LuK, Valeo ali Sachs sklopka za 2008 C5 2.0HDi

Začel/a Lorencing, Maj 22, 2023, 06:43:33 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lorencing

Živjo, kupujem sklopko in nimam reference za končno odločitev. Kupujem cel set, z dvomasnim vztrahnikom. Bi znal kdo pokomentirat?

Hvala.

Čojko

Lorencing

Citat od: Èojko;284436Boš sam menjal?

Ni govora, štarter še zamenjam, pri sklopki pa ne bom sam svoj mojster, gre h mehaniku.

Čojko

Jaz bi se tega lotil na sledeč način.
Poklical meni najboljšega uradnega Citroen serviserja, ter vprašal za predračun s popustom za original in kaj je original?
Vprašal meni najboljšega neuradnega Citroen serviserja za mnenja okoli teh sklopk in predračun.
Servisiral ne bi tako, da sam nabavljam material in dobim nekega mehanika, morda celo prijatelja, saj v primeru napake na materialu nosim sam vso sranje, ki je povezano post festum.

Razlike v ceni najbrž niso velike.

Smo pa različni ljudje,....

Lorencing

Citat od: Èojko;284440Jaz bi se tega lotil na sledeč način.
Poklical meni najboljšega uradnega Citroen serviserja, ter vprašal za predračun s popustom za original in kaj je original?
Vprašal meni najboljšega neuradnega Citroen serviserja za mnenja okoli teh sklopk in predračun.
Servisiral ne bi tako, da sam nabavljam material in dobim nekega mehanika, morda celo prijatelja, saj v primeru napake na materialu nosim sam vso sranje, ki je povezano post festum.

Razlike v ceni najbrž niso velike.

Smo pa različni ljudje,....

Ja, se strinjam, pije vodo. Bom res vprašal pri pooblaščencu koliko bi me prišlo. Drugače imam ok nepooblaščenega mehanika francozov in nima nič proti, če prinesem svoj material ... je pa res, da če gre kaj fuč, je treba odgovorne iskat. Do zdaj še ni bilo tega primera ... in že gledam za katerim vogalom se skriva Murphy Brown.

Glede razlik v ceni pa nebi upal roke v ogenj dajati, ker že v fizični štacuni je 300eur več kot na spletu. Bomo videli, hvala za nasvet.

Čojko

Autodoc mi danes ponuja kao nek hud 35% popust in pride tak komplet namesto 540€ le 350€

VALEO 837119 Komplet sklopke
za motorje s dvo masnim vztrajnikom., s tlacna plosco sklopke, s kompletom varnostnih vijakov, s kompletom vijaka, s lamelo sklopke, z izklopilnim lezajem, z vztrajnikom

Sem pa dobil FAI oljno pumpo za C6 pri Potokarju za 170€, na Autodoc pa mi jo danes s tem hudim popustom ponujajo za 235€,...

Lorencing

Citat od: Èojko;284447Sem pa dobil FAI oljno pumpo za C6 pri Potokarju za 170€, na Autodoc pa mi jo danes s tem hudim popustom ponujajo za 235€,...

To pa je zanimivo ...

Citroenovc

Citat od: Èojko;284447Autodoc mi danes ponuja kao nek hud 35% popust in pride tak komplet namesto 540€ le 350€

VALEO 837119 Komplet sklopke

Za štos sem odprl autodoc, C/P noter "VALEO 837119" in mi brez popustov vrže ven ceno 390Eur ...
Zanimivo.

Ko sem pred nekaj leti dal menjat na C5 II 100kW 2.0 16V HDi (2007) sklopko in vztrajnik in to original robo, saj je myCitroen popust naredil ceno bolj ugodno od alternativ - je prišla LUK for/by Citroën/PSA.

Tako da ker me zdaj na ta drugem C5 čaka tak podvig - bo spet LUK. Le da tokrat najbrž zgolj LUK (brez for/by PSA), ker tokrat pa tudi myCitroen ne pomaga .. tako da prepuščam pooblaščenemu serviserju, da naredi as good as it gets.

Mimgrede - pri tem setu manjka še za ene 100Eur drobnarij, ki jih je kar treba menjat, če nočeš ponavljat vaje zelo kmalu ... Mal sem že pozabil .. .ampak neka vilica pa ene 2 semeringa ipd ...
OK

LP
Primož

Čojko

Ja, Autodoc nabije cen in ti ponuja ful visok popust do konca dneva, pol pa čez par dni ko gledaš je nižja cena oz. običajno višja od tiste izpred časa.

gregor

Pri Autodocu je tako, da moraš imet aplikacijo na telefonu in tam gledat, ker je par procentov večji popust. In običajno je popust po mojih izkušnjah največji ob ponedeljkih. Ne vsak ponedeljek.
Sem šel iz firbca pogledat, danes meni ponuja 41% popust (kar je redko) in zgoraj omenjeni valeo komplet pride 317,30 eur.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Romzi

Jaz sem pred vgradnjo perforamnce sklopke vgradil tale komplet:
https://www.autodoc.si/luk/7008705
Kolikor vidim, gre za ekvivalent Valeo kompletu https://www.autodoc.si/valeo/15241089
Skratka, LuK komplet je prvič začel spodrsavat po enem letu (20.000 km).
Glede na info iz pooblaščenca ne bi nikoli več dal original (ali ekvivalent originalu).
Lahko da sem imel samo jaz tako "srečo" da je avto dobro potegnil (zna biti da malo nad tovarniškimi podatki) in je drselo. Ne vem...
Skratka, jaz ne bi ...

Lorencing

Ja so kar zanimive te fore s popusti ipd ... me pa 20-35-50 eur gor/dol cena nič ne odvrne, če dobim nadomestni del pri nas (v vrednosti 300-500 eur), za recimo do 50 eur dražje, mi je vseeno, ker mi odtehta živce, čas in poštnino, če bi z delom bilo kaj narobe. Jaz na spletu včasih, kot tudi tokrat s sklopko, kupujem na Finavto (skladišče v LJ), ki ma cene blizu Autodoca (tu ravnokar nabavil nekaj senzorjev, filtrov, ipd, se je poznala razlika v ceni), določene zadeve so celo ceneje in do zdaj sem imel samo dobre izkušnje s Finavto. Pri obeh zgoraj omejenih trgovinah je okoli 400, sem pa se pozanimal na pooblaščenem servisu ... 782 za sklopko in 425 delo ... me je kr stresl.

Lorencing

Citat od: Romzi;284478Jaz sem pred vgradnjo perforamnce sklopke vgradil tale komplet:
https://www.autodoc.si/luk/7008705
Kolikor vidim, gre za ekvivalent Valeo kompletu https://www.autodoc.si/valeo/15241089
Skratka, LuK komplet je prvič začel spodrsavat po enem letu (20.000 km).
Glede na info iz pooblaščenca ne bi nikoli več dal original (ali ekvivalent originalu).
Lahko da sem imel samo jaz tako "srečo" da je avto dobro potegnil (zna biti da malo nad tovarniškimi podatki) in je drselo. Ne vem...
Skratka, jaz ne bi ...

Točno to 0136 sklopko tudi sam gledam.

Ampak ne razumem "pred vgradnjo performance sklopke". Torej si dal Luk komplet not in potem zamenjal katere zadeve? Ali kar cel komplet?

In ta Luk komplet je začel spodrsavat po 20k km? Kaj točno si mislil povedat s "Glede na info iz pooblaščenca ne bi nikoli več dal original (ali ekvivalent originalu)."?

Kakšen motor pa imaš? Tudi 100kW? Pomojem nebi smel bit problem, sej nisi dodal 150Nm navora, ampak kaj pa jaz vem, zato sprašujem :)

Skratka ti nebi ... kupil Luk sklopke? Je Luk sklopka tudi originalno v C5?

Sori, veliko vprašanj.

Lorencing

Citat od: Citroenovc;284470Za štos sem odprl autodoc, C/P noter "VALEO 837119" in mi brez popustov vrže ven ceno 390Eur ...
Zanimivo.

Ko sem pred nekaj leti dal menjat na C5 II 100kW 2.0 16V HDi (2007) sklopko in vztrajnik in to original robo, saj je myCitroen popust naredil ceno bolj ugodno od alternativ - je prišla LUK for/by Citroën/PSA.

Tako da ker me zdaj na ta drugem C5 čaka tak podvig - bo spet LUK. Le da tokrat najbrž zgolj LUK (brez for/by PSA), ker tokrat pa tudi myCitroen ne pomaga .. tako da prepuščam pooblaščenemu serviserju, da naredi as good as it gets.

Mimgrede - pri tem setu manjka še za ene 100Eur drobnarij, ki jih je kar treba menjat, če nočeš ponavljat vaje zelo kmalu ... Mal sem že pozabil .. .ampak neka vilica pa ene 2 semeringa ipd ...

Èe maš kje račun/spisek od te menjave, bi ti bil globoko hvaležen!!! Preverim še malo na netu kaj ljudje pravijo kateri deli še grejo zraven.

Čojko

Citat od: Lorencing;284479Pri obeh zgoraj omejenih trgovinah je okoli 400, sem pa se pozanimal na pooblaščenem servisu ... 782 za sklopko in 425 delo ... me je kr stresl.

Daj se za hec zapelji še na dolgi most in malo pokramljaj s ta boljšim mehanikom okoli te sklopke. V vseh pogledih.