2cv rezervni deli

Začel/a garac, Januar 07, 2008, 06:29:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Ve?krat sem ?e debatiral s kolegi okrog dobave delov in večina jih pravi, da se na CS delov za A modele ne dobi ve?.
Nekaj časa sem razmišljal, da bi nabavil robo prek neta, vendar sem si rekel, bom prej preveril. Zapeljal sem se do Jenka na Praprotno polico, kjer je bil šef zelo prijazen. Zadevo je preveril in me ?e čez slabih 15 minut poklical, da ni problema, ker ni v skladi??u v kopru bo trajalo cca 14 dni. Ko roba pride me pokli?e in problem re?en.
naročil sem bencinsko ?rpalko, ker sem se naveližal pihat v rezervoar. Menda tudi cena ni pretirana.

janez, janko1 in ostali "spačkarji", kako in kje vi nabavljate nove dele?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Jaz kupujem dele pri Jozotu v Avstriji. Se poznama ?e vrsto let in imava dogovor. Tak ,da se mi spla?a enkrat na mesec skočit do njega. Mu piše prek neta in mi dobavi dele tudi ?e jih nima na zalogi.Sem si mal preračunal in se mi bolj spla?a kot iskat in naro?at po pošti . Je poštnina predraga. Druga stvar je pa to , da imam pa? to hibo in ne verjamem lepim opisom. Hočem del videt in ga imet v rokah. šele potem dam denar. Jozo ve, kakšno kvaliteto hočem imet in mi to tudi nabavi. Pa ?e je kos pravi mi ni hudo dat tudi kakšen evro ve?, kot pa stane kopija drugje. Včasih mi izpolni tudi kakšne ?udne ideje. Nama laufa in bom pri njemu jemal tudi ?e naprej. Tudi po oglasih ali na bol?jaku kaj najdem.Vendar v večini primerov ne kupim ,ker ljudje vse skup mečejo v veteranske vode. Ravno zadnji? sem našel oglas za spačkovo masko. Malo rabljena skoraj kot nova (plastična), original - cena 85 eur. Nova pa stane odvisno od tipa (siva ali kromirana plastika) 22 do 33 eurov!
?e pa ima kdo ?e kakšno idejo dobit dele pri nas pa naj napiše. Bo prav prišlo. ?e ni predale? od mojega doma.

lp Ke?a

sušo

Odvisno kaj rabim.
Nove dele nakupujem v Franciji ali Nem?iji. Po pošti ki je prekleto draga. drugače pa pokli?em vas, znance ali pa kakšna stara zaloga v kaki avto trgovini - kar je ?e kar redkost.
Za večino delov motorja odgovarjajo spačkovi deli plehovje je pa itak taka eksotika da morš bit ?e mal ?arovnika. Govorim zase seveda.

andraž

Jaz kupujem preko Mareta, ki dobi dele iz Casissa, ali pa preko neta pri franzose.de, cene niso pretirane, pri Nemcih je občasno kakšna akcija in se dobijo stvari po smešno nizkih cenah. V Slo prisegam na servis Novak, ki ima zraven tudi trgovino, tam je na zalogi skoraj vse (svečke, filtri, sklopke, ležaji, izpu?ni elementi...), ?e ?esa ni na zalogi in je dobavljivo, ti to zelo hitro dobijo. Nedavno sem kupil nove pokrove koles za 2cv, originalno zapakirane, cena je bila ve? kot ugodna. Priporočam.

LP, Andrač

janko1

Do zdaj sem vse dele, ki sem jih potreboval, razen plehovja in kakšno malenkost (semeringe, sprednje zavesice, oljni filter) kupil v Nem?iji franzose.de, cene so dokaj ugodne, kvaliteta ustreza glede na opis,ki ga poda prodajalec , vendar nekaj stane poštnina, sem pa opazil da se poštnina zelo spreminja, dobro pa je da se naroči ve? stvari in se pazi na te?o (do konca napolnič 5 kg).mogoče se vzame tudi kaj v zalogo ali se dogovoriti ?e s kom in si deliti stro?ke.

Klemzy

jaz po večini kupujem pri Novaku v Lj ker ima kar dosti stvari na zalogi ?e pa kaj nima pa dobi v doglednem času in po dokaj normalni ceni. drugače je pa tudi vredu citroen.ac kjer sem kupil tudi ?e marsikaj za dijano samo da mi ni počiljal preko po?te vendar se nas je najdlo ve? in smo se zapeljali gor ali pa sem dobil dostavo do mene.

garac

@andrač, nekaj kosov za mehari je tudi meni naročil mare iz cassisa. Je bilo tokaj ugodno, ker je naročil za cel kombi robe in so šli sami iskat
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Mike666

Ke?a tak ko si reko!
Jaz tudi dosti, ah kaj dosti vse kupujem pri Jozzotu, sva dobra kolega in ?e me do zdaj ni razo?aral!
Ded je na mestu in res ni da ni , ?e kaj rabiš!pa ?e zelo ugoden je!

Gox

Cca 6 let nazaj sem poleti delal v Citroen skladi??u v KP. Pomagal sem sprejemat pakete rezervnih delov. ?e zdaj se spomnem ko smo odprli veliko ?katlo in brskali kaj je noter in kljukali po naročilu ...

Filtri, jermeni, brisalci, drobnarije ... ko pod zaščitno embala?o vidim nekaj ?rnega zaobljenega ... zvlečemo ven in najdemo dva nova blatnika za 2CV.

Blatnikov ni bilo na spisku, šef pravi da ne ve kdo je to naročil, od kje zdej dva blatnika za 2cv ... potem smo jih pospravili, dokler se ni ugotovilo kam so namenjeni. (sem prej končal s poletnim delom, kot izvedu kdo jih je naročil)

LP
Goran

garac

Danes zjutraj sem ?e prejel sms, da lahko pridem po šeljeni rezervni del, torej je bilo celo manj kot 14 dni
[SIGPIC][/SIGPIC]  

parovelb

Rabim zadnja dva blatniks ORIGINAL! Ima kdo?
vedno piha kontra.....

sivipas

jaz veliko delov nabavim pri Novaku v Lj, predvsem mehanskih. gospod Zdravko, ki dela v trgovini, je zelo prijazen močakar, se vedno potrudi nabavit. nekateri mehanski deli so celo dosti cenejši kot na netu - npr. ležaji in podobno. druga? pa dosti naro?am od Karla Hochratnera (//www.citparts.at) - model lahko nabavi vse živo, tudi rabljeno, sam da ni vsega v ceniku ki ga ima na netu, tak da mu jaz ponavadi napišem mail, in notri Naštejem kaj vse bi imel.

garac

Spomladi sem na servisu plačal 26€ za črpalko goriva. Posodil sem jo enemu "spačkarju" zato sem naročil še eno. Ko sem šel iskat drugo, me je skoraj kap, saj se je od pomladi podražila za skoraj 100%. Zdaj sem s popustom odštel 45€.
Pojma nimam od kod takšno povišanje cen, ker sta obe bili naročeni, morda je ena bila na zalogi v KP, druga pa prišla iz centralnega skladišča?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Pri Novaku sem nedavno plačal za centralno hidravlično kroglo cca. 42 Eur, čeprav je normalna cena čez 65. Prijazen prodajalec mi je razložil, da je naročil pred časom več krogel, ko so bile v akciji in zato so bile cenejše. Nižja cena je tudi za blago, ki že nekaj časa leži v centralnem skladišču v Kopru. Redno ceno imajo samo deli, ki so naročeni iz Francije.

LP

rok.si

Uf, je pa bila kar draga bencinska črpalka. Drugič lahko poskusiš kontaktirati še podjetje PTZ, v katalogu imajo črpalke za praktično vse Citroene polpretekle zgodovine. Seveda pa niso v lepih "Pieces d'origine" škatlicah ;-)

lp,R.