Prodaja se XM

Začel/a zo, Februar 22, 2023, 07:22:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ZX16V

Cena je 2700€ in je zadnja, dosti je venejsih dvomim pa da so boljsi, pa se januarja je starodobnik in to Y4. V ceni sta oba kompleta Exclusive platisc z letnimi in zimskimi gumami. Par stvari je se za postimat, kat se bo naredilo v naslednjih tednih.
Se fotka mojega amortizerja, kjer se lepo vidi, da je lastnik imel ze kar nekaj XM-ov.

Veloce

Pošlji mi prosim kontakt na ZS.

A ta trak je zato, če slučajno utrže, da zadrži zadevo?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Plesko123

Ali je res tako težko kupt XM-a ? Èe bo odletelo ali če bo sum da zadeva odleti se pač zadevo zamenja in je mir.....
Sodelavec ima zadnjih 25 let XM-e mislim, da je trenutni njegov tretji.  Uporablja ga dnevno, naredi kar nekaj km letno in nikoli se ni ubadal z nosilci teleskopov. Pa noben ni bil salonski primerek.

Veloce

A se XM-a kupi čez noč in ni važno kakšnega? Tako izgleda na tem forumu.

Iščem pravega. Imel sem dva v izboru in eden od teh bo žal odpadel, čeprav je avto TOP, niti pikice rje, motor TOP, ampak ne bom kupil avta, da mi bo skoraj leto stal, predenj se nosilce menja in hvala Zlikovskemu, da me je rešil težav. Taki bi morali biti vsi.

Jutri grem pogledat še enega in bom videl kako in kaj.

ZX16V noče poslat kontakta, kar sicer ne razumem. Cena mi ustreza in pri dobrem avtu nimam navade cenkat,.....

Počasi in brez zaletavanja. Ponudbe je veliko in slej ko prej bom našel pravega.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Čojko

Odleti tistim, ki sproti ne skrbijo za ustrezen tlak v bunkah.

ZX16V

Imas na zs.

Ta ko ga je imel, je rekel, da mu je prerjavela in na enem pokrov motorja prebilo. Od takrat naprej so mu vedno ta trak montirali

zlikovski

Haha, kake rešitve to je kot iz risanke (Ajeto), To ne zdrži, ko enkrat prebije.
To je treba sanirat, se pravi menjat šalice.

Veloce

Nisem hotel nič napisat prej, ampak tudi meni je to mal dvomljivo rešeno. tale pasek ne bo zdržal teže cca 340-400 kil. Mogoče bi moral bit nek močan kovinski lok čez. Pol bi 100 posto držalo.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Zeko124

Nosilci se rešijo brez problema... Mene bolj sekirajo druge stvari ki so v Citroen Service že zdavnaj označene z NFP.

Veloce, ti želim veliko uspeha pri nakupu ampak če so že nosilci amortizerjev problem mislim da XM ni avto zate. Brez zamere
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Veloce

Nosilci so velik problem. Dobava najmanj 6 mesecev, če ne več,.....

Tale, ki ga grem jutri pogledat izgleda Ok pod havbo. No bomo videli v živo. Držite pesti, da bo Ok, ker primarno si želim bencinarja.

Komu peljat na servis XM-a da pozna te avte? Kaj svetujete?

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

zlikovski

Praktično na prvi pogled se neda ocenit v kakšnem stanju je nosilec amortizerja.
Prva vizuelna ocena je razdalja kugle od pleha požarne stene ali kakorkoli bi temu rekli.
Èe sta kugla ter pleh blizu, je treba zadevo sanirat (to je prva vizualna ocena) v kakšnem realnem stanju pa je se pa vidi ko se amortizer odstrani.
Pri teh letih kar jih ima avto, pa itek ni potrebno izgubljat besed, da je treba določene stvari pregledat in zamenajt, če hočeš imet kolko tolko varen avto.

Benciran 2.0 je bolj za normalno vožnjo, bi lahko trdil da je skoraj malo podhranjeni to pravim iz lastnih izkušenj. Glede vzdrževanja motorja pa nimam kaj pojamrat je bil zanesljiv motor nikoli nobenih težav.

Èe hočeš vsaj kolko tolko normalno dinamično vožnjo vzami dizla turbaša ali pa bencinca V6 če ti problem € :)

Tolko z moje strani.

Romzi

Citat od: Veloce;283489Nisem hotel nič napisat prej, ampak tudi meni je to mal dvomljivo rešeno. tale pasek ne bo zdržal teže cca 340-400 kil. Mogoče bi moral bit nek močan kovinski lok čez. Pol bi 100 posto držalo.
Èe je na fotki varnostni pas, zmaže tiste kilce za zajtrk.

ZX16V

Citat od: zlikovski;283499Praktično na prvi pogled se neda ocenit v kakšnem stanju je nosilec amortizerja.
Prva vizuelna ocena je razdalja kugle od pleha požarne stene ali kakorkoli bi temu rekli.
Èe sta kugla ter pleh blizu, je treba zadevo sanirat (to je prva vizualna ocena) v kakšnem realnem stanju pa je se pa vidi ko se amortizer odstrani.
Pri teh letih kar jih ima avto, pa itek ni potrebno izgubljat besed, da je treba določene stvari pregledat in zamenajt, če hočeš imet kolko tolko varen avto.

Benciran 2.0 je bolj za normalno vožnjo, bi lahko trdil da je skoraj malo podhranjeni to pravim iz lastnih izkušenj. Glede vzdrževanja motorja pa nimam kaj pojamrat je bil zanesljiv motor nikoli nobenih težav.

Èe hočeš vsaj kolko tolko normalno dinamično vožnjo vzami dizla turbaša ali pa bencinca V6 če ti problem € :)

Tolko z moje strani.

Varnostni pas dvigne dobre dve toni, vlece pa 4 tone, toliko o tem koliko prenese in to je bila le preventiva prejsnjega lastnika, ocitno je dobil strah, ko mu je pri prejsnjemu utrgalo.
Preventiva je boljsa kot kurativa.

Saj vsak razlog je dober razlog, da se umakne od nakupa.

Čojko

Pri takem avtu je tisti nosilec še majmanj. Kaj pa vse ostalo? Avto ima 30 let. Kako je z vsemi gumami, cevmi, lajtunge,... dat 3 jurje za tak avto je še najmanj. Jaz sem dal toliko za mehansko uredit 30 let starega GSa, da se lahko brez straha peljem kamorkoli in da je res vse zrihtano tako kot je treba.

Veloce

Tega ni nihče rekel. To nima veze z nakupom.

No XM zaaran, da ne boste rekli, da si izmišljujem.

Torej gre za XM 2.0 CT turbo letnik 95. Točno ta motor sem si zelo želel, ker ga en tolk poznam.

Avto je dobra osnova in gre v LIGHT mehanski remont. Torej bunke, zavorne cevi, razne ostale cevi po potrebi, auspuh, velik in mali servis, barvanje letvic, klima,.... Ampak ne vse hkrati.

Karoserija je super in brez bunk in prask. Le letvice so za prebarvat. Spodaj praktično ni rje, ker je italijanski, torej se ni vozil po soli.

Prosil bi samo za info, kam iz bunke menjat in preverit hidravliko.

Slike:

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT