Rallycross

Začel/a aygo, Januar 06, 2008, 08:49:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

aygo

Citroen C4 of Kenneth Hansen

TECHNICAL SPECIFICATIONS
Engine
   XU7, 2.000 cc
   Garrett GIK turbo, 45 mm restrictor
   Camshafts from Piper Cams
   720 Nm torque
   518 bhp

Chassie Construction
   Citroen Sport and Epsilon

Transmission
   4-wheel drive
   Sachs carbonfibre clutch
   CDX joints

Gearbox
   Sadev 6-speed sequential

Brakes
   Brake discs 310-350

Suspension
   Sachs adjustable shock absorbers

Weight
   1.200 kg

Fuel
   Total 98 unleaded

Lubricants
   Total oil

Oil
   Total Quartz
   Setrab Oilcoolers

Tyres
   15"-18" Avon

Acceleration
   0-100 km/h on 2,4 seconds!
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Keneth je legenda, raztural je ?e z zx, xantio in ostalimi citroeni, podatki so pa stračni, čeprav nima tak?ne moči, kot jo je imela negova xantia, vseeno od 0-100 v 2,4s je zastračujo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Sploh si ne predstavljam kako lahko 1200kg težak C4 spravi? v 2,4 sekunde do 100km/h

Gox

To pa more bit huda C4-ka.

Zanimivo bi bilo da se pripelje na dirko v Ilirsko Bistrico, bi se lahko pomerila z Lancio S4 :-)

A drugače ima to Citroenovo ma?ino od C4-ke? In dodan turboš

dvorjan

Res je, vcasih sem to gledal na DSF in Eurosportu, pravi norec ... Take C4 se pa verjetno noben ne bi branil ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

aygo

Ta C4 ima veliko ?ivahnih konji?kov.
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

Paralelni relikros Logatec:

2008                                    

20. april
         DP paralelni relikros 1          
    13. julij                             DP paralelni relikros 2                  
    14. september               DP paralelni relikros 3

Hja, dougcajt mi je ja...

garac

@micho, a si bil včeraj? Ax jih je vse nažgal v svoji grupi, pol pa itak takoj pritožba
[SIGPIC][/SIGPIC]  

michoBX

Da je  slovenska javnost že nestrpno pričakovala začetek domače avtomobilistične  sezone, dokazuje velik obisk gledalcev na uvodni dirki državnega prvenstva v  paralelnem rallykrosu.

V skupni razvrstitvi je bil najhitrejši Boštjan Petrovčič  z buggyjem za avtokros, ki je upravičil vlogo tihega favorita. Že pred dirko, ki je bila v april prestavljena iz marca (namesto  takratnega snega, so se organizatorji razveselili sončne in tople nedelje), so  bili glavni favoriti vozniki buggyjev za avtokros.
Skupna zmaga je naposled pripadla Boštjanu  Petrovčiču, ki je bil najhitrejši že v jutranjih kvalifikacijah, v finalu dirke  za skupnega zmagovalca pa je ugnal svojega kolego iz avtokrosa Matija Rakovca.
Na drugi strani je imel Petrovčič več smole v svoji diviziji IV, kjer mu je  tehnična okvara preprečila boj za končno zmago in točke za državno prvenstvo. To  je izkoristil Ivo Bokal, ki se je uvrstil v finale, tam pa ni imel večjih  možnosti proti Rakovcu. Tretje mesto je osvojil Marko Ravnikar.

V diviziji III  je šla zmaga v roke predlanskemu prvaku Alfredu Kramerju, Avstrijcu, ki se dirke  v Logatcu udeležil po enoletnem premoru. Z Mitsubishijem Lancerjem EVO6, ki ga  poganja bioetanol, je bil hitrejši od Sandija Boha in Petra Marca (oba  Mitsubishi Lancer EVO9).

Zelo tesno je bilo v drugi diviziji, kjer smo v finalu videli kar tri vožnje.  Najprej sta si zmagi razdelila Matej Grudnik in Andraž Hribar (oba Renault Clio),  v odločilni vožnji pa je šlo na vse ali nič. Bolje je kazalo Grudniku, ki je v  zaključku dirke storil manjšo napako in s tem izgubil možnosti za zmago. Tretji  je bil Slavko Komel, ki je bil hitrejši od Primoža Kostanjška.

V diviziji I je  bilo na štartu kar šestindvajset voznikov, zanesljivo pa je z vsemi opravil  Grega Kravos (Citroën AX). A ker je bil na motor njegovega dirkalnika vložen  protest, je njegova zmaga še neuradna. V finalu je Kravos ugnal Marjana Nagodeta  (MG Rover), tretji pa je bil Mitja Strožič (Renault Clio).

1. Petrovčič - Preprosto najhitrejši
2. Rakovec - zmagovalec v IV diviziji
3. Kramer  - zamgovalec v III diviziji
4. Hribar - zmagovalec II divizije
5. Kravos - zmaga z ax gti v I diviziji z enim avtobusom navijačev v ozadju ;)

michoBX

Ja bil ja, me je sonce ožgalo ko pri norcih.... Drugače pa je bil itak glavni kravos z axom, kateri je res odlično pripravljen - kapo dol!!

garac

@micho sem ze bral na enem izmed forumov, češ, da so bili Kravosevi navijači pjani itd.. Ma kaj koga briga, še en mladenič, čigar uspeh gre nekaterim v nos.

o tem AX mislim, da smo že govorili, predvsem Maxx
[SIGPIC][/SIGPIC]  

fabi-a

Ja Ax je kar dobro uštiman, morda le preveč trd(pod mostom ga kar pošteno premetava).
Sam kaj ko pride "kmet" pred bogate pohlepneže, te takoj želijo uničit. Vse bo pa jasno u sredo, po besedah Vallisnerija je avto regularen.

ÄŒeprav so mi včeraj uničili veselje, bo (če bo avto regularen) zmaga se slajša...

Gox

Pozdravljen, kakor sem razumel, si ti voznik AX-a :BigThumbs:

ÄŒestitam za zmago. (neuradno) Upajmo, da bo tudi uradno potrjena.

Lp
Goran