Xsara 1.6i 16V exclusive 2004

Začel/a DejanO, Oktober 23, 2022, 12:13:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Citat od: Citroenovc;282038Seveda da lahko volan preoblečt. Ampak zakaj bi se odločal za dražjo in bolj zamudno varianto, če se mu (potencialno) ni treba ...

Mislim, da sem imel 4L nazaj mnogo slabšega pacienta ob nakupu ... pa sem ga spravil v stanje (in 60k km kasneje je še vedno enako lep) s fotke po opisanem postopku ... 1,nekaj poka ToTo krpic - aka vlažen toaletni ... Potem pa še malo obične Nivea kreme za roke.

Aja - takoj po nakupu sem se zapeljal do mojstra, da mi preobleče volan - pa mi tip mirno reče - samo očisti ga. Nič mu ne fali. To je samo svinjarija.

Tu v tvojem primeru je šlo za svinjarijo in si lahko rešil z omenjenim postopkom. Mislim da v Dejanovem primeru gre za drug problem. Itak pa je verjetno že probal čistit volan z namenskimi čistili, saj se z tem tudi ukvarja in ima izkušnje pri takih rečeh, pa na zalogi kaj več kot vlažilne robčke in niveo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Citroenovc

Citat od: MSrougeZX;282045Tu v tvojem primeru je šlo za svinjarijo in si lahko rešil z omenjenim postopkom. Mislim da v Dejanovem primeru gre za drug problem. Itak pa je verjetno že probal čistit volan z namenskimi čistili, saj se z tem tudi ukvarja in ima izkušnje pri takih rečeh, pa na zalogi kaj več kot vlažilne robčke in niveo.

Tudi jaz sem imel na zalogi zelo profi set čistil in reconditionerjev za usnje pa sem po nasvetu človeka, ki ima o usnju mnogo več pojma od vseh nas tukaj (če je med nami kak profi tapetnik, se mu pa opravičujem) uporabil, kar sem napisal.

Glede na to, da Dejan omenja, da je lepljivo - bi rekel, da ima še vedno gor svinjarijo. Tudi na fotki (kar poglej tam pri desnih prečkah .. še so "svaljki") zgleda tako, kot je moj volan zgledal po ene 80% čiščenja ...

Tam okrog 2004 (in lej, tale Xsara je točno 2004) je bilo nekaj "narobe", da je usnje rado reagiralo (očitno glede na lastnost rok voznika koliko švica, ph ipd - nekaj podobnega poznamo pri npr Nikon DSLR in gumah na bodyju. ko nekaterim komaj rabljeni aparati vse napihnjeno in že odstopa; nekateri imamo pa take z 250k in več škljoci pa so "ko nove" gume)... in se je začela nabirat svinjarija .... Potem je Citroen očitno spremenil usnje ...
Ampak volani so pa iz te serije zakon za držat. Kasnejši s trpežnim usnjem so "trdi". Tile pa prijetno ravno prav "mehki".

Btw - Èojko - ne vem kake mojstre ti poznaš, ampak mojemu je logično, da staro usnje dol, novo gor ...
Nekaj drugega je, če se oblači "plastičen" volan - tam nimaš kaj stran vzet in bo seveda z usnjem debelejši.
OK

LP
Primož

DejanO

super, hvala vsem za odgovore. Preverim vse.

Evo kako bo izgledala na spomlad.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

volan sem že očistil in namazal s kremo za usnje, zdaj vsaj ni več lepljiv.
Najboljše bi bilo itak preoblečt volan, imam znanko v Celju, ki se s tem bavi.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Lenko

Citat od: DejanO;282050volan sem že očistil in namazal s kremo za usnje, zdaj vsaj ni več lepljiv.
Najboljše bi bilo itak preoblečt volan, imam znanko v Celju, ki se s tem bavi.

Dejan a se da morda dobit kontakt od te znanke?
Lahko na ZS.

antasi

Svetlana
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

DejanO

DejanO

Citat od: Èojko;282035Je pa bil karambolirana, a ne?

ne da bi vedel, jo je zadnjih 7 let vozila znanka iz kluba.

DejanO

Citat od: Lenko;282052Dejan a se da morda dobit kontakt od te znanke?
Lahko na ZS.

evo, če nima slučajno kdo FB

DejanO

Citat od: ZX16V;282041Gum 195/55 imam toliko, da ne vem kam z njimi, od letnih do zimskih.
Antenski ojacevalec je oksidiral zato slabo vlece.
V prehodu a stebricka v voznikova vrata imas kabel prelomljen

super za gume, malo mi javi kak imaš na voljo in stanje, za atenski kabel preverim, kaj antenski gre v voznikova vrata?

gero

Citat od: Lovro;281958Èe je od Ivane, potem je res dober, vključno s streho. Poštiman, kot se zagre, pri Jerovšku.

Ne vem če je res dober...

ZX16V

Antenski gre po strehi, oksidiran ojacevalec je v podnozju antene.

Glede zaklepanja imas prelomljen kabel.

Lenko

DejanO

Citat od: ZX16V;282062Antenski gre po strehi, oksidiran ojacevalec je v podnozju antene.

Glede zaklepanja imas prelomljen kabel.

zaklepanje spet dela, sem skonektal ponovno ključ - kontakt in držiš 10-15s zaklepanje na pilotu.