Ax ne greje

Začel/a mirchi, November 13, 2007, 12:43:12 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Zdravo.
Mam problem,punca vozi Ax D težava pa je v tem da avto pozimi noče gret.narediš karkoli vedno piha mrzlo.Gledal sem cevi pa grelec,poskušal odzračit sistem pa nič.Lahko kdo pomaga?

Hvala.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

garac

a voda normalno kroči in s pe?ko je vse ok? Zajle za premikanje toplo hladno pa tudi špilajo, kot je treba?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Voda kroči kot je treba,termostat dela,zajle delajo,ne vem pa ?e loputice tesnijo.Sam tud ?e nebi vsaj malo bi moralo pihat toplo.tu pa ne piha ni

Gox

?uden problem, a ?e vklopi? ventilator je čutiti pihanje z zračnikov?

?e piha mrzlo, torej zgleda da sploh ne pride voda v "pe?ko" v kabini.

mogoče je toliko zamaženo?

LP
Goran

Hydraulic

Jaz sem pri Dieslu imel isti problem... Avto ni in ni hotel greti v kabini čeprav je vse drugo delovalo. Toplo je zapihalo samo ?e sm se peljal v hrib ali malo bolj po gasu pritisnil. Preden sm uhitel na servis peljat je pa zakuhal,ker je bilo tesnilo glave ?lo rakom žvižgat. Morda ni to to ampak preveri kakšna je hladilna tekočina (mora bit brez olja vmes)
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

mirchi

tesnilo glave je blo menjano cca50000 nazaj.Vstavljeno je kovinsko.čez vikend bom probal razdret armaturko pa da vidmo kaj bo.

Gox

@mirchi

Kaj pa ?e bi poskusil najprej s pranjem pe?ke? mogoče voda ne kroči, je zamažena, in zaradi tega ne greje.

Nekje na forumu je bil ?e opisan postopek kako se to opere. (ko priključi? vodo na cevi ki gredo v pe?ko, v obratni smeri kot te?e normalno voda in tako vidiš ?e je pe?ka sploh preto?na)

Z razdiranjem armaturke, verjetno ne boš ugotovil zakaj ne greje, ?e je pe?ka zamažena, edino mogoče ?e ti ni kakšna loputa ostala zaprta, pa zaradi tega ne pride topel zrak ven.

LP
Goran

mirchi

Zaradi vremena in slučbe je poseg danes odpadel.mislim pa da napaka ni v pe?ki.Pri zagretem avtu sem probal cevi pa sra obe topli tak da po mojem voda kroči.

l.p.

deyo

Mirchi, upam da nisi zmrznil :). Si zrihtal gretje?

mirchi

K sre?i ne zmrzujem jaz,gretje ?e pa vedno ne dela,?e nisem utegnil,pa prehlad...

mirchi

GRETJE DELA JUPIII!!!
Pa sem ga zrihtal.Pe?ka je bla in zanimiva po?kodba saj je voda krošla pred pe?ko in ne skozi njo.Satovje je blo total zabito ker pa je bil poškodova prekat je voda vseeno krošla sam samo po ceveh ne pa skozi grelec tak da so ble cevi vedno tople.nimam pa pojma kak je lahko prišlo do tega.Pravzaprav pa me zdaj ne boli ve? glava sam da je toplo.