Led na steklih

Začel/a Gox, November 29, 2007, 10:11:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Mraz je ?e tukaj, s tem pa tudi jutranja slana na avtomobilih, ki nimajo tople Garaže, ali vsaj strehe nad njim.

Zanima me kako se lotite pobeljenih stekel?

Ta teden, zaradi gradbenih del v moji garaži stoji Ax zunaj na prostem. Posledica tega je da je zjutraj cel avto zamrznjen.

šipe se potem lotim s strgalom za led. Imam en starejši strgalec (rdeč z logotipom Citroen), ki ima na eni strani 3mm črno gumo. Tako da šipo čistim z gumijastim delom.

Kakor sem gledal novej?a strgala po trgovinah, je veliko strgal takih plastičnih z ostrimi robovi. A ni nevarnosti da se s takim šipa podrsa?

Kaj pa mislite o polivanju stekel z vodo? Imam sodelavca, ki vsako jutro to prakticira ... mla?no vodo, pa polije steklo na puntotu, pa se veselo smeje, da kako on očisti steklo v minutki ... Ne vem, sam sem mu reku, da ne bo slučajno kak dan kaj narobe s steklom ... a ni močnosti da steklo poči zaradi temp. ?oka?

(danes sem Ax-a pokril z veliko rjuho :-) tako da bo jutri čist)

LP
Goran

garac

gox, pri nas s toplo vodo ne opravi? dosti, takoj zamrzne nazaj. Obstajajo razni spreji, ampak preverjena tehnika je ?e vedno strgalo. Po moje imam enak model kot ti, le da je moj Total (reklamni)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

S platiko neboš hitro po?ohal stekla, imaš pa tudi tiste ki imajo z nekega šeleza, jekla, bakra to strgalno stran pa to ni vredu. Onemu pa ko z vodo poliva pa se smeji. Jaz bi umrl od smeha ko bi pri nas pri -10 polil steklo pol pa niti v avto ve? nebi mogel kaj šele stekla odmrznit... Bi moral do pomladi počakat.

garac

Sem opazoval dekleti pred dnevi, sta se trudili z CD ?katlo, s tistim pa mislim, da bi lahko kažen ris na steklu naredli
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregor

S CD ?katlo kar vredu gre. Včasih so bile popularne kasete ali škatle od kaset. Tehnika napreduje. :-)

Sosed je vedno prakticiral polivanje z vro?o vodo. očitno se je obneslo.
Xantia je pozimi pod kozolcem, v Nivi bo pa letos webasto. ?e je avto zunaj, pa strgam dol s strgalom.
Pred leti, ko sem imel avto na prostem, sem imel koncentrat vitrex (ne vem kaj za ena firma je ?e bila, neki liquid fire v rdečih fla?kah iz petrola) do -70 stopinj. Malo po?prical, vžgal brisalce in se odpeljal.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Xandrej

Jaz tem nekim ?prejem ne zaupam ker so lahko agresivni do določenih stvari, laka, tesnil itd itd... Strgalo lepo 5 minut pa imaš avto ??iščen. Eni prav diplome delajo iz tega. Sicer pa malokdaj to delam ker imam avto v topli garaži. :Red-Sleepy:

hadei

Sprej uporabljam ?e par let. Se dobro odnese, čeprav se tudi zgodi, da pri večjem minusu zamrzne tako, da ni ravno idealen.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lovro

Jaz sem prakticiral doma s polaganjem kosa rjuhe ali kartona na vetrobransko steklo, sedaj imam garažo. drugače pa enako - raje strgalo. Spreji me nekako niso navdu?ili.

Zdej ste me spomnili - moram it kupit krta?o za čiščenje snega iz avta in novo strgalo. Kje se to bolj spla?a kupiti: na pumpi ali kakemu intrsparu?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

michoBX

Prinas se šipe z debelej?o plastično folijo(4mm), drugače pa sta dva avta v garaži - tenutno sem jst brez, tak da ni potrebe po pokrivanju...

?e je potreba šipe pucam z namenskim strgalom, ali kartico(merkur obi btc - jih ni ?koda...)
Hja, dougcajt mi je ja...

CitroX

Steklo lahko poliva? z hladno vodo do nekje -4 ali -5. Do te temperatura ?e gre, dalje pa ne ve?. Ker imam avro na prostem stekla zaenkrat polivam, moraš pa takoj brislce pognat, drugače ja prepozno - se takoj "sesiri". Na koncu se z razpr?ilcem za odmrzovanje po?kropim in gremo. Je pa ?tos, da 5 minut stekla čisti?, nato pa 5 minut do slučbe...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

deyo

Zjutraj sam takega problema nimam, ker je avto v garaži.

?e pa ?e moram očistiti led s stekla (po službi) pa za to uporabin tista gratis plastična strgalca, ki imajo na eni strani gumo.

deyo

In danes se je zgodilo...Po celodnevnem parkiranem avtu pred službo sem moral drsati vetrobransko steklo.

In kako. Pri 20 strgalih ki jih imam doma sem moral kupiti novega, ker ga nisem imel s sabo :ahh1:.

Gox

Ponavadi je res tako da ko kaj nujno rabiš ni pri roki ...

Tako sem jaz pred leti na AX-a montiral verige v snegu ... seveda rokavice doma v vsakem predalu ... v avtu pa nobenih :-)

LP
Goran

dvorjan

LOL.

Jah, jaz imam tudi dve strgali, ampak dokler ni debel nanos zmrzali res hitreje opravim s skatlo za CD-je - njenih 14 cm je le vec od strgal in sem prej fertik. Ker to delam ptrakticno vsak dan ze 5 zim (na tem avtu) in se na sipi nic ne pozna, lahko Gox-a pomirim. Sipe avtomobilov so kar trpezne.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

JozeG

Skatla od kaset je bila dobra,
skatla od CD je bila boljsa.
skatla od DVD tudi,
skatla od blue ray pa je najboljsa.

Z vinilkami si pa nismo mogli pomagati.