Zanimive fotografije

Začel/a Gox, Februar 10, 2007, 02:17:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

zlomjo

Ni čudno da je poceni, če pa ni original.

xantos

Pa pravim vam jaz, da Activija ni jogurt ampak Xantija!!!

Hvala @gregor za sliko, si me rešil, da nisem več butl :Hammer3:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

rsm23

Phahaha. Za povrh je ta njemaæka Activia še zelene barve :Hammer3:

grgos

andraž

Službena pot me je zanesla v Rusijo, daleč proti vzhodu, tam nekje blizu 200 km od Kitajsko Mongolske meje.
Z letalom je to malo manj kot 3 ure iz Lj. do Moskve, ter neprej v Novokuzneck, kar znese še blizu 5 ur. Konkretno daleč, 6 ur časovne razlike od Lj.
Iz Moskve - Sheremetjevo, ki je top moderno letališče smo vzleteli v letu 2017, v Novokuznecku pa pristali v max. 1980...
Na letalo so pristavili malo boljšo kurjo lojtro, avtobus, ki je čakal na potnike je spuščal oblake modrega dima, avto s katerim se je pripeljala neka šefica in začela tulit na voznika busa, pa je izstopila iz Volge, ki je bila verjetno na hitro na roke pobarvana na rumeno. Komedija na polno.
Sledila je skoraj 3 urna vožnja v Tashtagol, ki leži v Kemerovski oblasti, in je del Sibirije. Je pa več kot vukojebina.Od obiska tega mesta trdim, da vukojebin v Sloveniji nimamo. Jesenice, ki so mi več kot grde, so cvet lepote za ta kraj.
Edina good stvar v tem mestu je mini smučarsko trenažni center, ki je na solidnem nivoju.
Prvi vtis, ki sem ga dobil na smučišču je zelo podoben našemu, vseh tistih, ki smo gor rastli v Jugi in šli poleti za tisti teden na morje. Nismo imeli veliko ampak bili smo iskreno veseli. Enak vtis sem dobil med tamkajšnjimi ljudmi. S seboj si na smučišče prinesejo malico, nekateri tudi žar in potem je tam celodnevno preprosto veselje.
Od avtov vidiš vse mogoče, od komunističnih podrtij, do novih velikih suv-ov, vse seveda na bencin, ker so temperature pozimi tudi do -50...
Nekaj foto vtisov:

andraž

andraž

Razne stavbe, vse v razsulu, narejeno ali obnovljeno na pol... Ceste se posipajo s premogom. Kakšni so potem avtomobili je verjetno jasno.

andraž

Smučarski tekmovalci so takšni kot povsod na svetu, ni razlik.
Mini raženj, da je dan na snegu popoln...
Njihov fast food, ki pole hrane prodaja tudi spominke. Na oglju pečejo šašljik - po naše ražnjič. Okusno in smešno počeni. Velika porcija stane malo več kot 1 eur.

Gox

Zanimivo :BigThumbs:

Koliko pa je bilo stopinj?

Lovro

Zanimivo za videti. Pa bistveno je, da so ljudje dobre volje.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Stopinje so za nas nenavadne. Èez noč okoli -25, zjutraj še vedno -20. Mraza sploh ne čutiš, ker je samo 8% vlage. Èez dan pa zleze do +7.

gregor

Haha časovni stroj, ja. Vse me močno na ukrajino spominja.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

JureA

To je pa super!
V tiste kraje bi rad šel kdaj na kakšen GS izlet.
Recimo do Bajkala, potem pa proti jugu v Mongolijo.
Ampak bi rabil kakšna dva meseca dopusta za umirjeno pot tja in nazaj.