Xsara pic hdi ropot

Začel/a boga, Februar 12, 2007, 09:52:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boga

Pozdravljeni. To je moj prvi post. Va? forum mi je kar všeč, imam pa en problem. Ne vem, ?e je tole pravi naslov?
Na dru?inskem picassu 20hdi se je pojavil spredaj pri kolesih, ne vem ali na eni strani ali na obeh ?uden ropot. Ko zapeljem v luknjo se mi zdi, da bo avto razpadel.

Kam naj grem na servis? V avtohiši kranj se mi ne zdijo ravno zanesljivi.

Lp boštjan
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

garac

Verjetno bo izrabljena (ima luft) katera od rok, oz "jabol?ki". To je bolezen picassov. Potrebna je menjava komplet roke, se pa dobi obnovljene. Nova je precej draga. Po moje jih ima FD ?rnu?e. Novej?i letniki te napake nimajo ve?, ker imajo menda ta del močnej?i.
Kar se tiče servisa pa pojdi k Jenku na praprotno polico, ?e si z gorenjske.
Kateri letnik pa je tvoj avto? Oprema? Prilepi kakšno slikico. Pa predstavi ga v citroenar garaži.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

boga

jaz bi raje peljal k kakemu fušarju, ker avto ni ve? v garanciji. Kolega, ki ima Berlingo pravi, da roka ne crkne, da to verjetno ne bo držalo. On pravi, da so crknile neke pla?ke?

Picdriver

Lahko da je pal?ka (spona) stabilizatorja. Moj Pic ima sicer 90 tkm in mi je stalno nekaj šklopotalo spredaj levo v podvozju, ampak so me na servisu (in tudi na AMZS) stalno preprižali, da je vse OK. očitno je nekje neka majhna (in nenevarna) zračnost.

Sem pa na ženinem C3 pri 35 tkm menjal spono stabilizatorja in moram re?i, da se sliši zelo grozno. Spona stane cca 5 kSIT (neoriginal) ali cca 10 kSIT (original). Dela je 10 min. Zanimivo je tudi to, da so imeli za C3 vsi spone na zalogi, za Pica pa prav nih?e?!

hadei

Verjetno ni kaj hujšega. ?e si s ?TAJERSKE mi pošlji PM in te bom pospremil do svojega "fušarja". Servis opravi odlično in poceni. Seveda dobiš tudi račun in opevani ?ig v servisno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

_janez_

No dejte prosim v svoje podatke vpisat lokacijo od kod ste, da vemo kam vas napotit na dober servis. Da se ne bo dogajalo da vas kdo pošlje iz MS v KP.

?e se sramujete svojega kraja pa dejte enega bli?njega.

hadei

?e se sramujete svojega kraja?!.....Hmmm, ta pa je dobra.
Saj se bi človek odprl. Malo potrpljenja, da se boljše spoznamo. ;)
[SIGPIC][/SIGPIC]

boga

@picdiver, sam z gorenjske. Kje pa si kupil to spono? A si vzel original? Upam, da je res spona in ne roka.
Bom poročal, ko bo urejeno.

Tnx

Picdriver

Za C3 sem vzel original. Na Picu nisem menjal, ker je ?e vse OK. Tisto ropotanje se je pri meni "umirilo"?!

tct

Jaz sem dobil spone in končnike pri //www.bmc.si, ki ima internetni katalog delov za podvozje. Je pa to od Vrhnike levo v smeri po cesti proti Binetu v ?iri. Po?ljejo po pošti, so solidni in komunikativni. Kon?niki so približno po 10?, spone stabilizatorja po 15?. Imeli so jih celo od Active, ki ima namesto navoja 12mm navoj 14mm na volanskih končnikih.

boga

Danes grem k mojstru, da mi pove kaj je narobe. Saj to more verjetno vsak mehanik vedet?  A se da to prek kakega kupona od amzs preverit? Varinata preventivni pregled?

tct

Vedno se to ne da otipat, ko je avto dvignjen in fedri zategnjeni, jame pa nima nobeden ve

boga

Evo, reženo. Garac, a si ti mehanik? Res je bila roka. So dali obnovljeno. Spona stabilizatorja je menda bila ?e menjana, pa niti vem ne. Stroček sploh ni tako hud. Hvala vam za vse nasvete

boga

Roka je obnovljena in sicer v podjetju Vargarant na Vrhniki.http://www.vargalant.si/html/prodajni_program.html Zdaj se sicer lahko delam pametnega, ampak o avtomobilizmu sicer nimam kaj prida pojma. Tista rumena ?rtica je menda zato, da se ve za katerega citroena je vzmet, ker so velikokrat celo enaki, razli?ni le po trdoti.

garac

@boga, mehanik? Ne, včasih sem ljubiteljsko vzel ključ v roke in postoril kaj na svojem 2cv, danes sem pa samo ?e teoretik, pametujem na forumu.
Sem pa za roke res sližal od mehanika Merlakovega Jureta z drenovega griža.
No, je vožnja zdaj spet ok?
Pa slike ?e nisi dal v garažo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/