C5 II - test, članki, zapisi

Začel/a Gox, Februar 11, 2007, 06:30:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

Oblikovno sem absolutno za prenovljeni C5, prva serija se mi je zdela preveč napihnjena, podobno, kot xsara mkII. In tale mi je tudi barvno všeč, čeprav mi je najbolj všeč črna ali rdeča
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Ja tale barva na "dvojki" je tudi meni všeč - samo jaz nisem več imel kaj dosti na izbiro :( Vidim pa da ima one lite feltne, ko jih ima večina "enk" in nekatere "dvojke" iz uvoza ...
A kdo ve, so take bile kot opcija za dodatno opremo pri nas (ker exclusive imajo serijsko drug model) ali to nakazuje da je zlati C5 iz uvoza?

Drugače pa je meni rdeč C5 II tud fenomenale, ja - ko so še zadnje luči skladne s karoserijo pa krom pride zelo do izraza. In pa Fulminator Gris (to je temno siva, skoraj črna) mu paše ko vrag ... Èe bi hotel kupiti 1.6HDi karavana - bi ga dobil v tej temno sivi ... No moja Gris Fer mi na berlini tudi lepo pristoji - sploh ko je še noter lepo v podobnem odtenku ...
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: deyo;28174Citroen C5 2,2 Hdi Break Exclusive

125 kW (170 KM), 217 km/h, 8,7 s, 9,6 l/100 km, 32.959 ?

. Prav tako ni pravega sredinskega naslonjala za roke. V naslonjalu bi se lahko skrival tudi predal. Nadome??ajo ga nerodna zložljiva naslonjala, ki so največkrat v napoto pripenjanju varnostnega pasu. Dalje ? volan ne pozna tipk za radio ali potovalni računalnik. Konkurenca je to osvojila, pri Citroenu so vse natla?ili pod volan med obvolanske ročice. Vse je seveda stvar navade, a prvi vtis, ki največkrat odlo?a o nakupu, pove svoje.

Neznani avtor testa je res spisal en tak lušten "cukrček" ...

Citron je bil sicer med prvimi (XM), ki so tlačili gumbe na volan - in hvalabogu je sedaj to lepo na ročkah pod volanom (oz pri novejših na negibljivem centralnem delu) - ker je zadeva še bolj praktična in dovršena kot pri gumbih na vrtečem se volanu ... Take ima recimo Xantia - in je upravljanje mnogo manj praktično kot pri obvolanskih ročkah ...

In če so to pri Citroenu že uspešno spoznali in prestavili zadeve na nevrteče se elemente - zgolj pohvalno! Konkurenca pa pač caplja leta zadaj in se jim zdi "fino" ko tlačijo knofe na sam volan ...
OK

LP
Primož

CitroJen

C16_Žaba

Sem malo prelistoval C5 II pa me nekaj res zanima,nikjer nisem zasledil in videl.Èe ima tako kot Xantija,C5 I zadaj dvižna peta vrata(steklo+pleh)Ali samo pleh kot C5III.
Èe ma kdo čas naj prilepi kakšno slikico odprtega zadaj, hvala.:take_picture:
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

michoBX

Hja, dougcajt mi je ja...

C16_Žaba

Ja to mi je zelo všeč. HVALA

Ti avti(citroeni),kateri imajo zadnjo streho-haubo+šipo za odpret so mi zelo všeč in uporabni.Samo pleh za odpred ni včasih dovolj,tu pa daš polico vstran in je vsestranski že napol karavan pa še lep je.
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

Xandrej

Avto z 5 vrati e 100% bolj uporaben kot oni z 4 vrati...

Gox

Obsežen test iz Èeške revije AutoJetiny ... 06/2009

dvorjan

Pridni Cehi, lepo so ga secirali ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

imajo čehi podobne probleme, kot mi, torej avto ima dobre ocene, vozne lastnosti, vrednost glede na ceno... servis pa **
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Kaj pa različica je to? Na cajgerih nima niti temp. vode niti temp olja pa položaj višine podvozja ima kar na cajgerih.... To še pa nisem videl...

Citroenovc

Citat od: Xandrej;56661Kaj pa različica je to? Na cajgerih nima niti temp. vode niti temp olja pa položaj višine podvozja ima kar na cajgerih.... To še pa nisem videl...

Serija X. Jaz sem pa vozil zakega 2.0 16V HDi, ko sem še izbiral med rabljenimi.

Višina podvozja je pa meni to celo bolj všeč, kot pa display ...
OK

LP
Primož