C3 - težave z elektroniko...

Začel/a garac, Julij 14, 2007, 10:40:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Napaka ni odstranjena. Ponovno se ponavlja. Zdaj jih poslušam ?e zaradi rosenja stekel.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

JozeG

garac

@jočeG, a tvoj c3 je imel enake probleme? Rosenje?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

JozeG

Ali se to dogaja med vožnjo  ali na mestu, med povišanim sr?nim utripom?

kamencan

Imam Dizla 1.4 Hdi pack, avtomobil mi uga?a sam od sebe.
Pri cca 100 km/h se prizge lucka akumulatorja in avto ugasne.
Ima prevozenih samo 18.000 km.
Kljub servisu - kjer racunalnik ne najde nic, napake niso odpravili. Zamenjali so tudi rac. motorja. Velikokrat sem se komaj izognil prometni nesreci. Ko ugasne npr. v klanec.
Prosim za pomoc:
nekaj podatkov:
- klima prizgana
- luci v polozaju "dnevne"
- pri manjsi hitosti cuka
- pri vecjih ugasne zagori samo lucka akumulatorja
- zagon je mozen samo na odstavnem pasu z ponovnim vzigom potem normalno deluje naprej
- velikokrat uporabljam sprednje čiščenje ?ip
Nujno prosim za POMOC, KER GA BOM DRUGACE ZAPELJAL NAZAJ V IZLOZBO IN PUSTIL TAM

kamencan

- tmeperatura zunaj cca 7 C
- radio pri?gan
- zračenje na 1 stopnji

Citat od: kamencan;22547Imam Dizla 1.4 Hdi pack, avtomobil mi uga?a sam od sebe.
Pri cca 100 km/h se prizge lucka akumulatorja in avto ugasne.
Ima prevozenih samo 18.000 km.
Kljub servisu - kjer racunalnik ne najde nic, napake niso odpravili. Zamenjali so tudi rac. motorja. Velikokrat sem se komaj izognil prometni nesreci. Ko ugasne npr. v klanec.
Prosim za pomoc:
nekaj podatkov:
- klima prizgana
- luci v polozaju "dnevne"
- pri manjsi hitosti cuka
- pri vecjih ugasne zagori samo lucka akumulatorja
- zagon je mozen samo na odstavnem pasu z ponovnim vzigom potem normalno deluje naprej
- velikokrat uporabljam sprednje čiščenje ?ip
Nujno prosim za POMOC, KER GA BOM DRUGACE ZAPELJAL NAZAJ V IZLOZBO IN PUSTIL TAM

Luka1807

Pozdravljeni!
Prebral sem kar nekaj sporočil o tem, da C3 rad "crkne" med vožnjo. namreč meni se je to zašelo dogajati ?e ko je bil avto star 1 leto. Za hip je posvetila lučka za napako na motorju, avto je izgubil moč za 1-2 s, potem pa je delal normalno (tudi lučka je ugasnila).
Pred kratkim (ob izteku garancije) pa se je pojavila večja težava, namreč avto je izgubil moč in tekel je po 3 cilindrih. Na servisu (Jerov?ek) so mi zamenjali injektor in na novo naložili software in napaka naj bi bila odpravljena.
Potem pa pred cca 1 tednom se peljem v službo in avto spet zgubi moč. Tokrat se na dodajanje plina ni odzival, lučka za elektroniko pa sveti. Po 10 min zopet v?gem motor in se normalno odpeljem (lučka za elektroniko pa je ugasnila do slučbe).
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobež
Sumim pa, da mi voda "zalije" kakšen vitelen del motorja.
Gre pa za 1.4 bencinski motor.

LP Luka

nanipero

Jest sem imel iste težave z c3 1.4 16v hdi.mi je tud pr 4000 obratov posvetila lučka in je izgubil moč.

nanipero

jest nism nič čakal deset minut .ugasnil in počakal da se lučke ugasnijo in pri?gal avto.

to se je meni dogajalo poredko parkrat na let potem zadn let pa kar pogosto sam zmeraj na avtocesti k sm ga pognal do konca. na navadni cesti se meni to ni dogajalo.

problem sem pa re?il tako :kupil sm si novo c4 in problem je bil re?en.

JozeG

Meni se je prižigala lučka za motor samo takrat, ko je bilo zelo vroče zunaj. Problem sem rešil enako kot nanipero.

nanipero

drugac pa pejt nazaj na servis pa jim reč da niso zrihtal dobr

garac

Nekaj mi ni jasno, jočeG in nanipero. Citroen se ni izkazal po svoji zanesljivosti, a sta ponovno kupila citroen. Logi?no, tipi?no slovenski bi bil nakup Toyote.
In oba sta šla na C4. Lahko kaj napišeta o tem?
Kaj vaju je preprižalo? Dizajn? Upanje vedno umre zadnje?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

nanipero

meni je citroen všeč ma kake napake je..bi ga sej jih ma tudi toyota.

preprižala me je oblika vozila , pa novga bi mel prvi bi notr........... pa take stvari uglavnm všeč mi je citroen nasploh od prvega do zadnjega k to pri drugih znamkah ni da so ti vsi avtomobili všeč

C3 sm pa od fotra kupu k ga je mel sam pol leta pol leta je pa avto v garač stal, k je fotr kupu picassoja.po sm ga pa jest kupu c3.
drgac bi pa za popravilo dal okoli 500? pa se registracijo in kasko sem mel po sm pa raj se odloču da vzamem nov avto.

mislm d sm bil jasn

všeč so mi citroeni

Luka1807

Avto sem dobil s servisa in zaenkrat deluje OK. Baje da so menjali loputo za zrak in pa pokrov računalnika (?e sem prav zastopil). In krivec naj bi bojda bila voda...Skratka sedaj je v redu, bomo videli kaj bo ob dežju, do takrat pa lep pozdrav.

LP Luka

zlomjo

Naš c3ček na približno 5000 km ugasne napise na displayu in piska opozorilni zvok. Po izklopu akumulatorja pa dela spet normalno. A ima kdo izkušnje s tem?