stopnjo, čez čas pa kar izklopim brisalce, ker me moti, da mi ?kripajo po steklu. Upam, da razume? v ?em je problem. ?e pa ti na servisu lahko nastavijo hitrost tega intervala glede na omočenost stekla, potem bom pa ne bo ve? problema.

garac

Na krtačah gre kakšna antena in ogledalo, k sreči pa anetena ni draga, za malega picassa 6€
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pecjoe

Antena se brez problema odvije z roko, šele potem ga zapelješ v avtopralnico. Èe pa pozabiš, ...:Red-Irate:

garac

@joe, če pa je ne dosežeš? In če te tip ne opozori, oz je ne odvije on? Ja, ja saj vem, na lastno odgovornost piše, pa vseeno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Pred leti je sestra peljala ZX-a v pralnico. Fant, ki pere avte, preden zapeljejo med krtače, je hotel odviti anteno, vendar mu je ta ostala v roki, ker se je odlomila.

Izpolnil je papir za prijavo škode, zavarovalnica pa je potem sestri nakazala, mislim da 6000Sit takrat za škodo :-)

LP
Goran

dobimo_ga

Marsikdo bo rekel da kompliciram, ampak glede vsega imam mešano mnenje - avto me navdušuje in hkrati moti. Po enem letu lastništva tega lepotca se pričenjajo zgleda igrice. Na eni drugi temi že povedano imam probleme z ogledalom - škriplje huje, kot nekaterim vrata, ko se pripneš ti še vedno piska da nisi pripet, včasih pa se ne pripneš, pa ne zazna, ESP se izklopil brez vzroka, nato ga ne gre vklopit. Na servisu so rekli da dobimo novo ogledalo - trenutno še poklicali niso, kaj šele kaj naredili, glede pripenjanja - bodo preverili kaj in kako, ker kaj takega še niso imeli - menda ja nimamo mi taki unikat, ko so slišali za ESP, so rekli, da je možnost da zafrkava kompletna elektronika v avtu - aja, le kaj potem še lahko pričakujemo??? Ne potrudijo pa se, da bi zadevo uredili. No upam da ko se dopusti zaključijo pridemo na vrsto, kajti počasi me ta negotovost kaj je narobe najeda v živcih.
Serviser je rekel da bodo preverili na Citroenu, ti so rekli da bodo preverili v Francijo, mi pa čakamo in čakamo, vmes pa se ohlajamo nasplošno od tega avta in citroena zaradi odnosa.
A lahko menjamo serviserja, čeprav za te napake čakamo že odgovor??? Mogoče je res fora sam v serviserju - upam!
Kje je najboljši serviser? Izkušnje z avtohišo in servisem Kos iz Polzele??
MB mi ne svetujte, ker kolegica niti enkrat ni bila zadovoljna, pa jih pozna a se je bila primorana preselit drugam.

Citroenovc

Menjaj servis. Priporočil mislim da je bilo na tem forumu že toliko za "top 3", da nima smisla spet ponavljati ... Žal je kvaliteta servisne mreže v SLO za Citrončke res precej kilava - k sreči pa obstajajo svetle izjeme ... le malo nerodno je, ker potem ne moreš izbrati sebi najbližji servis ...
OK

LP
Primož