Xsara 1.6i 16V exclusive 2004

Začel/a DejanO, Oktober 23, 2022, 12:13:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Citat od: DejanO;2820054 nove gume potem dosežejo 66% nabavne cene avta ali v primeru Michelina presežejo. Bom videl, če se kaj solidnega pojavi, delali bomo bolj malo km.

Majster vrednost avta nima veze, vprašaj Tikija ki je samo zaradi slabih gum razbil Xantio isti dan kot jo je kupil. S takšnim načinom razmišljanja nevem čemu potem nakup litih felten?

Èe boš avto vozil ti sam ki imaš nekaj let vozniških izkušenj potem to še gre, za mladega voznika pa morajo gume biti BP!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Danes dobiš tako dobre in poceni nove gume, da je škoda karkoli razmišljat. Pa še za 4 leta so ponavadi.

DejanO

ja res, varnost je na prvem mestu. Te sigurne ne bodo ostale gor, verjetno bom iskal dobro znamko in malo rabljeno.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

menjava zvočnikov, pranje, sesanje, malo šminke.
Volan je lepljiv, servo nekaj cuka in je na hipe trd.
Radio še vedno slabo lovi, kljub 0.5m dolgi žici v antenskem priključku.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

DejanO

Nekaj me heca: na pilota se zaklene in takoj odklene, kot da bi bila ena vrata odprta, pa niso. S ključem v ključavnico pa gre zaklenit. Odklene se normalno s pilotom. Ve kdo za tak primer?

Citroenovc

Za volan pa robčki za dojenčke oz mokri toaletni ToTo pa lepo očistit. Tale tvoj je ko nov napram volanu v mojem 2004 C5, ko sem ga kupil rabljenega. Pa sem ga z enim (al dvema) pokoma robčkov spravil v "skor ko novo" usnje.
OK

LP
Primož

MSrougeZX

Volan daj preoblect ali pa daj gor ovo okrasno sranje pa ne bo več lepljivo. Radkape lepo pašejo, je moja imela enake čez zimo-pobral očetu iz xsare picasso.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

gregor

Očitno enota centralnega zaklepanja misli, da so ena vrata odprta. Lahko je v ključavnici problem ali pa v kablu v prehodu iz vrat v stebriček.
Tako za vsak slučaj vedno jemlji ključe ven iz avta. Èe je kabel, potem se zna zgodit, da se bo enkrat pravi kabel naslonil na maso ali h drugemu kablu, in se ti bo avto zaklenil. Lastne izkušnje na xantiji.
Jaz bi probal najprej pogledat, kaj se s testerjem vidi. Po mojem se bo videlo stanje vrat in boš vedel, kje začet.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Citroenovc

Seveda da lahko volan preoblečt. Ampak zakaj bi se odločal za dražjo in bolj zamudno varianto, če se mu (potencialno) ni treba ...

Mislim, da sem imel 4L nazaj mnogo slabšega pacienta ob nakupu ... pa sem ga spravil v stanje (in 60k km kasneje je še vedno enako lep) s fotke po opisanem postopku ... 1,nekaj poka ToTo krpic - aka vlažen toaletni ... Potem pa še malo obične Nivea kreme za roke.

Aja - takoj po nakupu sem se zapeljal do mojstra, da mi preobleče volan - pa mi tip mirno reče - samo očisti ga. Nič mu ne fali. To je samo svinjarija.
OK

LP
Primož

Čojko

Meni to preoblačenje tudi ne diši, vendar iz razloga, da dobiš debelejši volan. Èe bi nekdo slekel staro "usnje" in nato oblekel na novo, ja.

ZX16V

Gum 195/55 imam toliko, da ne vem kam z njimi, od letnih do zimskih.
Antenski ojacevalec je oksidiral zato slabo vlece.
V prehodu a stebricka v voznikova vrata imas kabel prelomljen

andraž

Citat od: Citroenovc;282038Seveda da lahko volan preoblečt. Ampak zakaj bi se odločal za dražjo in bolj zamudno varianto, če se mu (potencialno) ni treba ...

Mislim, da sem imel 4L nazaj mnogo slabšega pacienta ob nakupu ... pa sem ga spravil v stanje (in 60k km kasneje je še vedno enako lep) s fotke po opisanem postopku ... 1,nekaj poka ToTo krpic - aka vlažen toaletni ... Potem pa še malo obične Nivea kreme za roke.

Aja - takoj po nakupu sem se zapeljal do mojstra, da mi preobleče volan - pa mi tip mirno reče - samo očisti ga. Nič mu ne fali. To je samo svinjarija.

Huda preobrazba. Skoraj neverjetno. S temi robčki sem čistil spodnji del armature na C5, ki je bil malo lepljiv. Enkrat na par mesecev, pa je bilo super.

gigo

Sem po slučajno naletel na zbirko starih papirjev od citroena ko sm prah brisal pa sem našel tole za pogledat in se mal nasmejat..
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens