Dilema glede velikosti gum na homologaciji

Začel/a Stajp, November 17, 2007, 11:18:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Stajp

Pozdravljeni,

Dva dni nazaj sem zaaral rabljen iz uvoza C5 2.0 HDI Break Chrono, letnik 2004, v torek pa ga končno prevzamem (do sedaj Volvo 460 GLE, letnik 1992).

Imam pa dilemo z gumami in bi prosil za va? nasvet oz. pomoč...
Avto je opremljen s 16'' alu plati?či, ki jim ustrezajo gume 215/55R16 93W (kmalu me je na rit vrglo glede cen pnevmatik te dimenzije - ker imam v glavi sprogramirano, da se na gumah pa ne ?para, so cene okoli 150EUR/kos).
Skratka... na homologacijskem listu je navedena tudi druga dimenzija pnevmatik, ki naj bi ustrezale avtu - 205/65R15 94H (30% cenej?e pnevmatike, tako da "lahk?e se di?e"...).

Zanima me, katera plati?ča ustrezajo zgoraj navedenim 15'' pnevmatikam? Ker gre za zimske gume bi najraje kupil kar šelezna plati?ča...č

Hvala in lp

Stajp

neyc

Stajp

kakšen nasvet za ugoden nakup ali pa vir rabljenih?

Gox

Kaj pa nova jeklena platišča?  @_janez_ jih je kupil za svojo C4-ko. (na Citroenu Koper, nove 16-ke, ?e se ne motim cca 50? na kos. Pa imaš nove feltne :-)

drugače pa na odpad in dobit kaj rabljenega, samo tu je vprašanje ?e so feltne ravne. Naslednja opcija je preveriti bolho in oglasnik, ?e kdo prodaja.

LP
Goran

Stajp

Hvala za nasvet Gox.
:BigThumbs:
...včasih si človek odgovori ?e v postavljenem vprašanju...

Sedaj pa na kakšen avtoodpad pogledat. Drugače pač k zastopniku za Citroen.

Lep vikend
Stajp

honda

pazi na to kaj je napisano v homologaciji... isti problem sem imel jaz na c4 GP in na koncu vzel dimenzijo 215/55R16 eskimo s3 in dal za njih preko vez 91eur, na netu jih dobis za okoli 100eur...

dvorjan

Citat od: Stajp;23578kakšen nasvet za ugoden nakup ali pa vir rabljenih?

Ce pogledas med male oglase na forumu, bos videl, da prodajam tocno to kar isces. Ce te zanima, me obvesti na ZS.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

aygo

platišča ima v akcijski prodaji tudi Jerov?ek servis Citroen Grosuplje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Stajp

Citat od: dvorjan;23621Ce pogledas med male oglase na forumu, bos videl, da prodajam tocno to kar isces. Ce te zanima, me obvesti na ZS.

dvorjan,
zasebno sporočilo ?e ni zame kot fri?nega uporabnika (admin zaklenil počiljanje ZS dokler ni 20 post-ov). Dej ti meni prosim email ali pa ZS pošlji. Me pa vsekakor zanima, kaj imaš...

lp
Stajp

Gox

Dvorjanov oglas http://www.citroenar.eu/sr_classifieds.php?do=ad&id=93

Ugodna ponudba zate, pa ?e od znanega lastnika so, tako da so kolesa ziher izpravna.

LP
Goran

CitroX

Kaj alu platišča boš zamenjal za navadne 15"??
Ali samo za zimoč
Jaz sem na autonetu kupil ?e za zimo alu platišča, sicer za xsaro - samo za C5 pa 15" jekleNaš Na toko velik avto 15" ne paše, pa verjetno se večje platišče tudi pri legi na cesti pozna.

Gume morajo dr?ati 40 tiso? kilometrov. koliko na leto pa jih boš delal? ?e ne veliko jih boš zamenjal šele čez nekaj let, ker pozimi tako zimske voziš.

Malo razmisli ali si tega zares želiš. ker ti bo kasneje žal vsaki?, ko go boš pogledal.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

dvorjan

Ja, tako kot je Gox rekel, je z gumami in platisci vse OK, pac sem dal zdaj zimske gor (jih imam na drugih platiscih). Je pa res, da sta dve gumi precej izrabljeni (prednji), zadnje pa bi lahko se vozil par mesecev. Ampak platisca so pa brezhibna, tako da lahko gor brez tezav montiras zimske gume.

Razlog prodaje je pa v nabavi novih litih platisc, ki bodo sla pomladi na avto. So lepa?
[ATTACH]10408[/ATTACH]

Xandrej

dvorjan

Citat od: Xandrej;23710Kolko col ma? to? 16?

16-tke, so ja, pa se one Bridgestone Turazna RunFlat pridejo gor spomladi. Pol pa skriping. =)

Stajp

Citat od: CitroX;23708Kaj alu platišča boš zamenjal za navadne 15"??
...
za C5 pa 15" jekleNaš Na toko velik avto 15" ne paše, pa verjetno se večje platišče tudi pri legi na cesti pozna.
...
Malo razmisli ali si tega zares želiš. ker ti bo kasneje žal vsaki?, ko go boš pogledal.

Dvorjan,
a si ti samo zaradi izgleda šel na alu platišča (predvidevam 16 COL).
Da ti je bilo vsak dan žal, da nisi ?e prej gor alu platišča dal?
:emot182:  
(ej, nakup novga avta ni TV show Pimp My Ride, da mora biti avto ?e od za?etka v nulo spedenan)

Sicer pa se velikost platišča pozna na legi na cesti... s 15'' naj bi bil bolj vodljiv kot potovalna 16-colarka. In pozimi se mi zdi vodljivost ključnega pomena, sploh ker imamo na Kočevskem po defaultu najve? snega (?e hrva?kega dobimo iz Gorskega Kotarja).