Citroen C5 c5 exclusive

Začel/a Mlada voznica, Marec 20, 2023, 11:01:11 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mlada voznica

Zdravo! Sem mlada voznica, kupujem svoj prvi avto, ki bo Citroen C5 c5 exclusive, karavan, avtomatik, letnik 2003. Mi znate kaj povedat o vozilu, na kaj naj bom pozorna pri samem nakupu, kakšna vprašanja naj zastavim gospodu, ki mi ga bo prodal? Mi znate kaj povedati o vzdrževanju? Hvala vnaprej!

dvorjan

Uf, preden ti VSE razložimo, bo trajalo.

V bistvu bo še najlažje, če se s prodajalcem dogovoriš, da lahko vozilo odpelješ na pregled v servis - priporočam Avtoservis Merlak na Drenovem griču (ker si iz LJ). Pri vožnji do tja pa ugasni radio in poslušaj vse morebitne "čudne" zvoke.

Pa še pripomba: gre za 20 let star avto. Materiali niso večni - pričakuj, da bodo z njim stalno neki stroški, tudi če ne bodo prav visoki.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

visar

C5 2003 do maja ima problem s hidravliko, problem je rešljiv s dodatnim relejem. Preveri če je že vgrajen. Po maju pa je samo SW nadgradnja.

Problem je v občasni oscilaciji in sicer ko je avto parkiran in zaklenjen se prične dvigovati in spoščati, toliko časa da sprazni akumulator.  Jaz sem svojega rešil s SW nadgradnjo. Imel pa sem C5 2003 exlusive po ORGA izdelava julij.
______/\\______
______/\\______