Antipollution fault

Začel/a danilo4783, December 29, 2007, 10:49:48 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

danilo4783

Pozdravljeni!

Imam C5, 2,0 16V z bencinskim motorjem in na displeju se mi je prišelo prikazovati navedeno opozorilo in med vožnjo gori kontrolna luč za motor in napis servis. Zanima me kaj je vzrok tej napaki in kako se jo najlažje odpravi.

Za odgovore se zahvaljujem

garac

najlažje se bo napaka odpravila z ? in obiskom  servisa. Recimo na koncu ptujske desno.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Lahko je cinšpula, lahko je ?oba za vbrizg... Idi na servis boš najhitreje zvedel. Idi kamor ti je rekel gara

danilo4783

Zadeva se je ?e isti dan izklopila in se ni ve? pojavla, čez dva dni pa zopet javi isto napako. Oglasimo se na servisu in nam zamenjajo v?igalno tuljavo in sedaj zaenkrat dela vredu (upajmo da smo zadevo re?ili).

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Kake 30? ne vem govorim na pamet... A pa nič ni cukal? Moj leti samo po 5 cilindrih ko crkne tuljava...

danilo4783

stroček 150? tuljava 136 ostalo dela, je na začetku cukal ja pa čist brez moči bil, pa crknil

gap

Imam C5 2.2HDI Break letnik 04 Excl. - sem prvi lastnik, kupljen pri nas, prevoženih 170.000 km. Aditiva ?e nisem dolil, ker mi ni ?e javilo, mi je pa v petek, ko sem avto sredi dneva vžgal javilo zgoraj omenjeno napako, ki sedaj gori vedno.A mi lahko kdo pomaga, kako je s tem?
Hvala ze vnaprej.

dvorjan

Lahko je odpovedal tudi merilec pretoka zraka (LMM). Najboljse da obisces najblizji servis ...

Xandrej

?obe mogoče? Kot ti je povedal dvorjan obi??i servis.

danilo4783

pred nekaj časa sem imel isto napako in je bila v?igalna ?oba

gap

živijo
zadeva urejena - na testerju pokazalo neko napako v izpu?nem sistemu - mehanik je ugotovil oz.našel preperelo cev, ki naj bi po njegovem mnenju povzrožalo to napako. Dejansko avto ne javlja vec te napake.Moram pa jih danes pohvalit mehanike namrec - vse je bilo urejeno v 10 min.Super.
Hvala vsem za odogovre.

lp

bostjan11s

Zdravo, nedavno sem postal lastnik c5 2.2 hdi. Že pridno nabiram kilometre, ko me danes preseneti sporočilo Antipollution Failed.

Po kar dolgi vožnji po AC (100km/h) sem se vstavil na počivališču za 20 minut. Ko se peljem cca 100m dobim tole opozorilo... Antipollution Failed, sekudno pa še ESP Failed.

ESP se je po cca 1 minuti ugasnil, antipollution (skupaj z service lučko + motorno lučko) pa skoz sveti. Na avtu ni opaziti zmanjšanja moči, čudnih zvokov....

Kakšna ideja?

gigo

Eden zelo pogostih problemov..

Have exactly the same problem with my C5 Exclusive 2.2 HDi which I bought in March 2007 (as do the rest !), tow a caravan as well, so I know what you mean when your in the middle lane of a motorway and suddenly the anti-pollution light ESP not working fault comes up and you can no longer accelerate ! suddenly you have HGV's passing you on the inside and up your ars.. My mileage when this started to happed was 74,000
Have had the the car into the Citroen dealers three times now with this fault, but they put on there diagnostic computer and say this is wrong and replace things saying it's fixed, next day it's back !!
1st time they changed the turbo charger electrovalve, 2nd time, detected intermittent fault with high turbo pressure, so they checked all vacuum pipes, blew them through, no leaks detected, 3rd time they said they found the fault as a vacuum solenoid valve was sticking, so they changed that, next day fault was back !
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

dvorjan

@bostjan11s:
Kateri letnik je? 2001-2004?
Zelo verjetno je kaj narobe z merilcem pretoka zraka (LMM), mogoce ti je danes na AC voda vdrla v zracni filter od tam naprej pa se v LMM in zato javlja napako. Odpri filter pa potipaj - ce je moker, ves pri cem si.

Tezavo se resi tako, da se v dno plasticne posode, v kateri je namescen filter zvrta jamo, da ima voda kam odteci ...