AdBlue - odklop sistema

Začel/a gero, Julij 23, 2022, 01:00:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gero

Vprašanje za mojstre. C4 II , 1.6, 88 kW , BLUE HDI.  Èrpalka za AdBlue je v okvari. Zaradi visokih stroškov popravila (menjava črpalke ) mojster priporoča odklop sistema . Kaj to pomeni za delovanje motorja ter kaj to dolgoročno pomeni za sam motor ? Hvala za nasvete in strokovna mnenja. Gero

garac

priporočam popravilo črpalke. Ti pošljem kontakt
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

docker

Večkrat slišim o okvarah na teh črpalkah. Je to redna hiba hdi ali samo enih modelov?

dvorjan

Citat od: docker;280798Večkrat slišim o okvarah na teh črpalkah. Je to redna hiba hdi ali samo enih modelov?

Pa to crkne prej ali slej na vseh Blue HDI med letniki 2015 in 2020/1.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

docker

Citat od: dvorjan;280801Pa to crkne prej ali slej na vseh Blue HDI med letniki 2015 in 2020/1.

Bo treba prodat in kupit b....:)...

Zna bit draga ta okvara?

dvorjan

Citat od: docker;280802Bo treba prodat in kupit b....:)...

Zna bit draga ta okvara?

Zmeraj ceneje je, ker zna vec ljudi popraviti. Odvisno od tega, kaj crke.

Pri crpalki je ponavadi elektronika - zrihta elektronik - ni treba menjati celotne posode, kot bi ti rad prodal uradni servis. Lahko pa poisces na odpadu od kaksnega novejsega letnika ze nadgrajeno razlicico posode, tudi "ponaredki" se za vecino avtov dobijo na netu ...

Ce pa crkne soba za brizganje - jo moras pac zamenjati (cca. 100€).
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

docker

Citat od: dvorjan;280805Zmeraj ceneje je, ker zna vec ljudi popraviti. Odvisno od tega, kaj crke.

Pri crpalki je ponavadi elektronika - zrihta elektronik - ni treba menjati celotne posode, kot bi ti rad prodal uradni servis. Lahko pa poisces na odpadu od kaksnega novejsega letnika ze nadgrajeno razlicico posode, tudi "ponaredki" se za vecino avtov dobijo na netu ...

Ce pa crkne soba za brizganje - jo moras pac zamenjati (cca. 100€).

Dvorjan, si me kar pomiril :)

Zadnjič ko sem imel redni letni servis sm slišal neko debato o okoli 800 eurov 🤢🤮

andraž

Šoba ja, cel sistem si pa prav slišal.

Sine64

Gero, a računalnik javi napako na sistemu ali kako si ugotovil?

Tako da vem, če se slučajno tudi meni to zgodi ker imam C4 2016 letnik....

atapata

Pred približno 2 letoma,odklopil ad-blue,plačal 100 eur,na tehničnem vse v redu.Do sedaj brez problemov.Èe pa grem na servis pa zahtevam,da mi pustijo nastavitve na miru.

gero

Citat od: Sine64;280939Gero, a računalnik javi napako na sistemu ali kako si ugotovil?

Tako da vem, če se slučajno tudi meni to zgodi ker imam C4 2016 letnik....

Računalnik javi napako ( premalo tekočine, napaka na sistemu ). Tudi če je tekočine dovolj.

Bombek

Citat od: dvorjan;280801Pa to crkne prej ali slej na vseh Blue HDI med letniki 2015 in 2020/1.

Lahko potrdim... na mojem BlueHDI je šla že drugič. Prvič zamenjali v garanciji, drugič bo treba iz svojega žepa. Zanimivo sta obe šli po 4. letih.

Serviser je tudi meni rekel, da je opcija, da jo odklopi ali pa zamenjava cele posode (cca.350 €). Dejansko se da popraviti?

mihado

Citat od: Bombek;283225Lahko potrdim... na mojem BlueHDI je šla že drugič. Prvič zamenjali v garanciji, drugič bo treba iz svojega žepa. Zanimivo sta obe šli po 4. letih.

Serviser je tudi meni rekel, da je opcija, da jo odklopi ali pa zamenjava cele posode (cca.350 €). Dejansko se da popraviti?

Zamenjava cele posode je mal več kot 350€. Okoli 800€ se vrti cena.

vili66

Pozdravljen,
lahko kontakt tudi meni za popravilo črpalke adblue?
Hvala

lukec

jaz sem bil na pooblaščenem servisu citroen in bi zadeva prišla s popustom okrog 750€ (delo + rezervar). črpalke same se ne more zamenjat ker je "zlita" z rezervarjem.

lp,