Zamenjava ?arnic v armaturki

Začel/a Čojko, December 05, 2007, 09:10:06 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bingo

Mogoče je samo varovalko vrglo ven....
LP

T-Man

Sem tudi sam najprej na to pomislil in sem danes preveril, pa je varovalka ok.
Nič, bom peljal h kakšnemu električarju, pa naj zrihta.

Igorek

Citat od: T-Man;86900bingo, hvala še za tale link.
Saj razdrl sem in prišel do žarnic, vendar ne vem kje sem ga ušpičil, ker ko dam kontakt, zdaj nobena več ne sveti, niti vžigalnik ni več osvetljen. Problem je, ker nimam garaže in šraufam zunaj, ko pa pridem iz službe je že skoraj tema.. Èasa je pa itak vedno premalo za take stvari.
Najraši bi ga zapeljal enemu električarju, pa naj zadevo poštima tako kot se zagre. Pač hočem, da vse dela tip top v avtu.

Kaj pa če se ti je sam keri konektor snel, med menjavo žarnic?
Al pa se je precvikala kakšna skupna masa?

Ker  sem na najini Xsari 98 sam menjaval žarnice v celi armaturi (tudi za števci), pa ni bilo nikakšnih komplikacij,
sem pa opazil da v tastovi Xsari 00 tudi ne sveti nobena ločka za ventilacijo.

Lp Igor

T-Man

Evo, dva dni nazaj sva z bivšim sosedom avtoelektričarjem pomenjala vse žarnice in zopet vse veselo sveti :)

T-Man

A ima kdo kakšno idejo kako na novejšem Berlingotu ('07) zamenjat žarnice spodaj v stikalih za ventilator/klimo? Takšna armaturka:

zlomjo

stikalce je najlažje kar celo zamenjat. gor so neke mini diodice

T-Man

Mislil sem na osvetlitev tistih treh okroglih stikal za upravljanje ventilatorja in klime. Prva serija ima takole narejeno (slika spodaj), druga verjetno zelo podobno.

zlomjo

Najprej izvlečeš zgornji pokrov pri uri, pa  pokrovček čez 5 okroglih stikal in potem imaš če se prav spomnem 6 vijakov za celo prednjo steno od stikal. Mogoče pa tudi še radio prej ven.

T-Man

bingo

tonèek

Tudi z moje strani hvala za navodila:emot112:, mislim pa da bom to delal en dan ko bom imel bolj mirne živce
lp  tonček

T-Man

bingo

Pa obvezno VSE žarnice zamenjajta, saj se je meni zgodilo že 2x, da mi je pregorela 1.-sem zamenjal takoj, nato pa v obdobju 1 meseca še sosednja....GRRR In spet vse razkopavati!!

Od takrat vedno zamenjam VSE naenkrat (in je potem mir za par let)

T-Man

bingo

Moja napaka v wordu. Žarnice so 1,2W!

Sicer sem jih pa včeraj tudi jaz menjal (vse tri!). Očitno ima Berlingo-2007 drugačno vezje s samo tremi žarnicami od starejših berlingov, ki imajo 4 ??

Na desni so stare/temne-sicer še svetijo (vse prekurjene), na levi pa nova. Nazadnje sem jih menjal 1.marec 2010, torej sem imel tri leta mir!!

Za razdrtje armature sem potreboval 15min.-za sestavit nazaj pa 10min.

LP