C4 GPII - engine fault

Začel/a lukec, Marec 02, 2023, 08:18:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lukec

pozdravljeni,

danes se mi je med vožnjo pojavila napaka engine fault : have the vehicle repaired in se nato pojavila lučka za urea (AdBlue). AdBlue je napolnjen v rezervar v normalni količini. Prilagam slike.
Vljudno prosim za pomoč in če je kdo imel že podoben problem in kako je to rešil.

hvala

mihado

Skoraj 100% ti je pumpa na posodi za AdBlue crknila. O tem je že ogromno napisanega. Mal prebrskaj.

Romzi

Ne samo skoraj 100% ampak čisto zares 100% nekaj ne dela, kot bi moralo.
Za ostalo je pa loto pildek.
@lukec, pelji na en renomiran servis pa naj pogledajo.

lukec

v pon. peljem na pooblaščen servis da mi ga spusti skozi računalnik da vidimo katera napaka je.
@mihaldo ti ko si izklopil AdBlue je vse po tem normalno delovalo?

mihado

Nikoli nobenih težav. Pa imam izklopljeno že več kot 3 leta.

lukec

kaj pa cena?
to na uradnem servisu ne bodo naredili. Kdo to lahko naredi?

atapata

alan30

Kakšna pa je cena te posode oziroma ali kdo to obnavlja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

lukec

evo včeraj sem bil na pooblaščenem servisu kjer so dali avto na diagnostiko. Rezultat je da je odpovedala črpalka :) cena znaša cca 700€ z delom vred.
verjetno je bolj ugodno, da se to trajno izklopi ker garancija za rezervoar je eno leto in se lahko napaka pojavi ponovno čez leto in en mesec.

frediz

Oj,
videl danes na servisu - nimam nič z njimi, niti ne poznam ... če pride komu prav ...

alan30

Citat od: lukec;283461pozdravljeni,

danes se mi je med vožnjo pojavila napaka engine fault : have the vehicle repaired in se nato pojavila lučka za urea (AdBlue). AdBlue je napolnjen v rezervar v normalni količini. Prilagam slike.
Vljudno prosim za pomoč in če je kdo imel že podoben problem in kako je to rešil.

hvala

Identično sporočilo sem jaz dobil včeraj na mojem picassoju pojavilo se je pa nekaj km po polnjenju posode z adblue. Samo od sebe se ni ugasnilo lepo sem avto priklopil na računalnik in izbrisal napako zadeva deluje normalno naprej. Sem pa imel identično zadevo že prejšnjo rundo, ko je začelo zmanjkovati adblu-ja in tudi takrat sem zadevo moral pobrisati z računalnikom. Pa še zanimivost napake se ni dalo zbrisati z diagbox-om ampak z autocom delphi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

lukec

evo meni so to računalniško izklopili.
zaenkrat vse Ok :)

alan30

Kaj naj rečem obožujem citroen vozila, ker tako lepo skrbijo da se denar v moji denarnici tako lepo vrti počasi notri in na hitro ven. Kot kaže je tudi moja posoda za adblue dokončno pomahala v slovo. Sicer bom še preden dokončno naredim križ čez tole super eko sranje še očistil šobo, ki dozira tole tekočino v izpušni sistem, če ne bo potem vredu gre zadeva na izklop. Kje v Domžalah se to da narediti za 130€.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Sem tudi jaz dokončno obupal nad ekologijo v avtu in sem dal izklopiti ta prefinjen vrhunec zelene tehnologije.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Koncno sem se znebil se tega stop&go.
[SIGPIC][/SIGPIC]