V nesre?i umrla legenda relija - Colin McRae

Začel/a michoBX, September 16, 2007, 01:24:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Face testirajo na 2700mnm. Zdaj bi morala bit kolesarska touer de france dirka gor, ko je tako lepo vreme
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

Z DS3 WRC tudi Thierry Neuville.

Vozil pa bo najmanj 9 dirk v WRC prvenstvu.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

TOREK 20.12.2011, 08:02

Citroën bo v reliju podprl 22-letnega Thierryja Neuvilla
Potem ko so pri Citroënu izgubili Sebastiena Ogierja, so pred novo sezono svetovnega prvenstva potrdili podporo 22-letnemu Belgijcu Thierryju Neuvillu. Ta je letos blestel v medcelinski seriji IRC.

Opazili so Neuvillov talent
Neuville je v medcelinski seriji IRC vozil peugeota 207 S2000 in dobil dva legendarna relija na Korziki in Italiji. Neuville je imel tudi precej smole, zato je moral naslov prvaka prepustiti Andreasu Mikkelsenu. Toda Neuvillov talent so opazili pri Citroënu, kjer mu bodo prihodnjo sezono s citroënom DS3 WRC omogočili nastop na vsaj devetih relijih svetovnega prvenstva. Neuville je njihov dirkalnik že testiral, prvi nastop pa ga čaka januarja v Monte Carlu.

"Že nekaj let smo spremljali Neuvillov napredek. Upamo, da bo lahko šel po stopinjah Sebastiena Loeba in Sebastiena Ogierja. Ima ves potencial, ki ga mora le izkoristiti," je dejal vodja Citroën Racinga Olivier Quesnel.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Za Citroen tudi Al-Attiyah Prihodnje leto bo za moštvo Citroen vozil še tretji voznik, Katarčan Nasser Al-Attiyah.
Besedilo: Predrag Bonifatoviæ

Slednji bo tako presedlal iz Ford Fieste S2000 v Citroena DS3 WRC, kjer bo svoje sposobnosti dokazoval od švedskega rallyja dalje, zapiske pa mu bo bral Giovanni Bernacchini. Pri Citroenu pravijo, da bo imel Katarčan, ki je med drugim osvojil vztrajnostno dirko Dakar 2011, na voljo popolnoma isti dirkalnik kot Loeb in Hirvonen. Njegova statistika pravi, da je od leta 2004 odpeljal 46 rallyjev, medtem ko se je v letu 2006 zapisal kot zmagovalec prvenstva P-WRC.

»Z zadovoljstvom lahko povemo, da se našemu moštvu pridružuje Nasser Al-Attiyah. Je vsestranski voznik z veliko mero izkušenj in dobrih rezultatov. Navdušeni smo, da je izbral prav naše moštvo za njegov debi v WRC prvenstvu, mi pa bomo poskrbeli za maksimalno podporo in mu tako pomagali osvajati najvišja mesta,« je povedal Olivier Quesnel, šef Citroën Racing Teama.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

TOREK 03.01.2012, 09:58

Hirvonen: "Citroënov in Fordov dirkalnik WRC sta povsem drugačna"
Mikko Hirvonen, svetovni podprvak v reliju in novi član Citroënove ekipe WRC, je poudaril velike razlike med dirkalnikoma DS3 WRC in fiesto WRC.

Mikko Hirvonen se je konec lanskega leta preselil k tovarniški ekipi Citroëna, kjer bo poskušal letos pomagati Sebastienu Loebu k še devetemu naslovu svetovnega prvaka in novemu uspehu Citroëna med proizvajalci.

"Že prvi stik z moštvom mi je pokazal razlike. Citroën ima povsem tovarniško ekipo, medtem ko je precejšen del aktivnosti pri M-Sportu namenjen zasebnim ekipam," je po prvem testu dejal Hirvonen. "Dirkalnika sta zelo različna. DS3 WRC je bolj agilen, neposreden in okreten, toda manj stabilen na hitrejših odsekih. Morda lahko z mojo pomočjo nadomestimo tudi te pomanjkljivosti," je še dejal Hirvonen, ki bo prvič vozil v enakem dirkalniku kot osem let nepremagljivi Loeb.

Toda pri Citroënu so že poudarili, da bodo letos jasneje razdelili moštvene vloge in da se bo moral Hirvonen podrediti Loebovim ambicijam.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Stari novi obrazi pri Citroenu in Peugeotu Vezano na reorganizacijo v koncernu PSA, je do sprememb prišlo tudi v športnih oddelkih Citroena in Peugeota.Besedilo: Predrag Bonifatoviæ

Yves Matton je z današnjim dnem zamenjal Olivierja Quesnela pri Citroën Racingu, tega pa so premestili na isto delovno mesto, le da se bo naslednjih nekaj let ukvarjal s Peugeotovimi dirklaniki. 44-letni Matton ima ogromno izkušenj na področju rallyja, saj je leta 1990 ustanovil podjetje Prorace, ki se ukvarjala s pripravo in izposojo dirkalnikov. Citroen Racingu se je pridružil leta 2002.

»Želim se zahvaliti Olivierju Quesnelu za uspešno delo, ki ga opravljal zadnja štiri leta. Pod njegovim vodstvom je Citroen vsako leto osvojil konstruktorsko prvenstvo, ter prvenstvi voznikov in sovoznikov s Sebastienom Loebom in Danielom Eleno. Naloga Yvesa Mattona bo obdržati takšno raven doseganja rezultatov tudi v prihodnje,« je povedal Frédéric Banzet, generalni direktor Citroena.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Po Raikkonenu se bo še drugi dirkač formule 1 usedel za volan Citroenovega WRC dirkalnika.

Robert Kubica bo s Citroenom odpeljal dva rallyja lestos novembra, kar bo za dirkača, ki je lani skoraj umrl v nesreči na obstranskem italijanskem rallyju, še en korak na poti k okrevanju. Poljak je letos že odpeljal nekaj rallyjev nižjih prvenstev in enega celo zmagal. Kubica bo s C4 WRC nastopil na Rallyju di Como in Rallyje du Var. Prvi bo na sporedu 15. - 17. novembra okoli jezera Como.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

Se nekaj vec info o Kubici in C4 WRC je tukaj:
http://www.siol.net/sportal/avtomotosport/reli/2012/11/robert_kubica_z_dirkalnikom_ki_je_pobral_stiri_naslove_loeb.aspx

Kubica z dirkalnikom, ki je pobral štiri naslove sv. prvaka
Pariz - Nekdanji dirkač formule 1 Robert Kubica bo novembra odpeljal dva relija s Citroënom C4, s katerim je Sebastien Loeb osvojil štiri zaporedne naslove svetovnega reli prvaka.

Poljski dirkač Robert Kubica, ki je po svoji hudi reli nesreči leta 2011 in uspešni rehabilitaciji že odpeljal nekaj manjših relijev, sedaj stoji pred novim izzivom. Francoski konstruktor Citroën mu je zaupal svojega C4, s katerim je bil v svetovnem reli prvenstvu nepremagljiv med leti 2007 in 2010. Kubica bo najprej nastopil na italijanskem reliju di Como (15.-17. november), nato pa teden dni kasneje še na francoskem reliju du Var.

"Komaj čakam, da bom tekmoval z dirkalnikom, ki je bil tako hiter in ki si je slavo prislužil kot C4WRC. Na testiranjih sem sem skušal navaditi na dirkalnik, nastop na reliju di Como pa bo zame priložnost, da dobim občutek še v tistih ta pravih dirkaških razmerah. Cilj na reliju du Var bo drugačen, saj ga bom odpeljal že tretjič. Na njem se počutim zelo domače. Hočem odpeljati čimveč kilometrov, kot je mogoče in napredovati v svoji kategoriji," je pred dvema novembrskima reli avanturama povedal Robert Kubica, ki še ni odpisal formule 1.

PS: Na fotko so dali pa DS3 namesto C4 WRC ... ajajaj.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

Iz Pariza sporočajo, da bo za Citroen Racing točke ponovno nabiral Dani Sordo, ki smo ga nazadnje spremljali v Miniju.

Dani Sordo je že vozil za Citroen med leti 2005 in 2010, zdaj pa sta s sovoznikom Carlosom del Barrio pripravljena na nove izzive. 29-letni Sordo je za volanom Citroena sedel na osemdesetih rallyjih od skupno 98 odpeljanih rallyjev v prvenstvu WRC in v že v prvem letu tekmovanja osvojil naslov prvaka v prvenstvu JWRC s Citroenom C2 Super 1600.

»Seveda sem zelo zadovoljen, da se ponovno pridružujem moštvu, na katerega me vežejo lepi spomini. To je bila obenem tudi moja izbira za leto 2013. Zadnja leta so bila za mene uspešna. V drugem moštvu sem se moral soočiti z drugačnimi metodami dela, kar je pomenilo, da sem precej svojega truda vložil v razvoj dirkalnika. To vrnitev k Citroenu zdaj jemljem kot odlično priložnost, saj sem še vedno v lovu za mojo prvo zmago v prvenstvu WRC in prepričan sem, da se bo to zgodilo prihodnje leto. Komaj čakam, da se ponovno srečam s svojimi nekdanjimi sodelavci in s Citroenom DS3 WRC, ki sem ga na kratko že preskusil ob koncu leta 2010«, je povedal Dani Sordo.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Ogier se želi maščevati bivšim delodajalcem

Avtor: Andrej Peršolja

Relist Sebastien Ogier obljublja, da bo v naslednji sezoni naredil vse, da zmaga v svetovnem prvenstvu, toda z novim moštvom ne bo lahko...

Mikko Hirvonen bo naslednjo sezono zagotovo favorit za osvojitev naslova svetovnega reli prvaka, saj bo vozil za Citroen. Toda Sebastien Ogier obljublja, da se s Volkswagnom ne bo kar predal. Èeprav z novo ekipo ne bo lahko, bo poskušal konkurentom zagreniti življenje, kolikor se le da.

Sebastien Ogier bo v naslednji sezoni letošnjo Škodo fabio S2000 zamenjal za novo Volkswagnovo orožje. Bo polo R WRC dovolj hiter za zmage?

Pri Citroenu so prepričani, da je Mikko Hirvonen ustrezen naslednik Sebastiena Loeba, ter da bo v naslednji sezoni osvojil še deseti zaporedni naslov za francosko ekipo. Toda bivši dirkač Citroena in novi voznik Volkswagna, Sebastien Ogier, bo poskušal bivšemu delodajalcu otežiti delo. Ogier sicer priznava, da Volkswagen polo R WRC najbrž ne bo takoj hiter, toda hkrati upa, da bo v drugem delu sezone že posegel po zmagah.

"Prepričan sem, da bo Hirvonen imel odlične možnosti za naslov prvaka, saj bo najbolj izkušen dirkač v svoji ekipi, poleg tega pa bo Citroen zagotovo spet pripravil odličen dirkalnik. Toda prvenstva jim ne bomo kar podarili," je povedal Ogier. "Vem, da bo na začetku težko, toda v prvem delu sezone želim osvajati čim več točk, tako da bom v prvenstvu lahko ostal v stiku s Citroenovima dirkačema. Presenečeni bomo, če se bomo sposobni boriti za prvenstvo naslednje leto, toda dokler imaš matematične možnosti za zmago, moraš vanjo verjeti."

Podobnega mnenja je bil tudi Jost Capito, Volkswagnov športni direktor, ki je že pred časom napovedal, da se bo ekipa že v drugem delu sezone borila za stopničke.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

Loeb se bo preskusil tudi na Dakarju

Po skorajšnji upokojitvi iz WRC-ja in v vse večjemu udejstvovanju v krožnih dirkah, je v zadnjih dneh zaokrožila informacija, da bi se Loeb lahko leta 2014 ali 2015 lahko udeležil znane vztrajnostne preskušnje.

Kot navajajo viri blizu štaba Sebastiena Loeba, naj bi to bila že dolgoletna želja, ki jo zaradi prenatrpanega urnika v WRC prvenstvu nikoli ni uspel udejaniti. No, zdaj vse kaže, da bi se čez leto ali dve lahko znašel na štartni listi rallyja Dakar. V kolikor se bo odločil za ta korak, to ne bo vezano na moštvo Citroen, ki sicer ima bogate izkušnje iz preteklih let, pač pa bi nastop potekal z zasebnim moštvom.

»Nekoč se mogoče res preskusim na rallyju Dakar, a z menoj zagotovo ne bosta Daniel Elena ali žena Severine. Z njima, v vlogi sovoznika, bi se zagotovo izgubili v puščavi,« se je na njun račun pošalil Loeb.
[SIGPIC][/SIGPIC]