Ukrepi za čistejše ozračje

Začel/a Xandrej, November 26, 2007, 11:22:52 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Danes sem nekaj ujel na TV poročilih, da te takse vsaj zaenkrat ?e ne bo.

Vsaj ?e eno leto :-)

hadei

In ?e nekaj o tej bistroumni potezi....
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Ja ampak ko bo to v veljavi bi morale biti garačne hiše zastojn ali pa skoraj zastojn.

En dan sem bil v eni parkiran cca. 5ur in na koncu plačal 11eur. Za ta denar bi skoraj morala biti tla pod Xantio zlata.

neyc

se pa? v center nebomo silili, se tak vse ?e v okolici dobiš... problem so sam tisti ki delajo v centru...

CitroX

Me prav zanima, kakšno finto si bodo v Mariboru omislili. ?e zaprejo mesto, ni ve? mogoče priti nikamor - e? greš iz Pruja proti Dravogradu se Pelješ čez MB, obvoznic ni.
Kaj pa nej z nami, ki živimo v mestu??? do slučbe imam 4 kilometre, ?e grem an javni prevoz moram zamenjati dva (ja dva!!!) avtobusa, prepotujem pa najmanj 8 kilometrov. Da ne govorimo o frekvenci avtobusov, njihovi kvaliteti, ceni in udobju. Z veseljem bi se v službo vozil z javnim prevozom, samo ne na tak Našin...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Xandrej

Ja jaz pa se bom vsakidan pripeljal 25 kilometrov in bom avto pustil pri fontani potem pa z avtobusom dalje... Samo do fontane bom rabil 3 ure ker bom stal ?e v bresternici, ne vprašaj kako dalje... Mislim, da ta slovenija po hitrem postopku pada v drek... Sem za čisto okolje ampak prej:

- Naredijo zelene vale na semaforjih
- naredijo bolj logi?no infastrukuro
- naj iščejo dizela?e pa avte brez katalizatorjev (jaz imam 3 katalizatorje za vsake 3 cilindre in potem skupnega, ki je ko bojler)
- Naj se mestni ljudje vozijo z avtobusi ne pa da se vozijo 2 kilometra v      trgovino (aja pa ?e dizla majo, ker je to moderno)...

Itd itd...

kako pa bo to ?lo v MB pa itak ne vem... Zdaj so pri bolnici naredili vse na novo... ?e večji drek kakor je bilo... Vse stoji, ljudje nemorejo v garačne hiše, da ne govorim, da se re?ilci pripeljejo po enaki cesti kjer vse stoji, in se vozijo po levem (nasprotnem) pasu... Pa vglavnem brezveze

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

In kako za čista mesta skrbijo Nemci?!

[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Poslanska skupina ZARES in njihova pobuda za uvedbo avtoplina

[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

je sigurno je vseh 160 vladnih eu mercedesov na plin. Niti enega hibrida ni vmes ali kako drugače ekolo?ko manj ?kodljivega avta, recimo iz skupine PSA.

Plin pa najprej nabavite, potem ga bomo pa fino obdav?ili in navili ceno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

sem za takso, ampak naj bo po?tena. Vozila naj prejmejo določene nalepke, kartice ali kakor koli. Taksa naj se izračuna glede na emisije. Ne more en C1 in en tuareg V10 enako takso pla?evat.
Recimo za obi?en mali mestni avto 4?, ne pa neke stračne cifre 50? ipd.
In tudi vladna vozila naj pla?ujejo takso ne da bo spet vse na raji. Samo re?ilce in gasilce bi recimo izvzel.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Se povsem strinjam z Garažem.

Taksa lahko je, vendar naj bo po?tena. Za majhen avto z malo kubiki in malo konji naj bo manj ...

En lastnik Tuarega V10 TDi, ki verjetno kar precej onesNašuje bo komot dal 50? takse ...

?e pa mi z AX-om damo 50?, je to ?e 25% ali ve? vrednosti avta ... in sigurno 1.1 bencinc manj onesNašuje kot desetvaljni dizel.

LP
Goran

garac

@gox hvala bogu, da bi se va?ih malih, socialnih, ekolo?ko opore?nih ?katel kon?no re?ili. Tvoj je menda celo brez katalizatorja?

žalo na stran, na Tehničnih naj lepo pomerijo izpust Co in ostalih ?kodljivih plinov, potem pa taksa glede na izpust. Spotoma naj ?e postavijo avte na valje, pomerijo moč motorja in razne šipane stroje prestavijo tja kamor spadajo, torej v višji dav?ni razred.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Od 1. januarja v nekaterih mestih v Nem?iji ?e veljajo novi prometni zakoni, ki prepovedujejo vožnjo določenih vozil po mestu.