Adblue c4 Picasso 2018

Začel/a Am_drej, November 19, 2022, 07:57:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Am_drej

Pozdravljeni
Zanima me če je možno tankat adblue na bencinskih servisih? Ali potrebujem kakšen nastavek?
Ali more bit "original citroen adblue?"

andraž

Je možno. Ročka je tanka, da gre v odprtino. Na nekaterih Petrolih je, je cenejši od tistega v kantah. Ad blue je ad blue, ne rabiš komplicirat.

Am_drej

Citat od: andraž;282259Je možno. Ročka je tanka, da gre v odprtino. Na nekaterih Petrolih je, je cenejši od tistega v kantah. Ad blue je ad blue, ne rabiš komplicirat.

Hvala 👍

joztom

AdBlue je žalostna zgodba PSA. Èe kaj crkne, menjajo besno vse po vrsti po nepotrebnem. Vedno se zamaši diza in stalno šprica ali soli zaribajo kompenzacijski feder v tanku AdBlue. Vse se da enostavno in poceni rešiti.

zlikovski

alesz

Da boste lažje enostavno rešili.........kako prestavite podnapise v Slovenščino pa verjetno veste !.......

domen2003slo

@joztom (in ostali)

P20e8 kako rešiti na poceni način (brez menjave tanka) ? samo menjava pokrova mogoče kot sem nekje zasledil ? Pojavil se mi je na c4 picasso 2015,sem dolil Adblue (8 litrov - mislim da ne polno) in naslednji dan je UREA lučka izginila, danes pa se je ponovno pojavila in utripa ter javlja še 1100km,potem ne bo možno zagnati avta.
Se da zadevo resetirati s testerjem/diagboxem in kdo to dokaj ugodno naredi (osr .Slovenija)

najlepša hvala za odgovore

dvorjan

Najprej moraš s testerjem ali mehanikom sploh ugotoviti, kateri del sistema UREA je v okvari.

Èep (pokrovček) verjetno ni, potem imaš še šobo (ta je nekje 100-130€) in tank (par sto evrov). Èe najdeš kakega mojstra za elektroniko, ki se mu bo dalo igrati s popravilom elektronike v tanku, mogoče prideš relativno poceni skozi.

Sicer pa se ulezi pod avto in poglej kataloško številko tanka za sečnino in jo vpiši na Ebay.com. Mogoče boš imel srečo in za tvoj model že obstaja "ponaredek", ki je vsaj polovico cenejši od originala.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

domen2003slo

@dvorjan..hvala za hitri odgovor - jutri preverim...kako pa "zaustavim" odštevanje

atapata

domen2003slo

@dvorjan,@atapata

danes sem šel zjutraj na šiht in je javilo error ,med vožnjo (35km) pa je vse skupaj ugasnilo (in urea utripajoča lučka in obvestilo emission failure)..držim pesti da tako ostane
Mislite da se je poštimal,zaznaladblue ki sem ga natankal oz. ima ok pritisk ?

antasi

Samo bog to ve in pa še serviser z testerjem.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

dvorjan

Dvomim. Ko enkrat začne "zezati", prej ali slej crkne.

Sicer pa tisto opozorilo in odštevanje lahko resetiraš z OBD-adapterjem (tudi poceni kitajskimi škatlicami za par evrov) in aplikacijo na pametnem telefonu, ampak to je bolj zasilna rešitev. Èe ne dela zadeva pravilno, se ti bo zamašil še DPF in bo še večja štala.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

vetjetno si že prej imel kaksno obvestilo, opozorilo  npr še 1100km
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Romzi

Citat od: dvorjan;283329Èe ne dela zadeva pravilno, se ti bo zamašil še DPF in bo še večja štala.
Si ziher da adblue vpliva na DPF?
Avtorju pa: povprašaj na pooblaščencu, bojda so začeli tudi te sisteme počasi servisirat in ne samo menjat.
Pa v prihodu je tudi nek aditiv (od Kenta se mi zdi), ki naj bi preprečeval kristalizacijo adblue tekočine.