Servis

Začel/a Mič_15, Julij 06, 2024, 02:23:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mič_15

Pozdravljeni,
se oproščam v naprej zaradi zmedenih misli ampak po branju tem o servisiranju Citroena imam kar nekaj dilem in vprašanj kljub že objavljenim temam. Sedaj imam starejšega Citroena (C5 2006) v prihodnosti pa zna biti nov, če ne vsaj novejši.
Zelo veliko je pohvaljenih servisov, tako uradnih kot neuradnih, zanima pa me na podlagi česa se odločite ali boste Citroena odpeljali na uradni ali neuradni servis? Ste primerjali oz. poslali povpraševanje o ceni storitve in primerjali, ste mogoče na neuradnih oz uradnih servisih dobili kakšen kos kjer ga drugje niste? So popusti v Citroen klubu tisti ki približajo ceno servisa neuradnemu (če sploh je cenejši)?

frediz

Živjo,
sem Ti sicer odgovoril tudi v drugi temi, ampak ...

- nova vozila so zaradi vezanih pogojev kar precej naslonjena na pooblaščeno mrežo servisov.
- imaš servise, ki so ravno to - servis Citroena zadnjih n let. In imaš podjetja, ki prodajajo nove in rabljene, servisirajo, trgujejo, predelujejo, letos to, drugo leto pa nekaj drugega. Razmisli in se odloči kaj to pomeni
- na nekaterih servisih je serviser kar eno delovno mesto - kup fantov s srednje na praksi, pa zdaj eni, zdaj drugi ... ... nimam nič proti, ampak, osebno se mi zdi, da se serviserji učijo dolga leta na zajebanih zadevah, ne na menjavah olja in zimskih gum ...

... in pridemo do tega, da za vitrex nalit, pa žlajfe pogledat je lahko marsikdo čisto OK, za popedenat avto, pa potrebuješ najmanj dobrega voznika in dobrega serviserja. Sam sem tudi pristaš preventivnega servisiranja, ker sem iz takega foha, da mi to nekaj pomeni in vem zakaj mi je pomembno - nekdo drug pa ima drugačno mnenje, ki je tudi pravilno - pa kdo sem jaz, da bi ga grajal - pri sebi moraš vedeti kaj ti kaj pomeni in kaj želiš. Potem boš pa lažje našel avto/mehanika, ki ti bo ustrezal.

lpf