Zanimive fotografije

Začel/a Gox, Februar 10, 2007, 02:17:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Tole je korakanje smučarskih delavcev od štarta slaloma proti cilju.

Danes bi morali imeti državno prvenstvo v slalomu v Ribnici na Pohorju, pa so organizatorja presenetile sredi pomladi visoke temperature (kako nenavadno v tej zimi!?) in je bila proga premehka.

Poskus utrditve zgleda takole: prvo se progo temeljito prehodi, da se vse grude razbijejo, potem se jo na debelo potrese z umetnim gnojilom KAN, UREA ali z morsko soljo, kar pripomore, da se kristali snega sprimejo in proga postane sicer valovita ampak trda (trša), vse skupaj se nato še s smučmi zagladi in ob pomoči "tistega zgoraj" je tekma rešena. No, ta danes ni bila in je bil ves trud odveč. Ni bilo totalno mehko, ampak zelo mehko in predvsem nevarno za poškodbe, zato smo po številki 8 odpovedali tekmo in smo odšli domov...

Xandrej

Èuj. Daj mi reči kako je s temi proizvajalci smuči... Ali so rec. Fišera je dosti res boljše od Elank ali pa imajo več denarja da to vseskup sponzorirajo napram Elanu. Enako velja za skakalce. Včasih je bil sam elan v luftu zdaj pa nič več. Vem, da še špor enimo smuča z elanom...

Saj nemoreš vrjet da v tej sloveniji se še samo krade pa vse firme bojo na kant spravili...

Jaz sem dostikrat testiral smuči nekak se mani osebno najbolj dopadejo elanke pa to je taka skija meni da te kap. Smučam na Elan GS world cup, lanski model. Zdaj nevem ali sem malo nacionalista ampak te smči se meni peljejo po trdoh progah  da te kap!

andraž

Firme, ki prodajo več turističnih smuči imaj več denarja za razvoj in testiranja novih tekmovalnih modelov, zato večkrat in hitreje zadanejo točno to, kar je najbolje v tistem trenutku za določeno disciplino. Taki so Rossignol, Head, Fischer, Atomic, Dynastar (ki je Rossignolov), Salomon. Ostali manjši, pa imajo pogosto težave, saj se marsikateri model ne izkaže za konkurenčen, potem pa kar nekaj časa traja, da naredijo novo, boljšo smučko. Elan ima predvsem težave, ker tekmovalci težko dobijo dva res enaka para smuči. Eden je trši, ali bolj "čigumijsat" in podobno, čeprav naj bi bil popolnoma enak. Elana veliko dobrih tekmovalcev res nima, čeprav so imeli okoli leta 1990 z naskokom najboljše veleslalomske smuči na svetu. Èasi se pač spreminjajo. Toliko o tem. Turistične smuči, tudi tiste, ki imajo čisto tekmovalne oznake, pa so daleč od teh tekmovalnih materialov in so precej slabše, kar je lastnost vseh znamk. Takšne so edine primerne za turistično smučanje, saj je tekmovalna smučka s tekmovalno pripravo nevozna in nevarna za turista.
Kako pa je pri skakalnih smučeh pa ne vem, čeprav je res, da je Elana precej manj kot ga je bilo.

ModelJT

Avto vreden kar nekaj 10000€ ko je bil nov pa ima takole "cigansko" izpeljan izpuh. Upam, da DS5 nima tako, čeprav kar slutim da ni preveč drugače.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

kako počasi Berlingo predelaš v Audi:
 začneš naprimer s kolesnimi pokrovi, nadaljuješ s preoblikovanjem karoserije...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

...kot oni indijec pri reklami za pežo...
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

dyfan

Lep pozdrav!

Gox

@vinotoc ...

ta bo dobra za naslednjič ko se boš odpravljal v Francijo? :take_picture:

Gox

Včeraj pa je luna kar sijala ... (dokler je niso prekrili oblaki)

Slikano ob 00:20h :take_picture:

Mike666

pol to ni blo včeraj.  
Danes! ;P

Gox

Jogador

Je tale črna samo meni na pogled podobna Evi Irgl (se opravičujem za politično smetenje foruma:Hammer3:)?
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Gox

Danes je v Koper priplula nova velika ladja ... pred par dnevi splavljena v Benetkah, na prvi vožnji do Kopra.

Costa Fascinosa, je naslednica nesrečne zvrnjene Concordie. Popoldan je že odplula dalje proti Dalmaciji.

Kar poštena ladja, si ne predstavljam kako more to bit ko se zvrne ...