Ali je pokvarjen motorček prostega teka

Začel/a travca, November 13, 2007, 07:19:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

travca

V hladnem in vla?nem vremenu mi je zašel avto sam od sebe pove?evati obrate, odpru sem motorček, ga očistil je delalo vredu nekaj časa, sedaj spet nagaja. Zanima me ali bi lahko bilo ?ekaj drugega. Klical sem na servis in mi je nek mehanik svetoval naj menjam filter za gorivo,kar sem naredil bilo je bol?e, ampak spet nagaja. Zanima me ali je mogoče lambda sonda, ali motorček, ali kabli ali pa tlak pumpe. Kaj svetujete?? Lp T

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zemlic

kar lahko upliva na prosti tek je sledece !

-Motorcek za regulacijo prostega teka
-Vakum senzor (ponavadi je bele barve)
-Vakum cev ( ki ti pride iz servo ojacevalnika na ubrizgavanje)
-Zrak v hladilnem sistemu ( zracni mehur)potrebno prezraciti

Sonda nima nic z tem, filter goriva tudi ne ker bi ti drugace avto trokirou ko bi pospeseval...

drgac mi pa se povej za kasen motor gre 1.0 - 1.1 - 1.4 - 1.6 - 1.6 16v

pa se mal vec povej kaj si ze naredu od tega nastetega

travca

Ja motor je 1.1i letnik 98.
 Prezračil sem kompletni sistem hlajenja, ni sploh blo zraka not je delalo tako kot more.Za tist vakum senzor pa ne vem bo danes poslikal ma?ino pa obkročil ?e mislite da je tapravi. ?e enkrat se vam zahvaljujem za hitre odgovore in pomoč. ?e je pa crknu motorček prostega teka mi je pa najdlo tega. Ta naj bi bil tapravi. iščem ga tudi po odpadih in je baje zelo iskana roba, imel sem podoben problem na VOLVO 440 pa je bil problem v bencinski pumpi je imela luknjo in potem je delalo vredu ko sem jo popravil.

http://www.herkules.si/index.php?productID=28712

Hvala in lep pozdrav. T

CitroX

- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

deyo

Na tvojem mestu bi najprej preveril vakum senzor, ker se zna zgodit, da je on vir tvojih težav.

CitroX

Pravi?, da si enkrat morot?ek ?e očistil in je bilo nekaj časa v redu, sedaj pa zopet jezi - verjetno si ?e odgovoril na svoje vprašanje.
Nekje sem sližal, da "očiščeni" motor?ki ne delajo prav dolgo, razen, ?e ga res temeljito ne razstavi?, očisti?, ponovno nama?e?, zamenjap tesnilo in kaj vem kaj ?e. Včasih so to pošeli, ko so motor?ki bili dražji. Sedaj ko stanejo "samo" 80? (za xsaro), pa se menda sploh ne spla?a, razen ?e obvlada?, imaš čas in narediš sam.
Preberi si prispevke tct-ja na zgornjem linku, on je to uspešno naredil
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

travca

zemlic

Citat od: travca;23485In kje se nahaj ?e mogoče kdo ve??LP

kaj kje se nahaja ne vem kaj mislis na zdaj