Svečke za Xantio letnik 93

Začel/a ervinm, November 21, 2007, 10:34:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ervinm

Pozdravljeni

Imam težave s Xantio. Mehanik je rekel, naj zamenjam svečke, čeprav sem jih menjal pred 10.000km. Sedaj imam NGK Vline 32. Je pa res, da ko sem zamenjal stare svečke(ne vem kakšen tip so bile) z novimi, mi je avto prišel nagajat. Zamenjal sem tudi kable.

Vsi, ki imate prve xantie in vam avto dela bp, mi prosim Napišite, kateri tip svečke uporabljate.

PS. Torej bil sem ?e na servisu, original Citroen, pa jim je računalnik izpisal, napaka bogatenja zmesi oz. nekaj podobnega. Nato je serviser predlagal zamenjavo sve?k, pa čeprav so po katalogu zdaj?nje taprave. Lambda je OK, bencin filter je bil pred kratkim zamenjan, slab bencin ne pride v poštev, ker tankam na različnih pumpah.

Da ne menjam vsega povprek po ob?utkih serviserja mi preostane samo ?e va? forum.
Pa ?e nekaj, avto mi večkrat pri ničjih obratih zatrokira, za sekundo, kot bi ugasnil. Potem pa gre zopet normalno. Prosim za čimve? odgovorov!

LP, Ervin

garac

žal v navodilih za uporabo glede sve?k piše tole
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tct

Ne verjamem v sve?e, one posamezno izpadajo in ne v skupinah po štiri. Bolj bi gledal cin?pulo ali ?e raje MAP senzor.

mjurma2

men je lancia cukala zarad sve?k NGK je so mele 5000km, sem jih zamenjal s championkami in gas dalje
Fiat Tipo 1.4 i.e.

ervinm

Kaj je točno MAP senzor in kje v avtu se nahaja?
Se da cinšpula kako popravit?

garac

cinsšpila, v?igalna tuljava se popravi z odstranitvijo le te in monta?o nove, ki pa ni prav poceni
[SIGPIC][/SIGPIC]  

tct

Najcenej?e so cin?pule pri Copex, itlijanska Meat&Doria. Tudi pri Anet se dobijo. Cena je cca 35? za sve?o pri enojnih modulih (npr Passat). MAP-senzor je privit na sesalni kolektor in dolo?a razmerje bencin:zrak na 1:13,7. Ko?ta enen 40-60? pri Copex. Vpračaj pri Binetu, vsaj za probat.

garac

@ervin, kako je z rezultati? naj ti kdo posodi tuljavo za probo, da ne boš kar kupoval, zmeni se s kakim lastnikom identi?nega modela na forumu. Morda jo ima kdo tudi za prodat
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dobek

pri xantiji se nisem niti gledal, kako ima vzigalen tuljave (2.0 16v), na xsari so bile vse stiri v bateriji (1.8 16v...mislim, da bi morale bit tiste, ki jih mam, se v redu, ce kdo rabi mogoce)...ampak se na testerju vidi po tajmingu vziga, ce katera ni v redu, tako da...
:burn:

ervinm

Fantje, v soboto sem raz?raufal pol mašine, očistil ?obe in vse kar se je dalo razstaviti. Vse sem lepo očistil s sprejem za vergazer ter zamenjal svečke. sedaj te?e kot urica. Po mojem so bile krive svečke, saj so le-te, ki sem jih imel not imele neke ?udne oznake. Take so mi prodali v avtotrgovini, po katalogu. Prej?nji teden sem jih ?e enkrat vprašal, katere gredo v moj avto in so mi povedali, da samo NGK BKR6e, pred letom pa so mi prodali NGK U... Torej napaka je njihova. Sedaj sem dal not Denso svečke. Avto res umirjeno deluje, ni ve? cukanja, delovanja po treh cilindrih, ugašanja ipd.

Vsem vam se zahvaljujem na trudu in vam šelim mirno hidrauli?no vožnjo. mogoče bo ta izku?nja kdaj pomagala ?e kateremu izmed vas.

LP, Ervin